Spectaculair programma Dag van Overijssel

Zwolle – Overijssel is mooi. En de provincie doet meer dan jij denkt. Zaterdag 19 september laat de provincie zich van haar beste kant zien, tijdens de Dag van Overijssel. Een dag vol cultuur, muziek en leuke activiteiten op drie verschillende locaties. Voor jong en oud. En nog beter: helemaal gratis.

Op deze open dag van de provincie Overijssel kun je speeddaten met statenleden, een pannenkoekenfietstocht rijden, de langste limousine van Nederland bekijken en meedoen aan de grootste picknick van Overijssel. De dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Dus kom 19 september naar een van onderstaande locaties en beleef een fantastische dag!

·      Park de Wezenlanden en het provinciehuis in Zwolle staan geheel in het teken van bereikbaarheid. Er zijn rijsimulatoren en meer dan vijftig bijzondere voertuigen. Binnen is een grote informatiemarkt waar je informatie kunt krijgen over de grote wegenbouwprojecten van de provincie. Neem een kijkje in de buswasstraat en zie hoe hulpdiensten samenwerken na een ongeluk. Voor kinderen is er een speciaal programma met ANWB streetwise en een optreden van Jelle Amersfoort van Jetix. Alle bezoekers krijgen gratis koffie, thee en ranja.

·          Aan de Zeesserweg bij de Vechtbrug in Ommen staat het leven in Overijssel centraal: de rivier de Vecht is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt vaartochtjes maken in een zomp en kano. Ook is er een solarboot. Voor de kinderen is er een uitgebreid programma met bijvoorbeeld een skateramp. Ook kun je genieten van een roofvogelshow en de Meander Bigband. Gratis koffie en een lekker streekijsje staan klaar.

·          Het prachtige Landgoed Singraven in Denekamp staat symbool voor het landschap: met een grote picknick (zelf lunchpakket meenemen) in de tuin van Singraven, optredens van André Manuel en vele anderen, uitreiking van de plattelandsprijs, een kookshow van de winnaressen van Herrie aan de Horizon en een beleefroute voor kinderen door de bossen. Ook hier staat een gratis kopje koffie en een streekijsje voor je klaar.

Op 19 september is het openbaar vervoer in grote delen van Overijssel helemaal gratis. Dus pak die kans en kom gratis naar een van de evenementlocaties. In West-Overijssel en regio Twente kun je gratis met de trein en de bus. Voor West-Overijssel geldt dit voor alle buslijnen en de treinverbinding Zwolle-Kampen. Kijk voor meer informatie en exacte lijnen op http://www.dagvanoverijssel.nl/.

Hét gezicht van de Dag is Lotte. Op posters, in de krant, op de website en op de radio, overal zie of hoor je haar. Met de kreet ‘Ik ben er. Jij ook?’ roept ze iedereen op ook te komen naar een van de locaties. Lotte is zelf ook aanwezig tijdens de Dag. Spot je haar op een van de locaties? Maak dan een foto van haar en maak kans op een leuke prijs!

Kinderen van basisscholen in de buurt van de drie locaties hebben kijkdozen gemaakt over de provincie. Die worden tijdens de open dag tentoongesteld waarna de mooiste wordt gekozen. Op iedere locatie vindt om 15.00 uur een prijsuitreiking plaats voor de drie leukste kijkdozen.

De provincie is zelf duidelijk aanwezig op alle locaties met een grote tent waarin allerlei activiteiten plaatsvinden: het provinciepaviljoen. Hier zijn bestuurders en medewerkers van de provincie aanwezig om bezoekers te informeren over de werkzaamheden van de provincie. Durf jij het aan om een speeddate te doen met leden van Provinciale Staten of leden van de Jongerenraad? Dit is je kans om direct met ze in debat te gaan over politieke issues die jou (en je omgeving) raken! Alle bezoekers krijgen een goodiebag van de provincie.

Een aparte rol is weggelegd voor Commissaris van de Koningin Geert Jansen. Samen met mascotte Lotte bezoekt hij op 10 september alle drie de locaties. In Ommen verricht hij om 11.00 uur de officiële opening van de dag.

Kijk voor meer informatie en updates op http://www.dagvanoverijssel.nl/.

 

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer