Gemeente start onderzoek locaties nieuw Hedon

Zwolle – Het college heeft de criteria vastgesteld voor nader onderzoek naar de nieuwbouw van poppodium Hedon. Op verzoek van de gemeenteraad worden de volgende drie mogelijke locaties nader onderzocht: bij huidige Hedon, naast de Spiegel en in de Spoorzone direct achter het station.  

Er wordt onderzocht of (1) de bouw van een nieuw/groter poppodium op de genoemde locaties mogelijk is, (2) wanneer de realisatie op de locatie mogelijk is, (3) welke extra randvoorwaarden de locatie met zich meebrengt , (4) wat de locatiespecifieke meerkosten zijn en (5) welke mogelijke voor cofinanciering bestaan. Daarnaast zijn acht afwegingscriteria vastgesteld: aansluiting op de sociale culturele structuur in de omgeving, sociale veiligheid, bereikbaarheid, ruimtelijke aspecten, financiën, tijd, het planjuridische proces en inpasbaarheid in de bestaande gebiedsontwikkeling. Eerder is al een quickscan gedaan naar de exploitatie en organisatie, mogelijke locaties en het programma van eisen. Hieruit blijkt dat bij Zwolle een concertzaal van maximaal 1.200 bezoekers past. Deze zaal is te verkleinen naar een capaciteit van 900 of 600 bezoekers. Daarnaast heeft het poppodium een café met ruimte voor 300 personen, die tevens dienst kan doen als kleine zaal. De gemeenteraad heeft aangegeven de resultaten te willen bespreken en een locatiekeuze te willen maken nog voor de begrotingsbehandeling in november.  

Artikel delen:
Reacties 11
 1. dat werd tijd ook het lijkt wel een afgetrapt jeugdhonk ipv een vooraanstaand poppdium.
  ik was er langer over uit dat je geen fatsoenlijke band op kunt laten voor die paar honderd man die het hedon bergen kan. maar goed verdieping heeft jarenlang geoefend bij het oude popfront aan het rodetorenplein, maar dat was helemaal niets. geen brandblusser te bekennen (tap niet meegerekend)


  ⚠️ Meld

 2. Alex Booy was toch voetballer? Wat heb je met namen vandaag 😉

  Maar je speelt nu niet meer?
  Of alleen bij WeblogZwolle-gelegenheden als Plantje ook meedoet?

  ============

  On-topic a.u.b. !!


  ⚠️ Meld

 3. On Topic: Gewoon op de huidige plek bouwen. Is een supermooie locatie daarvoor en genoeg parkeerruimte direct ernaast en noordereiland.


  ⚠️ Meld

 4. Is hier niet al tig keer onderzoek naar gedaan?

  Maar als het dan toch moet…. Gewoon op de huidige plek. Wel ruimte houden voor iets als Popfront om de opstap naar muziek laagdrempelig te houden! Daarnaast VEEL aandacht voor isolatie, zodat alle soorten van muziek volledig los kunnen!
  En niet te vergeten aandacht voor de buurt! Als ik kijk naar 013 in Tilburg: super goed geregeld! Als je met de auto komt parkeer je in de nabij gelegen parkeergarage. En als je weer wil vertrekken ga je ook niet lopen lanterfanten!


  ⚠️ Meld

Reageer