Voetbal voor kinderen met beperkingen

Zwolle – Een aantal maanden geleden hebben de Zwolse voetbalverenigingen met elkaar afspraken gemaakt om het voetbal voor kinderen met beperkingen op elkaar af te stemmen. Elke vereniging kent wel kinderen die graag willen voetballen bij de club, maar vanwege de lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen niet mee kunnen komen in de teams van de club. Deze kinderen willen heel graag voetballen maar wel op hun eigen niveau, passend bij hun mogelijkheden.

Hoe kun je nu als voetbalclub iets organiseren voor deze kinderen met dit specifieke niveau? De voorzitters van de Zwolse voetbalverenigingen hebben afgesproken om de ideeën, initiatieven voor het voetbal voor kinderen met beperkingen te coördineren. Juist voor deze voetballers geldt het motto: Nooit meer buitenspel.De centrale rol voor deze coördinatie ligt bij WRZV De Boog. Deze club organiseert al meer dan 20 jaar voetbalactiviteiten voor voetballers met een beperking. Sinds enkele jaren biedt HTC in Zwolle voetballers met een beperking de mogelijkheid om te trainen op het veld.

Voor de groep kinderen in de leeftijd van 6 tot ongeveer 13 jaar is er (nog) geen specifiek aanbod gehandicaptenvoetbal. Sv Zwolle en WVF hebben zich met enthousiasme aangemeld om samen met WRZV De Boog initiatieven te ondernemen om deze jongste groep te interesseren voor het voetbal voor kinderen met beperkingen. Daarom wordt er op woensdagmiddag 23 september van 14.00 uur en 16.00 uur op het sportcomplex Marslanden van sv Zwolle een demonstratietoernooi G-voetbal georganiseerd. Iedereen met een beperking in de leeftijdsgroep van 6 tot 13 jaar is welkom om mee te doen aan dit veldtoernooi. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderen die in het reguliere voetbal niet mee kunnen doen of daar geen (spel)plezier vinden. Veel van deze kinderen volgen speciaal onderwijs of zitten in het regulier onderwijs met hun specifieke lichamelijke/verstandelijke beperkingen. Hierbij kan het ook gaan om kinderen met bijvoorbeeld stoornissen in het autistisch spectrum. Aan het toernooi nemen in ieder geval kinderen deel van De Twijn Zwolle en Mariëndael Apeldoorn.

De opzet van dit demonstratietoernooi is om in contact te komen met de doelgroep en te bespreken welke behoefte er leeft onder deze doelgroep. Wil men wedstrijden spelen of alleen trainen/spelvormen of af een toe een toernooitje, is er voorkeur voor veld of zaal en welke tijdstippen zijn het meest geschikt? De Zwolse voetbalverenigingen hopen van ouders en begeleiders antwoorden te krijgen op deze vragen.
Wie belangstelling heeft om als speler mee te doen aan het toernooi kan zich aanmelden via de website van WRZV De Boog: www.wrzvdeboog.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Respect

    WRZV De Boog organiseert al meer dan 20 jaar voetbalactiviteiten voor voetballers met een beperking. Sinds enkele jaren biedt HTC in Zwolle voetballers met een beperking de mogelijkheid om te trainen op het veld.    ⚠️ Meld

Reageer