Opbrenst deel Zwols stripboek naar Daklozenmarathon

Zwolle – De droom van de dakloze Jan ten Bloemendaal wordt werkelijkheid; een sponsorloop en een feest voor daklozen. Op zaterdag 19 september vindt in Zwolle de daklozenmarathon plaats. Het Samen maken we de Stad project wordt ondersteund door de auteur van het stripalbum De Schat van de Sassenpoort. Van elk exemplaar dat via de website www.samenmakenwedestad.nl wordt verkocht, gaat € 2,50 naar de marathon.

De Daklozenmarathon vindt plaats van 18.00 uur tot ongeveer 20.00 uur. De wandeltocht start bij de WRZV hallen. Na de afstand van ongeveer 7 km rond de binnenstad van Zwolle, wordt er ook weer gefinisht bij WRZV hallen. Aansluitend wordt er (alcoholvrij) gefeest daar. Om dit bijzondere initiatief te ondersteunen en de daklozen een hart onder de riem te steken, zijn er twee mogelijkheden: · Loop mee en geef je op via www.daklozenmarathon.nl. Deelname kost € 2,50. · Koop het unieke stripboek De Schat van Sassenpoort. Door de aankoop van de exclusieve hardcover via de website www.samenmakenwedestad.nl steunt u de daklozenmarathon met € 2,50.

De Schat van de Sassenpoort

De avonturen van Kim en Eddy | De Schat van de Sassenpoort, is een stripboek met prachtige tekeningen van Zwolle. Het is geschreven door Zwolse Paul Reichenbach en getekend door de Tielse striptekenaar Arie van Vliet, bekend van de Flipje strips. U kunt het stripboek nu kopen voor € 12,- (inclusief verzendkosten) via samenmakenwedestad.nl. Hiermee steunt u de Daklozenmarathon! Per verkocht album gaat  € 2,50 naar dit goede doel.

Aan het project Daklozenmarathon werken mee: CBMC organisatie van zakenmensen, Tactus, WRZV hallen, Stichting Present, winkeliers, gemeente Zwolle, kerken en vrijwilligers.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. ik blijf erbij dat ik die daklozen marathon grote flauwekul vindt. als bloemendaal dan toch zo graag iets positiefs wil organiseren laaat die dan met alle daklozen zwolle een beetje schoon houden. troep zat op straat, plantsoenen en muren. laten we wel wezen dat is toch zo’n beetje het werkterrein van de gemiddelde zwerver en dan kunnen ze wat mij betreft ook wel 5 euro krijgen.


  ⚠️ Meld

 2. Misschien als je je een beetje verdiept in de situatie, dan weet je dat dit al gebeurd. Dat zowel Tactus en het Leger des Heils al ‘prikprojecten’ hebben, waaraan een grote groep daklozen deelneemt. Ze krijgen hiervoor 5 euro per dagdeel….


  ⚠️ Meld

 3. Helaas Gerine “verdiepen” kost meer energie en tijd als skreeuwerig roeptoeteren. Bovendien kan het ergenis opleveren omdat het niet zo negatief blijkt als je dacht. Ongenunaceerd roeptoeteren lucht op daarentegen. Maar dat je jezelf dan “verdieping” durft te noemen? Zal wel een bepaald soort “humor” zijn :'(


  ⚠️ Meld

 4. zelfrespect
  Ik heb het op deze plek al eerder gezegd. Het gaat vooral om het zelfrespect van deze groep mede-Zwollenaren. Elke activiteit die bijdraagt aan het hervinden van het zelfrespect verdient een positieve bejegening.
  En er is inderdaad al een instantie die met de daklozen een bijdrage levert aan het schoonhouden van onze stad: Pauropus


  ⚠️ Meld

Reageer