Zwolle actief tijdens Week van de Alfabetisering

Zwolle – Nederland telt 1,5 miljoen volwassenen die grote moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Ook veel kinderen kampen met leesproblemen: een kwart van hen verlaat de basisschool met een leesachterstand van twee jaar.

Laaggeletterdheid is een verborgen probleem met twee kanten. Aan de ene kant laaggeletterden zelf die er niet over durven te praten en aan de andere kant hun omgeving die het moeilijk vindt om hen hierover aan te spreken. Met een speciale campagne worden tijdens de Week van de Alfabetisering, van 7 tot en met 13 september, deze twee kanten van de aanpak van laaggeletterdheid in beeld gebracht. Ook in Zwolle wordt aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. In drie wijkcentra en in de bibliotheek wordt op dinsdag 8 september aan de hand van het taalspel Boggle inzicht gegeven in het probleem. Ook kan men er terecht voor meer informatie over laaggeletterdheid en de alfabetiseringscursussen van Landstede en Deltion. Iedereen die belangstelling heeft is welkom.

Ook u kunt leren lezen, schrijven en rekenen

Hebt u moeite met lezen, schrijven of rekenen? U bent niet de enige. Nederland telt 1,5 miljoen volwassenen en jongeren die laaggeletterd zijn en moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen. Veel laaggeletterden durven er niet over te praten en familie en vrienden of vinden het vaak moeilijk om hen hierover aan te spreken.

Wilt u er iets aan doen?
Wilt u uw (klein)kinderen voorlezen of de ondertiteling op TV kunnen lezen? Wilt u ook wel eens een e-mailtje schrijven en versturen of die stapels formulieren in kunnen vullen? Wilt u leren hoe u kan uitrekenen hoeveel korting u krijgt in de uitverkoop?

Wilt u beter leren lezen, schrijven en rekenen, zet dan de eerste stap en meld u aan voor een cursus lezen, schrijven of rekenen voor volwassenen.

·         De cursus kost u niets.

·         U maakt kennis met mensen die in dezelfde situatie zitten.

·         U kunt 1of 2 keer per week overdag of ‘s avonds de lessen volgen.

·         De lessen worden gegeven in kleine groepen, maar wel in uw eigen tempo.

·         U krijgt een eigen lesprogramma, afgestemd op uw mogelijkheden. 

·         U leert ook om te gaan met de computer.

·         De cursussen worden gegeven door Deltion en Landstede.

Informatie
Voor meer informatie over de cursus lezen, schrijven of rekenen voor volwassenen kunt u bellen met Landstede telefoon 0800 024 56 66 of Deltion 038 850 30 00. Meer weten over laaggeletterdheid: kijk ook www.lezenenschrijven.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Gedicht in het zicht bij Wezo

  Op donderdag 10 september a.s. zal wethouder Knol de expositie ??Gedicht in het zicht?? openen bij Wezo.

  De week van 7 tot en met 11 september staat in het teken van de Alfabetisering. Dit is een onderwerp waar Wezo veel waarde aan hecht. Het kunnen schrijven, maar vooral ook kunnen lezen, is een belangrijke voorwaarde om mee te kunnen doen in de maatschappij.
  Al jaren kunnen medewerkers cursussen volgen waarin Taal (en Rekenen) centraal staat. De cursisten zijn gevraagd om korte gedichtjes te maken. Deze gedichtjes en andere gedichten komen te hangen in de productiegangen van Wezo, Lingenstraat 9 te Zwolle. Tijdens de opening zullen de docenten van het Deltion College die de cursussen verzorgen, op een interactieve manier gedichten maken met de aanwezigen.

  De expositie bij Wezo is tot het eind van dit jaar te bezichtigen. Heeft u belangstelling en wilt u ons een bezoek brengen, dan kunt u hiervoor contact opnemen met Wezo,
  T. 038 455 41 41.


  ⚠️ Meld

Reageer