Fietstocht Zwolle Groenstad

Zwolle – Donderdagavond vond in Zwolle de fietstocht Zwolle Groenstad plaats. Vanaf natuureducatiepark Ecodrome werd er een fietstocht georganiseerd naar het Engelse Werk. Wethouder H. Kenkhuis was een van de deelnemers.

04-09-2009_fietsen_van_ecodrome_naar_engelsewerk_1.jpg

Stichting Zwolle Groenstad zet zich speciaal in voor groen bij particulieren en adviseert u desgewenst over groen in de tuin. Een ander initiatief is dat alle inwoners van Zwolle een aanvraag kunnen doen voor het planten van een geboorteboom bij Stichting Zwolle Groenstad. De kosten hiervoor zijn € 150,-. Ouders of grootouders kunnen een keuze maken uit vier verschillende soorten bomen en er wordt er een bordje bij de boom geplaatst met de naam en de geboortedatum van het (klein)kind. In totaal zijn er tientallen herinneringsbomen in Zwolle geplant. Dit zijn niet alleen geboortebomen. Er zijn ook bomen door de gemeente geplant ter herinnering aan een feestelijke gebeurtenis binnen het Koninklijk huis en inwoners kunnen een zelf een boom laten planten vanwege een speciale reden.

04-09-2009_fietsen_van_ecodrome_naar_engelsewerk_3.jpg

04-09-2009_fietsen_van_ecodrome_naar_engelsewerk_2.jpg

04-09-2009_fietsen_van_ecodrome_naar_engelsewerk_4.jpg

Het planten van geboortebomen en herinneringsbomen is al enkele jaren een succesvol initiatief van Stichting Zwolle Groenstad en de gemeente Zwolle. Zo staan dit soort bomen aan beide kanten van het wandelpad in het Vegtlusterbos en aan een laan op landgoed Zandhove. Er worden ook de bomen geplant aan een nieuwe laan achter de Wijthmenerplas. Deze laan wordt een heel bijzondere, omdat hij op de plek komt waar vroeger ook een laan heeft gelegen bij het voormalige landgoed Veldwijk.

Artikel delen:

Reageer