SWO-Zwolle huldigt jubilerende vrijwilligers

Zwolle – Afgelopen woensdag, 2 september organiseerderde SWO-Zwolle een grandioos feest. De grote zaal van de Buitensoos zat afgeladen vol. Niet met bioscoopbezoekers, maar met maar liefst vierhonderd vrijwilligers. Zij werden deze middag als wereldsterren onthaald en kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld met theater, muziek, dans en heel veel pret, plezier en verwennerij.

swo_zwolle.jpg

Ook de huldiging van jubilerende vrijwilligers stond op het programma: maar liefst twaalf vrijwilligers waren twaalf en een half  jaar “in dienst” en mevrouw van Amelsfoort (90) maakte de vijfentwintig jaar vol. Zij werder royaal voorzien van zang, applaus en bloemen. Tevens ontvingen zij de zilveren, respectievelijk gouden speld van de Stichting Welzijn Ouderen. Voor SWO-Zwolle zijn alle vrijwilligers bijzonder. Dat werd tijdens het vrijwilligersfeest op 2 september direct bij de entree al duidelijk: toegejuicht door fans mochten de vrijwilligers over de rode loper de Buitensoos betreden. Daarna werden ze op de foto gezet als een echte wereldster!  De presentatie van het groots georganiseerde vrijwilligersfeest lag in handen van RTV-Oost coryfee Dorothy Oosting, die nauwe banden heeft met vrijwilligerswerk in Overijssel. Een boeiende presentatie door de SWOZ directeur Ben Vinke werd afgewisseld met cabaret door de ‘Dames van toezicht’.

Met een uitbundig lied zong het voltallig personeel van SWO de jubilerende vrijwilligers toe. Twaalf van hen waren twaalf en een half  jaar “in dienst” en mevrouw van Amelsfoort (90) maakte de vijfentwintig jaar vol. Zij werder royaal voorzien van zang, applaus en bloemen. Tevens ontvingen zij de zilveren, respectievelijk gouden speld van de Stichting Welzijn Ouderen. Daarna kon men onder begeleiding van Marcel “Salsa”Stomp swingend de foyer in.  

swo_zwolle_2.jpg

De foyer en de zaaltjes ernaast waren gevuld met allerlei activiteiten die dit najaar ook op het programma van SWO-Zwolle staan. Zo kon met proeven van Mandala tekenen, hand en schouder massages, Tai’Chi, Salsa, Volksdansen, Sjoelen, de enige echte Zwolse Taal en Cultuur cursus en er was live muziek door Harrie Oud en Nico Hooghuis. Men kon zich heerlijk te buiten gaan aan diverse soorten hapjes en drankjes, schouderklopjes, klapzoenen  en pluimen ontvangen, meedoen met een workshop of lekker in de foyer bijkletsen.   Na dit actieve onderdeel van het programma kon men weer bijkomen met een optreden door de Zwolse Acapella groep Blent waarna de ‘Dames van Toezicht’ nog eenmaal de zaal op zijn kop zetten en Dorothy Oosting de feestelijke dag afsloot.  Met hun eigen foto als wereldster en passend presentje gingen de vrijwilligers van SWO-Zwolle een ervaring rijker naar huis! 

Dit vrijwilligersfeest werd mede mogelijk door een goede date die gemaakt was op De Beursvloer tussen SWO-Zwolle en Regardz de Nieuwe Buitensoos.

 

 
Artikel delen:
Reacties 5
  1. Eens Knol, goed vrijwilligersfeest ook: vierhonderd vrijwilligers in de buitensoos. Dat in deze tijd waarin geld en het ego van mensen zo belangrijk wordt gemaakt. Klasse!


    ⚠️ Meld

  2. foto’s jubilarissen voor de moeder van P
    Jazeker, er zijn foto’s van de jubilarissen. Wij sturen hen een afdruk + de tekst van het lied dat hen is toegezongen.
    Dus P, ook jouw moeder krijgt nog post van ons!


    ⚠️ Meld

Reageer