Algemeen Log 52

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 53 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 195
 1. De voetbalprof van F.C Zwolle Erik Bottegin of zoiets komt zaterdag bij WVF 13.30 komt allen voor een handtekening en bekijk dan de zeer jonge selectie van ons eerste tegen YVV.Aanvang 14.30.


  ⚠️ Meld

 2. Idd, als je er toch om 13.30 bent…..ku’j mooi eem bliem hang’n. 13.30 zijn wij er nog nooit weer uit het strakke polderdorp Dronten. Vanaf 14.30 hoop ik zéker te genieten van de 1e wedstrijd van de jonge honden die misschien wel een periode kunnen pakken.

  Maar waarom sturen die van PR geen berichtje naar dit onvolprezen weblogZwolle zodat het een topic zou kunnen worden?
  —-
  Krijg net wel een mail, nou voor de moeite alleen al….mooie aankodiging toch:

  Muziek in de Tent Nieuwsbrief
  Beste Muziek in de Tent-er,

  Vanwege de zomervakantie is er afgelopen maand geen Nieuwsbrief uitgekomen. Ondanks de vakantie van velen was er op 8 augustus j.l. toch een drukbezocht en swingend concert van Buddhi and friends op het Assendorperplein. Voor een foto-reportage en terugblik kun je kijken op http://www.muziekindetent.nl.

  13 september JazzArt
  Op zondag 13 september a.s. vanaf 14.00 uur speelt Bigband JazzArt bij Muziek in de Tent op het Assendorperplein..
  Louter positieve reacties zijn er te horen geweest sinds de oprichting van JazzArt in februari 2004.
  Dagblad de Stentor sprak na het debuut optreden van deze formatie over ⤽een verbluffend goede Big Band die in staat is met een verpletterende timing zowel fluisterzacht als spetterend hard te spelen.⤝
  Maar ook het publiek weet deze ??Band?? op waarde te schatten. Naast de uitstekende muzikale kwaliteiten blijkt de enthousiaste uitstraling van het orkest z??n weerslag te hebben op het publiek. Een concert van JazzArt leidt onvermijdelijk tot een feest, waarbij zowel het publiek als de muzikanten met volle teugen genieten. De band wordt krachtig bijeengehouden door Bert Pfeiffer, subliem leider met een flinke dosis big band ervaring. Pfeiffer was en is als trombonist actief binnen vooraanstaande groepen als het Metropole Orkest, de Millennium Jazz Orchestra, het Dutch Jazz Orchestra, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Glenn Miller Orkest. Samen met Arjan Stam en Tibor Elferink richtte hij de band op met van meet af aan een duidelijke missie en visie. JazzArt moest bestaan uit enthousiaste, gemotiveerde en goede muzikanten, met daarbij de mogelijkheid voor de individuele musicus zich binnen de band verder te ontwikkelen. Daarnaast moest de band in ieder geval een rol gaan vervullen binnen de muziek/jazz scene van Zwolle.
  JazzArt put uit een inmiddels rijke big band traditie met tegelijkertijd een blik op de toekomst. In die zin maakt zij dankbaar gebruik van de erfenis van Count Basie en de zijnen met een sterk bewustzijn/gevoel voor sound en timing. Dat de thema??s van Basie en zijn tijdgenoten overigens ook nu nog actueel klinken kan natuurlijk het beste worden beoordeeld tijdens een live optreden van JazzArt.
  Dat is het mooie van jazz, het is muziek die in staat is met z??n tijd mee te gaan en tegelijkertijd tijdloos is van zichzelf. Net als vele andere kunstvormen. The State of Art. The Art of Jazz………. JazzArt.
  Wijkcentrum de Enk en Eureka zijn geopend voor een hapje en een drankje.

  Vriend, goede vriend of royale vriend worden?
  Wil je Muziek in de Tent financieel ondersteunen en vrienden worden van Muziek in de Tent? Kijk op http://www.muziekindetent.nl of stuur een mail naar info@muziekindetent.nl .

  Graag tot 13 september 2009

  Boomverkiezing: ‘Mijn boom is top!”
  Zwollenaren kunnen de komende weken bepalen welke boom in Zwolle de mooiste van de stad is. Met een bijzondere competitie onder de noemer ‘Mijn boom is top!’ kan iedereen zijn of haar favoriete boom nomineren én stemmen op eigen of andermans droomboom. Op het Assendorperplein is ook een boom genomineerd. Wij als Muziek in de Tenters willen natuurlijk graag dat die boom gaat winnen. Dus: ga naar http://www.boomverkiezing.zwolle.nl. en stem op de boom op het Assendorperplein!

  Lucienne van der Velde
  voorzitter
  ———————
  Ook nog ff aandacht voor NADAL die weer terug is!!!


  ⚠️ Meld

 3. @admin –> Hans & Marleen
  Moeder de vrouw en onze kleine rakker hebben het gisteren erg naar hun zin gehad bij Circus Renz.

  Ze zijn met een big smile en tas teruggekeerd. Dit allemaal dankzij deze fantastische website.

  We blijven de hotspots goed in gaten houden, ik heb inmiddels begrepen dat er binnenkort weer een aantal leuke prijzen te winnen zijn. :D;)

  ————

  Fijn om te horen en ja er komen meer Specials! LEUK!


  ⚠️ Meld

 4. Positieve en gezellige club dat zéker[/url] Natuurlijk gebeurd er meer in Zwolle, ook daarover staat van alles op de site. Zou best leuk zijn als Sibrand en Lev-06 serieus mee zouden kunnen doen om een raadszetel. Hoop dat dit ook nog geldt in elk geval een mail waard[/url]


  ⚠️ Meld

 5. Tjonge wat een problemen; als ik wist dat die kerel zo allemachtig lang met ons koffiezetapparaat bezig zou zijn, had ik écht wel wat eerder weekend genomen :'(


  ⚠️ Meld

 6. Ja Renesse is zeker super, ik dacht dat jij wel in de stad was, maar nee dus.
  Cabiobus??? weet ik niet.
  Ben benieuwd of er nog reactie’s over catch komen, ik heb er echt van genoten.
  Ik had toch beter hier op de weblog moeten kijken, echt balen.
  Die zanger heeft echt een dijk van een stem, vooral met nummers van pearl jam ging ik uit mijn dak.


  ⚠️ Meld

 7. @ Gretha; Die stranden ook he! Was ik maar wat vaker in onze mooie stad…. morgen en overmorgen worden em ook niet.
  Cabiobus pendelde gratis tussen div. campings, huisjes etc en Renesse. Zal catch eens googlen; ken het niet eens. Maar ken Steve Vai ook beter via jullie, dus het moet wel goed zijn haha.


  ⚠️ Meld

 8. Knol, nog in deze eeuw, vraag me af hoe lang geleden hebben wij er met mijn broertje en schoonzusje met meer als 4 personen regelmatig ingezeten. Dus er waren al kinderen.


  ⚠️ Meld

 9. @Dick, niet zo vreemd dat je het niet kent het is een coverband, ik zag ze ook een paar weken geleden voor het eerst.
  Die gratis bussen rijden er nog steeds.
  Dit jaar kon je zelfs voor het eerst gratis naar Zierikzee, Middelburg en Goes.
  Die stranden, jaaaaaaa prachtig en toch nog lekker rustig met die bloedhete dagen in juli.


  ⚠️ Meld

 10. @ Gretha: Ziet er goed uit Leuke site ook[/url]
  Misschien komen ze nog eens in de buurt.

  Zeeland, idd heerlijke superbrede en wijdse stranden. Op meerdere plekken. Volgens mij ging die bus toen niet zo ver. Ben toch meer fan van een paar waddeneilanden. Bergen/Egmond/Kijkduin/ etc etc ook allemaal super. Onze stranden horen bij top van Europa. We hebben een meisje/vrouw uit Bergen ontmoet, die was ook helemaal gek van de zee en de stranden. Vooral als de meeste mensen weg zijn. Toen moest echter dat feest in Hoek v. Holland nog komen
  :'( Er is altiijd wat te doen op het strand, weer of geen weer. Je komt vaak, op die Zuideuropese stranden heb je ook nog die lui die van alles verkopen. Zij deed een massage…en was onder de indruk haha.
  We hadden eens zulke golven dat er echt broekjes op de branding dreven, ben zelf om mijn as heen gekiept…beregaaf.

  Je kunt ook gerust in NL naar de zee, het weer he. Toch wel leuk als je ff de zee in kunt.

  En die verschillende standpaviljoens….pff ’t komt allemaal weer boven, ik hou op want de FC is begonnen op tv.  ⚠️ Meld

 11. Domme & weinig-originele spreekkoren ook van een paar opgeschoten pubers. Volgens mij deed die scheids nixxx verkeerd. Zal wel weer frustratie zijn.


  ⚠️ Meld

 12. Hoe is ’t met het getwitter Hans? Wat vind jij van

  onrustige supporters (zoeken de confrontatie) en relletjes (Twitter meldt rellen).

  Knol, neem aan dat je zelf ook achter het kijkkassie zit.


  ⚠️ Meld

 13. Vond het ook zo traag, veel fouten (aan beide kanten) maar 2 goeie goals vooral die vrije trap. Weet zeker blup, bij jou had van Beukering geen kans gehad die pass te tegen bij die eerste goal…


  ⚠️ Meld

 14. Is Gijp d’r bij in de nabeschouwing, Johan-3 heerlijk ongeschoren als een zwerver in pak. Beetje dollen over stiften met die schoenen en dat veld….komt Mauriceeje de H. ook langs; jammer maar dan gaan we toch maar wat anders doen.  ⚠️ Meld

 15. Ik zie zojuist een debat over nucleaire energie op het forum van de LWL.

  @Dick: Pas maar op, ene kleinganssei stelt voor om een complete kerncentrale bij jou in de tuin te plaatsen ! 😀

  (Hoe groot is je tuin dan wel niet ????)


  ⚠️ Meld

 16. Kijk: dit zie ik nu helemaal zitten, en dan Gudde er eindelijk uit!

  ‘Molenaar gepolst als nieuwe directeur Feyenoord’
  4 september 2009

  Keje Molenaar is gepolst als nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. Dat zei Johan Derksen vrijdag in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.

  Volgens de hoofdredacteur van het weekblad Voetbal International is men binnen Feyenoord niet tevreden over Eric Gudde, ‘die je niet om een boodschap kunt sturen.’

  Molenaar zou volgens Derksen niet onwelwillend tegenover de functie staan. In het verleden werd zijn naam ook al in verband gebracht met Ajax, waar de advocaat ook algemeen directeur kon worden.  ⚠️ Meld

 17. Oversteek Hollewandsweg IJsselcentraleweg
  Toch wel even de moeite van het noemen waard. Ik reed vanmorgen met de auto van de IJsselcentraleweg naar de Hollewandsweg en dacht wat heb ik een ruim zicht.

  Blijken al die struiken waar op https://www.weblogzwolle.nl/content/view/7413/55/ nogal te doen is geweest opgeruimd te zijn.

  Wordt toch mooi weer deze week, zal eens de fiets pakken en kijken of het zicht nu voor de fietser ook verbeerd is


  ⚠️ Meld

 18. @ Gezellig, 5/6 2009 11:11 😀 Las het; het is zeer regelmatig genieten van de teksten daar. Bertus is mijn favoriet en Calimero…dat Ganseneitje is eigen meer zielig. Hij/zij post hier ook onder een andere nick. Wel leuk voor dat persoon dat ie zo een beejte aandacht krijgt. Compliment voor Willem zelf overigens, als je hem per mail wat vraagt krijg je altijd (vaak uitgebreid) antwoord terug. Hij begint ook wel eens zelf te mailen. Wel politicus in spe doet hem dat na?

  Sowieso gunnen weinig mensen zich tegenwoordig de tijd om een (digitale) vraag fatsoenlijk te beantwoorden. Heeft ook met fatsoen te maken natuurlijk en me egoïsme vrees ik. Mooi dus, dat er nog mensen als Willem zijn, al stem ik niet op zijn lijst: alles succes!


  ⚠️ Meld

 19. @ Joppuh: die Johan-3 maakt een karikatuur van zichzelf geloof ik. Zit ie daar ook al op de camera’s te ge*len. En dwepen met zijn blaadje en niet van de commerciële vaderlandse tv af te slaan.

  Keje lijkt mij een hele goeie ex-Ajacied en ex-Feyenoorder, ex-palingcity ook. Leuke voetballer geweest. Is het bij Ajax net niet geworden, hij zal bij Feyenoord vast niet het risico nemen dat ie het weer niet wordt. Ondanks het feit dat advocaat zijn, en zo lang al, mij een geweldig beroep lijkt; komt deze actie niet erg “deftig” over.

  binnen Feyenoord niet tevreden over Eric Gudde, ‘die je niet om een boodschap kunt sturen.’

  Als iemand wat wil in de voetballerij, lijkt ie contact met Johan-3 op te moeten nemen. Johan-3 slingert het in alle aan hem gerelateerde media….en persoon in kwestie (Gudde) lijkt nergens van te weten….Tja, ’t zal de jungle wel zijn.

  Gudde komt overigens idd niet sterk op mij over, maar dat staat er los van.


  ⚠️ Meld

 20. je hebt helemaal gelijk dick, willem steekt in ieder geval zijn nek uit voor naar zijn idee een goede zaak. hij bedoelt het goed en heeft altijd tijd voor een praatje hier in t durp.


  ⚠️ Meld

 21. Geleend van 1 van mijn favo-draadjes:

  Vraagje: als zo??n Rotterdam hooligan gaat stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, op welke partij zou hij dan stemmen? Lijkt me duidelijk.

  Nog een vraagje: als de ??doorgedraaide gekken?? binnenkort de meerderheid vormen, is ??doorgedraaide gekte?? dan tot norm verheven? Want je kunt het wel niet willen begrijpen, maar dat keert dus niet de aanwas van het aantal mensen dat niets meer te verliezen heeft. En dat is nou net waar een ieder voor vreest die wel wat te verliezen heeft.  ⚠️ Meld

 22. Geduld schijnt een schone zaak te zijn. Mooi train-moment dus voor mij. Ondanks de voetballende dames. Jij

  hoi dick
  jij bent zo onduidelijk als ik weet niet wat

  . Waar dan mijn beste?


  ⚠️ Meld

 23. Joost Eerdmans heeft, als voorzitter van een vage burgerclub, ook weer wat bedacht. Hij wil, serieus, geen vrouwen als rechter…..Hahaha

  Gevalletje VrouwenVrees?


  ⚠️ Meld

 24. Niet meer te geloven!
  Mag de politie bij een simpele winkeldiefstal in Zwolle Zuid doodleuk met zwaailichten tegen het verkeer inrijden en zich als een stel cowboys gedragen……..afgelopen week werkelijk onzinnig zoals het verkeer in de war werd gebracht door deze zotte onnodige actie……schandalig


  ⚠️ Meld

 25. Sexistisch agentje
  Mijn vriendin en ik worden al langere tijd lastig gevallen door een cowboy uit het zwolsche korps die vrouwziek is en haar niet met rust kan laten nadat ik een opmerking in correcte termen heb gemaakt tegen deze boef valt hij mij ook lastig ……………………….klagen ho maar dan trek je aan het kortste eind helaas


  ⚠️ Meld

 26. Serieuze berichtgeving
  Deze berichten zijn zeer serieus en zeer zeker niet eenmalig…………het korps gaat gewoon zijn gang en de Zwolsche politie roept op deze manier zelf ellende over zich af…………….er kan inmiddels een boek over geschreven worden maar niemand die iets doet…………………..


  ⚠️ Meld

 27. Ook erg prettig gisteren terugfietsend uit de stad naar stadshagen over de klooienberglaan! Hier hebben ze de stekker er maar uit getrokken qua verlichting…. Er staat geen huis meer nou dan komt er vast ook geen fietser meer 🙁 je fietst nu door een donker gat!


  ⚠️ Meld

 28. @nogbozer bel het 09008844 nr en vraag naar de afdeling BBI ( bij voorkeur afd. flevoland) deze zijn er juist voor om dit soort agenten te traceren en te onderzoeken. Neem van mij aan dat zij het juist doen. 😉


  ⚠️ Meld

 29. gelukkig zijn we ook van de leeuwinnen-gekte af, heb de hele wedstrijd lange peren in het wilde weg naar voren getrapt zien worden door de oranje-gehemden, had weinig met voetbal te maken.


  ⚠️ Meld

 30. Vrees dat mijn post er niet door komt. Van de buren leende ik dit nieuwsbericht

  In november verschijnt ??Desespereert Nimmer??, een jubileumboek over het betaalde voetbal in Zwolle. 2010 is een bijzonder jaar voor het voetbal in Zwolle. FC Zwolle bestaat 20 jaar en 100 jaar geleden werd voorganger PEC opgericht. (Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie). Schrijver is journalist Friso Schotanus.

  Lijkt een “must have” en een mooi Sinterklaaskadootje. Leuk die oude foto’s!


  ⚠️ Meld

 31. @ wichert, ik heb antwoord op je ambulance-zorgen van 3/9 op het vorige log. Helaas:

  Bedankt voor uw e-mail.

  Excuses voor de vertraging in de beantwoording van uw mail.
  ABVAKABO FNV neemt op dit e-mail adres geen vragen meer in behandeling. Wij adviseren u om gebruik te maken van ons geavanceerde vraagbaaksysteem. Door op de volgende link te klikken komt u meteen in dit systeem;

  http://www.abvakabofnv.nl/advies/vraag-en-antwoord/

  Daarnaast raden wij u aan om onze website http://www.abvakabofnv.nl te bezoeken. Op deze site treft u de meest actuele informatie aan waarover ABVAKABO FNV beschikt. Wellicht vindt u hier onmiddellijk het antwoord op uw vraag.

  U kunt voor de beantwoording van uw e-mail telefonisch contact met ons opnemen op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.
  Het telefoonnummer is 0900 ?? 22 82 522 (?? 0,10 per minuut)

  Met vriendelijke groet,
  Bureau Klantenservice ABVAKABO FNV

  Via de link kwam ik op voorgedefinieerde vragen, dan kun je dus nog bellen maar dat schiet volgens mij niet op.


  ⚠️ Meld

 32. moet die zooi hierboven nou werkelijk waar op weblog zwolle komen te staan, doe het lekker via jullie mails want dit slaat helemaal nergens op.>:(>:(


  ⚠️ Meld

 33. Oh, ik dacht hier in de speeltuin 😀 Was nog best wel zweten vandaag zeker; tussen de middag vond ik het warm….heerlijk 8)

  Wil je dit soort acties volgende keer van tevoren aankondigen; kan ik aan je denken ik door het mooie Steenwijk loop in ’t zunnegie en jij loopt te zweten 😛


  ⚠️ Meld

 34. Ja knol ,een luulig voetbalverhaaltje is belangrijker als onze gezondheid en dat iemand 12 kuub zand heeft gestort,dat moet echt iedereen weten,dat is goed voor de economie,maar zo uitgebreid hoeft het voor mij ook niet al is het nog zo goed bedoelt


  ⚠️ Meld

 35. Haha Wichert gelukkig maar, ééntje was nl antwoord op jou. En Knolletje zit de toko op te naaien en met zijn telraampje te spelen. Over gezondheid gesproken, ben al aan de late kant voor een ziekenhuisbezoekje aan een WVF-er. Oeps, zit er ook weer voetbal tussen :'( Nog meer WVF gezondheidsnieuws overigens iets met een bepaalde griep.


  ⚠️ Meld

 36. Nee, die Mexicaanse zus van IJVV. Wilde nog even bij De Pierik aan, maar die was dicht. Toen maar bij Eureka één biertje gedronken. Men kondigde al aan dat de pannenkoeken voor zondag weer net zo goed zullen smaken én….vrijdag groot feest buiten, rond de tent, met eten (voor 7,50 geloof ik) tot 22.00 uur. Op mijn voorstel beloofde die vriendelijke waard (?) nog een mededeling naar het onvolprezen weblogZwolle te doen. Wil ook nog eens in De Singel kijken….is het daar nog steeds zo gezellig?


  ⚠️ Meld

 37. Ja knol ,een luulig voetbalverhaaltje is belangrijker als onze gezondheid en dat iemand 12 kuub zand heeft gestort,dat moet echt iedereen weten,dat is goed voor de economie,maar zo uitgebreid hoeft het voor mij ook niet al is het nog zo goed bedoelt
  Door wichert, op 7 september 2009 om 18:40

  We hebben anders aardig wat bekijks 😀

  Maar dit is toch gewoon een algemeen log waarin ook veel geouweh*erd kan worden? Ook een beetje als vervanging van de chat functionaliteit?


  ⚠️ Meld

 38. De kift Plantje, beetje jammer ook dat sommigen willen bepalen wat anderen ergens schrijven. Geen aandacht aan besteden, daar hunkeren sommigen namelijk naar.;)


  ⚠️ Meld

 39. Knol, bepaalde typetjes knallen hier hun dagelijkse dingetjes neer, misschien omdat thuis niemand meer naar ze luistert?
  Door Zwollenaar, op 7 september 2009 om 21:34

  Nee hoor…thuis wordt prima geluisterd. Ik heb geen problemen.

  Sommige mensen knallen hier de dagelijkse dingen neer. Anderen alleen de frustraties die ze hebben jegens andere reageerders.


  ⚠️ Meld

 40. De kift Plantje, beetje jammer ook dat sommigen willen bepalen wat anderen ergens schrijven. Geen aandacht aan besteden, daar hunkeren sommigen namelijk naar.
  Door dick, op 7 september 2009 om 21:41

  Ach je hebt eigenlijk ook gelijk Dick! Ik ga maar weer eens een filmpje kijken… Shallow Hal opgenomen. Ik ben benieuwd.


  ⚠️ Meld

 41. Mooi om te schrijven idd Plantje

  Ik heb geen problemen.

  . Sluit me er graag bij aan. Vind gefrustreerde teksten en mensen ook jammer, maar we zullen er mee moeten leven. Soms kun je nog wat betekenen in een goed gesprek, met anderen is dat al een gepasseerd station. Jij hebt nog een extra middel Plantje: MUZIEK.

  Zeg het maar Plantje; mooi werk ff lekker zweten in het zand.


  ⚠️ Meld

 42. Mogguh Joppuh, het belooft weer een zonnige dag te worden. 8)
  Serieus Plantje ik vind dat wel gaaf werk; lekker buffelen. Ben je de hele week vrij? En is er een kroeg bij je in de buurt?


  ⚠️ Meld

 43. Integrale beschouwing van ene Erik over de declaratie van DonnerT:

  1000 euro ⤽insteekmapjes⤝.
  Ik zie het al helemaal gebeuren, de secretaresse verschijnt onthutst en ietwat overspannen bij minister op kantoor, ⤽Minister, komt u snel, de insteekmapjes zijn op!⤝
  In plaats van een bestelling te plaatsen bij de vinklisse oid, stapt de dappere minister op zijn fiets om per onmiddellijk naar de plaatselijke Bruna te fietsen en voor 1000 euro insteekmapjes aan te schaffen, ⤽Zet maar op rekening van het Min. van Sociale zaken, oh wacht, weet u!, ik schiet het ook wel ff voor!⤝.
  Wanneer de minister terugkeert op kantoor, met de steekkar met insteekmapjes achter zijn fiets gebonden, slaakt er een zucht van opluchting onder het personeel. Gelukkig maar, en de minister redt de dag. Wat een integere held, lijkt zo uit de jaren ’50 getrokken!  ⚠️ Meld

 44. Dat is inderdaad wel heel erg zuur Alex! Eigenlijk zijn deze klachten ieder jaar 2 keer te horen. Bij mooi weer in het voorjaar is het zwembad nog niet open en bij een lekkere nazomer is de boel al gesloten.

  Ik heb wel eens begrepen dat het vrijwilligers zijn die er werken. Dat geeft wel enige credits dacht ik zo!


  ⚠️ Meld

 45. Oversteek Hollewandsweg IJsselcentraleweg
  @Henk

  Eindelijk zijn die struiken daar dan weg. Het is direct al een stuk overzichtelijker en veiliger.
  De gemeentewerkers zijn daar wel erg enthousiast/rigoreus bezig geweest, want zo’n beetje de hele Hollewandsweg is ontdaan van struiken. ;):D
  Goeie actie!


  ⚠️ Meld

 46. Zwolle negatief in het nieuws: 3fm’s Sander Lantinga heeft in Holtenbroek gewoond. Noemt het een ghetto (toen tenminste) en daar gooide iedereen echt alles uit het raam. Er lagen allemaal scherven en menig auto reed er lek…hmmm. gelukkig heeft ie wel eens 60 gulden boete gehad ;D


  ⚠️ Meld

 47. Zeggen jullie ook altijd nog “Raider” tegen die 2 langwerpige stukjes chocolade/biscuit/caramel? De kinderen begrijpen er hier nixxx van….8)


  ⚠️ Meld

 48. Hmmmm… Raider 🙂 … en waar is de Punica Oase eigenlijk gebleven?

  Ach Dick… de kinderen snappen ook niet dat je vroeger voor een loempia nog helemaal naar Vietnam moest… ;D


  ⚠️ Meld

 49. Dit is een tijdje geleden gepubliceerd:

  Beste bezoeker,

  Het valt de redactie op dat de laatste tijd meer off-topic reacties worden gegeven, er incidenteel gediscrimineerd wordt, dat er herhalende negatieve kritiek is op de fotografie van de vrijwillige fotografen en dat er vragen zijn over de werkwijze van Weblog Zwolle.

  Off-topic kan tot gevolg hebben dat een discussie ‘doodslaat’. Degenen die wel interesse in het onderwerp hebben en daarover willen ‘praten’ zullen dat dan minder snel gaan doen.
  Uitdagende discriminerende teksten worden per direct verwijderd. De afzender zal daarna niet meer kunnen reageren.
  Kritiek is op de (foto-) redactie is op zich goed. Laat ons dat via ons mailadres weten, dan kunnen we er iets mee doen. Een actief mailadres is dan wel een vereiste.
  We willen een verplichte registratie voorkomen en hebben het laagdrempelige acpect van Weblog Zwolle hoog zitten. Reden om ontoelaatbare teksten strak te modereren.

  Hebt u voor ons nog vragen, mail ons gerust!

  Redactie Weblog Zwolle  ⚠️ Meld

 50. Ingezonden:

  Wij wonen in Zwolle Zuid in de wijk Ittersummerlanden, kempenaerware, de andere kat die begin augustus met dezelfde verwondingen bij de dierenarts kwam, komt van de Mate-wijk…
  Of het mishandeling is weten we niet maar dat het niet klopt…is een sterk vermoeden. En de vraag aan jullie, zijn er meer klachten bekend hierover?
  Met vriendelijke groeten.

  Onze zwarte kater Mickey, was zondagavond opeens verdwenen. Nu is Mickey geen kat die de tuin verlaat dus dat was al vreemd. Maandags gebeld met de dierenambulance maar ook zij hadden nog geen kat gevonden of een melding gehad.
  En het kan zijn dat een kater denkt, Yummie ik ben man en ik ga eens de hort op dus..maar even afwachten dus.
  Vanmorgen kwamen wij beneden, rondom 7 uur hoorden wij de honden al tekeer gaan beneden, maar waarom geen idee. En blaffen om Mickey doen ze dus nooit, maar bij benedenkomst tilde mijn zoon verheugd onze hard mauwende Mickey op die in de vensterbank was gekropen om hierna met afschuw en schrik de kat weer terug te zetten op de vensterbank. Hij is vandaag ook thuisgebleven uit school, halve dag, want inderdaad die aanblik vergeet je nooit meer. Hij was behoorlijk overstuur en niet onvoorstelbaar want ook ik ben na enkele uren nog kotsmisselijk, want de aanblik van de staart van onze kater Mickey!
  De staart was nml van onder tot boven totaal ontveld onderaan hing nog een pluk enorme vacht, opgestroopt gelijk een konijn die men slacht. Twee dagen was hij weggeweest en zo kwam hij toch weer naar huis. Een beetje vreemd, ten eerste is de kat geen kat die weg gaat van huis, ook in de tuin zit hij altijd op de schutting maar komt er nauwelijks tot niet vanaf richting andere kant van onze tuin. Is hij eventueel weggeglipt via de voordeur, wat zou kunnen ivm breekwerkzaamheden van de vloer hier afgelopen zondag…dan kan het zijn dat hij de weg misschien niet terug kon vinden, maar alsnog zou hij in de buurt zijn gebleven!
  En rondom ons huis is een woonerf dus…alles bij elkaar een heel raar verhaal. De kat had duidelijk enorme pijn en we gingen snel naar de dierenarts, met een lieve buurvrouw, die met ons mee ging met de auto en ook zeker nog de nodige steun bood. Tiny bedankt hiervoor!
  Bij de dierenarts is Mickey onder narcose gebracht inclu de nodige pijnbestrijding eerst, waarbij mijn zoon wegliep toen de dierenarts concludeerde dat de maden uit de wond kropen bij de kat. Ook ik werd plots enorm dizzy en het zweet brak me aan alle kanten uit…
  Het idee alleen al! Maar omdat het zo warm was gisteren, en eergisteren gaan vliegen op de wond zitten en eitjes zijn zo uitgebroeit (brr) in de wond. Afschuwelijk allemaal. Nou goed, wij naar huis en Mickey op de operatietafel. Rond half een hebben we de kat lopend opgehaald in een bench. Staart is er dus totaal af. Van top tot onderaan…Geen stompje is er nog over zelfs. Het is afwachten wat er gaat gebeuren. Red Mickey het? Of niet? Afwachten is of er een beschadiging is opgetreden bij het ruggemerg? Dan kan het zijn dat hij niet meer zindelijk is en alles laat lopen. Ook zijn ontlasting als dit het geval is zei de dierenarts is het voor hem ook, beter om hem te laten inslapen.
  Krijgt hij nog koorts of komen er nog maden uit de wond…ja dan?
  Alles is goed schoongemaakt maar alsnog…wat een ellende. Nu zit Mickey in de bench en moet hier 10 dagen in blijven…ik denk dat hij dan maar in de douche moet vertoeven want 10 dagen in zo’n kleine ruimte lijkt me niet ok..Alles moet goed schoongemaakt zijn rondom hem etc.

  Nu de vraag:
  Mijn eerste indruk was, die kat is mishandeld, die van mijn zoon idem verhaal. Nu bij navraag in de wijk, blijkt er nog een kat 2 dagen weggeweest te zijn die bij terugkomst 2 dagen niet meer kon lopen, en heel erg suf was, alsof hij drugs had gehad!
  Bij opstaand zakte de kat telkens door zijn poten.

  Mijn buurman kreeg een rare brief van iemand in de wijk die dreigde dat ze de hond van hem wel eens uit zijn huis zouden halen, omdat de hond wel eens blafte…nu mocht het zijn dat iemand er last van heeft bel je aan en zeg je dit en niet dankzij een laffe brief.

  Dat is al vreemd, nog vreemder is dat een maand geleden precies hetzelfde is gebeurd met een andere kat, zelfde wond, zelfde beeld, alleen een wijkje verderop..
  Nu rest mij nog de vraag cq het vermoeden, heeft iemand dit bewust gedaan? Zo ja…wie is deze sicko!?
  En waar woont hij?

  De politie is ingelicht inmiddels…mochten er meer zaken komen als deze dan is er inderdaad sprake van mishandeling.

  Ik ga nu even bijkomen van de stress de schok en de ellende om dat arme beest zo terug te zien…en misschien met ellende en moeite nog ons schuurraampje in is geklommen met alle pijn die hij had…Het arme dier.
  Gelukkig heeft hij een mooie dikke vacht dus dat groeit alles wel weer op zijn plek en dan is het net een manx kat…whatever…als hij er maar over heen komt.

  Mocht het met opzet zijn gebeurd dan…kattenbezitters let op je kat aub!  ⚠️ Meld

 51. Aantal jaar geleden ook al twee katten van een bekende van mij op vreemde manier verdwenen in die buurt, (binnen drie maanden). Een was plotseling weg, de ander lag dood, midden op het ijs.
  Was toen ook al sprake van dat er iemand rondliep die katten vermoordt. Wat bezielt zo iemand dan he?


  ⚠️ Meld

 52. beste mensen a.s. zaterdag groot feest in .attem. iedereen is welkom in de speeltuin ABC in .attem gelegen aan de Allee. vanaf 12.00uur zijn daar springkussens, klimpiramide, kop van jut, stormbaan, enz enz aanwezig.:D


  ⚠️ Meld

 53. 09-09-09
  @Marieke de tweede: Van 09-09-09 (http://www.dagvandeduurzaamheid.nu/) was ik me uiteraard heel wel bewust.

  Op naar de 10-10-10! Een prachtig binair getal. Even rekenen dat is dus 42. Waar ken ik 42 ook alweer van? O ja: Het ‘beest’:

  Het beest kon zijn bek gebruiken voor grootspraak en godslasteringen, en dat tweeënveertig maanden lang. (Joh 13:5)

  Hmm, We hebben het toch niet over Wilders?  ⚠️ Meld

 54. Ha beste mensen en brompotten van weblogzwolle, ik vind het na 8 weken rust wel weer eens tijd om weer iets van me te laten horen. Ik ben weer van de partij dus. ;D


  ⚠️ Meld

 55. Grappig om te zien hoe “slagvaardig” Zwolle aan haar infrastructuur werkt. De Ceintuurbaan wordt gedeeltelijk 3 baans gemaakt. Jammer daarbij is dat de 3 banen slechts tot aan de afslag naar het ziekenhuis lopen. De werkzaamheden zijn koud klaar op de kruising naar het ziekenhuis of het verkeer dat naar het Oosterenk wil (de volgende kruising) loopt alweer vast. De linkerbaan staat compleet stil. (precies zelfde situatie als op de IJsselallee vanaf A28 naar Hanzeland).
  Je zou toch verwachten dat ze die 3 banen even doortrekken tot ten minste het kantorenpark, er is immers genoeg ruimte voor, maar nee helaas. Miljoenen worden uitgegeven maar een echte oplossing komt er weer eens niet.
  :'(


  ⚠️ Meld

 56. Ha die Tim, welkom terug. 8 weken? toch niet al die weken op vakantie geweest ????;) ik dacht dat ik met m’n 4 weken de topper was!!!!:D:D:D:D


  ⚠️ Meld

 57. Hallo Koko Hattem.. Nou op vakantie.. Ik was in ieder geval 8 weken niet in Zwolle, maar dat ben ik in de weekenden ook niet. Dus call it how u want. ’t Ligt een beetje gecompliceerd 😉


  ⚠️ Meld

 58. Electrabel
  Die electrabel toch. Wordt er aangebeld , krijg ik een zonnebloem met envelop aangereikt. In de envelop een uitnodiging om langs te komen. Vraag me af hoeveel zonnebloemen er huis aan huis verspreid worden:D:D


  ⚠️ Meld

 59. Wij zijn ook maar weer vervroegd terug gekomen van de toeristenfabriek 🙁

  Zwolse, ik kreeg een helder idee ( gebeurd niet zo heel vaak haha) en dacht laat ik eens op hyves kijken, u bent gespot;)


  ⚠️ Meld

 60. een overvolle camping, vol met nederlanders die nog geen halve meter met de caravan naast je staan, die hazes draaien etc. Ik had net zo goed hier in de wipstrik kunnen blijven:D 3 rijen dik aan het zwembad en geen plekkie over om je handdoek neer te kunnen leggen. Een Gardameer wat ( aan de kant van de camping) echt te vies is om naar te kijken alleen. Verder was de omgeving wel mooi maar ja….


  ⚠️ Meld

 61. Oh ja en s’avonds om 22 uur stonden ze nog in een rij van een meter of 10 voor een ijsje en diezelfde rij stond er s’ochtends om 8 uur voor het brood…..

  Had deze drukte niet meer verwacht in september….


  ⚠️ Meld

 62. Gillende Geert gilt de ene na de andere belediging door de Kamer. Hij komt nu met een….Kopvoddentax: vergunning, kost 1000 Euro per iemand die een hoofddoekje draagt. Hoe schoftering kun je zijn….

  Joël vraagt naar de Vrijheid voor iedereen….Ook vaak op internet over gehad.

  Nadrukkelijk NIET op keppeltjes…

  Gillende Geert de man die ons land als xenofoob probeert te verdelen, genante cabaretvoorstelling…. idd kereltje!
  Benieuwd of hij ook nog weer een Wildersje doet, net als vorige jaar….gewoon laf weglopen.


  ⚠️ Meld

 63. Het is en blijft een geblondeerde peroxide gek.
  Te sneu voor woorden dat er nog mensen zijn,die geloven in deze snob, en denken dat hij de verlossing brengt.

  Terecht dat Pechthold zijn optreden vergeleek met het Leidse cabaret.


  ⚠️ Meld

 64. Vind je dat woord “humor” Tim? Vind het ultratriest en enorm veelzeggend als je zo over mensen praat. Velen houden echter van sensatie en zondebokdenken. Als ze het zelf maar niet ’t bokkie zijn :'(


  ⚠️ Meld

 65. Nee ik vind alleen het woord dat jij gebruikt mooi, ik vind de rest in en in triest. Die sneue kwart buitenlander die getrouwd is met een Hongaarse maar een enorm trieste beul-in-spe.


  ⚠️ Meld

 66. Idd Tim, dacht al dat ik soortgelijke teksten vaker van je had gelezen. Denk ook nog dat hij tot beul-in-spe in staat zou zijn. Gaan velen er nog vanuit dat ie inderdaad van Indonesische afkomst is met een oostblok vrouw….hoe kun je zo afstompen en zo haatdragend worden. Het is ook wel weer te zien dat ze van het forum-LWL hier -’tjes komen uitdelen. Da’s dan wel weer lekker kneuterig grappig ;D


  ⚠️ Meld

 67. Haha indd. Klopt trouwens wel, veel mensen vatten mijn opmerkingen regelmatig verkeerd op. Maar daar hadden we het niet over ;)…

  Ik kan er ook gewoon niet met mijn hoofd bij, maar ik denk dat hij niet zozeer wat tegen buitenlanders heeft . Hij heeft enkel wat tegen moslim(a)s. En tja.. Dat zijn meestal buitenlanders.


  ⚠️ Meld

 68. Van der Laan had net ook een goede reactie op het journaal. Ach, voor de rest word het ook eens tijd dat hij wat zinnigs uit gaat kramen. Goede alternatieven, constructief en oplossingsgericht meedenken. Merkwaardig dat de VVD nauwer met hem wil samenwerken, zijn zeker bang dat er helemaal nixxx van die club overblijft.


  ⚠️ Meld

 69. Het is ook wel weer te zien dat ze van het forum-LWL hier -’tjes komen uitdelen. Da’s dan wel weer lekker kneuterig grappig
  Door dick, op 16 september 2009 om 19:52

  Niet alleen van het LWL-forum… :'( ;D


  ⚠️ Meld

 70. Gillende Geert werd ook nog een paar keer gevraagd of ie geen Wildersje moest doen….och och jankt het hele jaar door over het kabinet….krijgt ie de kans met goede repliek te komen. Daar zijn de Alg.beschouwingen voor……doet ie het ene jaar een Wildersje. Het daaropvolgend jaar mislukt zwart cabaret….Goed en gefundeerd bezig!
  Hij creeert nu natuurlijk wel een steeds fanatieker tegengeluid.

  @ Larry: Lastig soms om alle draadjes uit elkaar te houden, het blijft zo heerlijk uitdagend om scherp de confrontatie te zoeken in de discussie. Vooral als het je overal vrij makkelijk af gaat. Ach als je de draadjes maar goed uit elkaar weet te houden. Laat deze site wel vaak achter ja

  Maar nu eerst ff AZ 😉 Was de tentmuziek niet leuk, je schijft er nixxx over 😮


  ⚠️ Meld

 71. Angst? neh joh, voor angst, haat, vooroordelen, demoniseren en die shit moet je bij de NIET-democratische lijst van gele Geert zijn. Wat is AZ saai he :'(


  ⚠️ Meld

 72. Die Wilders is echt ontspoord! Wat een eeuwige gek die vent!

  @Tim: Nee het zwembad in mijn achtertuin staat nooit langer dan 2 dagen met hetzelfde water :D:P


  ⚠️ Meld

 73. @ Tim, zou nooit zo over belangrijk bezit van mensen praten: vodden. Of de plek waar gedacht wordt, gefantaseerd wordt, waar het brein zit. waar alle emoties worden verwerkt…..een dierlijke naam meegeven. Zegt heel veel over een mens…..nog meer over een parlementariër.

  AZ tjonge wat hebben die het weggegeven. AJAX vanavond uitzending 18:30 begin 19:00.

  Hoe laat moet Feyenoord eigenlijk 😉


  ⚠️ Meld

 74. De veel te dikke (dat dan weer wel, net als dat reclamekrantje) Peperbus, heeft een zeer interessante reprtage over journaliste Marijn de Vries (HollandSport). Ook deze week weer een absolute inside tv-wereld (en Borsato-zakies) column van Henk Spaan….pet maar weer eens af!


  ⚠️ Meld

 75. Was de tentmuziek niet leuk, je schijft er nixxx over
  Door dick, op 16 september 2009 om 20:45

  Waar was u?? :'(:o

  Het was zoals altijd wel leuk en op een enkel buitje in het eerste half uur na was het redelijk tot goed ‘Muziek-in-de-Tent-weer’. 🙂


  ⚠️ Meld

 76. @ Admin…Verandering van spijs doet eten. Dan zal er wel weer wat leuks in komen. Die Wok’s spoten ook ineens overal uit de grond. Teveel concurrentie wellicht?

  @ Tim: idd de man is intelligent, weet waarover hij schrijft, brengt zijn gedachten prima onder woorden en spaart gelukkig niemand (kijk maar naar Har…schiet em er ’s in…Vermeegen).

  @ Larry, was vanalles van plan afgelopen weekend, maar heb van donderdagavond tot maandag grotendeels in bed gelegen met oorontsteking. En zo goed en zo kwaad het ging nog naar een crematie geweest. De ontsteking is over gegaan naar het andere oor; nu af en toe nog een paracetamolletje en druppelen dan kan ik er wel mee doorwerken.
  Mooi dat het weer gezellig was, het weer zat van ’t weekend idd niet tegen…zag ik door het raam :'(


  ⚠️ Meld

 77. Wietplantage in woning van (nu Zwolse) rechter
  VLAARDINGEN – De Rotterdamse politie heeft een grote wietplantage gevonden in een pand van een voormalige officier van justitie, die zelf jarenlang de strijd aanbond met drugshandelaren.
  Het gaat om een huis van ex-officier Herman Harmeijer, die inmiddels rechter is in Zwolle. Hij beweert niets van de hennepkwekerij te weten.
  Harmeijer zegt de woning in Vlaardingen sinds 2007 te verhuren en de plantage onlangs zelf te hebben ontdekt, waarna hij de politie heeft ingeschakeld.
  Het Openbaar Ministerie in Rotterdam beschouwt Harmeijer nog niet als verdachte, maar hij wordt wel verhoord. Collega-rechters oordelen in soortgelijke zaken vaak dat de verhuurder deels verantwoordelijk blijft voor een verhuurd huis. (TOBIAS DEN HARTOG EN MARTIJN VERWAAIJEN)


  ⚠️ Meld

 78. Collega-rechters oordelen in soortgelijke zaken vaak dat de verhuurder deels verantwoordelijk blijft voor een verhuurd huis.

  Lekker vaag. Idee: zet in de huurvoorwaarden dat de huurder zelf verantwoordelijk is voor wat hij/zij in haar huis doet.


  ⚠️ Meld

 79. De website curatoren.nl meldt het volgende: Faillissement MR WOK ZWOLLE B.V.
  MR Wok is gevestigd te Stadshagen.
  Door Admin., op 17 september 2009 om 18:36 +0

  Jammer…vond het er wel ok eten…niet schitteren, maar wel ok.


  ⚠️ Meld

 80. Jammer…vond het er wel ok eten…niet schitteren, maar wel ok.

  je bedoelt zeker

  Jammer…vond het er wel ok eten…niet schitteren, maar wel wok.  ⚠️ Meld

 81. Eens trouwens Plantje: vond het eten goed, gevarieerd en genoeg. Wij zijn ook niet van die verwende ze*kerds thuis over eten (tenminste niet). Als je mensen toch tegenwoordig hoort janken over eten: “lust ik niet, bah zit dat er in…..” pfff dan eet je toch nixxx.


  ⚠️ Meld

 82. Indd. Daarnaast heb ik als voordeel, dat ik nog nooit iets heb geproeft wat ik niet lust.. en dat betekend niet dat ik niets afsla, ik probeer alles.


  ⚠️ Meld

Reageer