Kistemaker stapt uit Swollwacht-fractie

Zwolle – Raadslid Trudy Kistemaker – Heetjans vertrekt uit de Swollwacht-fractie en gaat als zelfstandig raadslid verder onder de naam “fractie Kistemaker”. Kistemaker heeft haar vertrek vrijdagmiddag (vrijdag 4 september 2009 – 13 uur) meegedeeld aan Burgemeester Henk Jan Meijer en aansluitend aan de raadsgriffie.

Sinds de verkiezingen van maart 2006 maakt Trudy Kistemaker deel uit van de Swollwacht-fractie. Kistemaker geeft aan, dat zij zich binnen de Swollwacht-fractie niet meer op haar plaats voelt en grote moeite heeft met het beleid van Swollwacht en zich daarin niet kan vinden. Haar gezondheid leidt eronder. Dit is voor haar de belangrijkste reden om zelfstandig verder te gaan.

Doorslaggevend hierbij is het grote aantal voorkeurstemmen dat ze van de Zwollenaren heeft gekregen. Kistemaker blijft zich inzetten voor Zwolle, een geweldige stad, waar het prettig wonen, leven en werken is. Kistemaker heeft intussen de fractievoorzitter van Swollwacht van haar besluit op de hoogte gebracht.

Trudy Kistemaker is zowel telefonisch als via email bereikbaar voor vragen en suggesties. Telefonisch is ze bereikbaar op de volgende nummers: huis: 038-4221301 of mobiel 06 51993917. Of via email: jantrudy.kistemaker@home.nl

Artikel delen:
Reacties 47
 1. wat moeten we nou met zoveel van die kleine splinterpartijen in de gemeente en wat voor resultaat levert dat nu op .Nul komma nul denk ik en het is allemaal veel geschreeuw en weinig wol.


  ⚠️ Meld

 2. Ach ja, samenwerken is niet voor iedereen weggelegd Pieter. Maar aan de andere kant als je het niet eens bent met het beleid van een partij, lijkt het me logisch dat je vertrekt. Het lijkt of Trudy vertrouwen heeft in de op haar uitgebrachte voorkeurstemmen. Goede zaak, er zou meer vertrouwen moeten zijn in onze maatschappij.


  ⚠️ Meld

 3. die kistemakers willen ook altijd in het nieuws overal waar ze inzitten of iets organiseren is er wel bonje , misschien is de eigen hand in boezem steken zou ik zeggen.in westenholte was het altijd wat dit niet goed dat niet goed.


  ⚠️ Meld

 4. We hebben PBZ, Swollwacht, fractie Kistemaker (dacht dat PBZ en Swollwacht ook ooit samen waren); LWL, Lev-06. Blijkbaar is positief ingesteld en ongebonden samenwerken in de oppositie niet mogelijk.

  Het is wel een tendens: Nog niet zo lang geleden zaten Tante TON en Geert ook nog bij de VVD. Velen lijken eigen succes boven samenwerking te kiezen. Denk toch dat het meer is als ego-centrisch denken. Maar ze doen maar, het mag in een democratie. Vraag me wel af of we voor alle zelfstandigen subsidie betalen? Volgens mij word die wet aangepast en krijgen lijsten (dus niet alleen democratische partijen) ook subsidie. Mits ze niet gek doen met sponsoring of zo.


  ⚠️ Meld

 5. Wilders is tenminste niet zo”n kontedraaier als Kistemaker. hij gaat waar ie voor staat. zou trouwens zeer terecht zijn als Wilders subsidie krijgt het wordt toch de grootste partij van Nederland.
  misschien mag ie dan ook in een grote auto rijden net als Ter Horst of hij niet dick?


  ⚠️ Meld

 6. mooi is dit zeg weer zo’n splinterpartij erbij. hoop dat er eindelijk eens wat gebeurd in dat zoere kliekkie daar in de gemeenteraad . tijd voor wat andere partijen. wellicht kistermakers aan de macht of een andere partij zoals lwl ofzo met nieuwe gezichten, denk aan willem lucht zelf en joop hosmar en rico tennekes. die kunnen tenminste wat teweeg brengen in de gemeenteraad.


  ⚠️ Meld

 7. Rico is een schat maar hoop toch niet dat hij aan de macht komt. Hij heeft 0 ervaring in tegenstelling tot mevrouw Kistemaker 200.
  Ik heb het niet echt gevolgd en ben best benieuwd waar mevrouw Kistemaker het niet eens is met het beleid van de Swollwacht.


  ⚠️ Meld

 8. dit soort problemen kun je omzeilen door zetels partij gebonden te maken in plaats van persoonsgebonden, als een persoon dan de partij verlaat kan een ander die zetel overnemen, dan weegt partijbelang boven persoonsbelang en heb je een einde aan die vele splintergroepjes


  ⚠️ Meld

 9. @ Ans; Bovendien krijg je dan veel minder dat mensen puur op een persoon stemmen, ipv op een partij. Is hier nog nooit over gesproken?

  —-twijfelt of dit wel on-topic is.


  ⚠️ Meld

 10. als mijn gezondheid eronder zou lijden, zou ik niet zoveel zin hebben om alleen verder te gaan denk ik. Eerder even een kleine break lijkt me. Maar goed, wie ben ik.


  ⚠️ Meld

 11. Ans ik wil er niet teveel over zeggen, maar ben het helemaal met je eens .Ik heb altijd al gezegd dat ik het raar vind dat je een zetel mee kunt nemen naar een andere partij of voor jezelf verder te gaan.Je staat niet voor niets op een plek voor een bepaalde partij.En Dick het ging in die tijd dacht ik ook al om de poppetjes ,daardoor heb je toen ook al een afscheiding gehad.De Boer van nu PBZ,is toen door het toenmalige RPF uitgekotst en is nu alleen nog in een fraktie.Wat kun je nu doen alleen.Wijkplatform bezoeken???Kijk ook maar naar D66 nu Zelle alleen is zie je ze nergens meer.Dat is ook de reden waarom ik al jaren roep dat er 1 grote Zwolse partij moet komen.


  ⚠️ Meld

 12. Als Trudy haar gezondheid parten speelt in het politieke spelletje hoort ze daar niet thuis .Aan praatjesmakers alleen hebben we niks .  ⚠️ Meld

 13. Volgens de lokale bode stapte Kistemaker uit de fractie omdat ze op de nieuwe kieslijst tussen de plaatsen 5 en 10 stond. Ze wilde zelf op positie 2 en dulde in ieder geval geen vrouwen boven haar. Ook ambieerde ze het lijsttrekkerschap. Dat lijkt op overschatting en manipulering van het democratisch bestel.


  ⚠️ Meld

 14. Geert Wilders, Rita Verdonk, Trudy Kistemaker??

  Politici die uit een fractie stappen en onder eigen vlag verder gaan. Ik blijf het een vreemd verschijnsel vinden. Ook in dit geval.

  Ik heb bij de laatste verkiezingen toch op het gedachtengoed van Swollwacht gestemd. Mevrouw Kistemaker was bereid om dit gedachtengoed te behartigen/vertegenwoordigen, heeft nu kennelijk een andere mening en stapt er daarom maar uit.

  Mevrouw Kistemaker maakt zichzelf dan mijns inziens niet echt geloofwaardig als volksvertegenwoordiger. Het ware te prefreren als mevrouw Kistemaker haar zetel dan terug gaf aan de partij waarop de mensen gestemd hebben en het volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen als zelfstandige partij geprobeerd had.

  Dit is niet goed voor Swollwacht. Al vind ik de partij sinds de andere rol van William Dogger toch al minder zichtbaar.


  ⚠️ Meld

 15. Vindt de beweegredenen van Mevr Kistemaker erg ongeloofwaardig.

  Heb de aanloop van dit besluit gevolgd op haar hyves en kwam niet erg proffessioneel over.Meer verbitterd en vol rancune.


  ⚠️ Meld

 16. beste Henk de lokale bode???Elrey minder zichtbaar met de andere rol van William Dogger???Swollwacht is toch erg duidelijk in hun mening en steken dat niet onder stoelen of banken,ook Trydy K heeft daar aan meegedaan.Je kunt alles van haar zeggen maar ze was wel aktief,dat er momenteel hele goede kandidaten zijn voor de volgende verkiezingen is ook een feit,dus daar heb dan wel weer vertrouwen in.William was nou een keer William en Freddy draagt de partij toch ook goed uit,waar het omgaat is geen woorden maar……,dit heeft niet met voetbal te maken.


  ⚠️ Meld

 17. @wichert

  De ambitie van mevrouw Kistemaker was getuige haar eigen sollicitatiebrief in de aanloop naar de nieuwe kandidatenlijst van Swollwacht helder: het liefst als nr. 1 op de verkiezingslijst en anders als nr. 2.

  Deze wens(en) zullen dus wel niet gehonoreerd zijn 😉


  ⚠️ Meld

 18. Trudy is idd betrokken en actief. Vind dat uitstappen ook vreem en vaak uit egoïstsch motief. Zie mijn post 4/9 18:15. Wie op Swollwacht wil stemmen kan straks ook op Wichert stemmen. Hij/zij wel;)


  ⚠️ Meld

 19. Aanvulling op mijn opsomming: Lijst (?) TON, Lijst Gillende Geert, Lijst Trudy, PBZ én lijst Nawijn (de danser uit Kampen) maar vooral Groep Winny de Jong….

  Met en om vooral de laatste 2 hebben we zo gelachen dat ze niet mogen ontbreken in een opsomming. Dat was het belastinggeld wel waard!:D

  Overigens, volgens mij zit er geen één democratische partij tussen :'(


  ⚠️ Meld

 20. ik lach mijn hele leven al om de partij van de arbeid aan de andere kant kan ik ook huilen als ik zie hoe deze partij ons land aan de rand van afgrond brengt, maar ja met die kontedraaier van kistemaker hoef je ook niet blij te zijn die duikt gewoon over een jaar weerop in een andere partij.want ze willen vooraan staan op het podium deze mensen.>:(>:(


  ⚠️ Meld

 21. Iedereen 1000 Euri ben ik het ook mee eens Knol. Maar het gaat om de keuze…de vergrijzing moet betaald worden en hoe…Heb op het werk een poster van de ABVA-KABO opgehangen. De afspraak is dat zij met een alternatief komen, anders gaat het door. Niet meer en niet minder. Roeptoeteren kan iedereen, maar kom eens met een redelijk alternatief.


  ⚠️ Meld

 22. ja daarom dick als de vakbonden geen idee hebben gaat het plan door , als onze geniale politicus Geert Wilders aan de macht komt draait hij het eigenhandig weer terug dit besluit.


  ⚠️ Meld

 23. @ Knol afze*ken kan iedereen ook, lees nu pas 18:11. Maar verantwoording durven nemen? Nee, Gillende Geert roeptoetert nu al dat ie niet meedoet aan de coalitiebesprekingen als we tot 67 moeten werken hahaha.
  – Wie zegt dat hij wordt uitgenodigd?
  – Dan is deze kwestie dus al beslist.
  – Riekt naar een dreigement/chantage.
  – Riekt er ook naar dat hij liever schopt in de oppositiebanken omdat dat zoveel makkelijker is.

  Genuanceerde, structurele en duurzame oplossingen; van jouw grote blonde leider nog nooit gehoord.


  ⚠️ Meld

 24. ik lees net dat rob oudkerk weer terugkomt in de politiek van AMSTERDAM,als ie dan maar geen stadsdeelvoorzitter wordt van de wallen want dat komt niet goed;D;D;D;D


  ⚠️ Meld

 25. beste dick, ik kan punten genoeg opnoemen, maar noem jij er nu eens eentje. dat lijkt mij niet moeilijk voor iemand van jou kaliber, er is toch wel iets wat je aanspreekt !

  ==========

  On-topic a.u.b. !!


  ⚠️ Meld

 26. De ‘persoonlijke frustratie en boosheid’ komen volgens de fractie puur voort uit de plek die zij drie weken terug bij het bekend worden van de concept-lijst bleek in te nemen: ‘ergens’ tussen plaats vijf en tien en met twee vrouwen voor zich. En dat terwijl Kistemaker zich volgens kandidaat-lijsttrekker Eikelboom in eerste aanleg zelf als lijsttrekker zag, minimaal plaats twee wilde bezetten en geen andere vrouwen boven zich duldde.

  ik denk dat ik toch gelijk krijg Dick het is geen kwestie van afzeiken maar waarheden vertellen .


  ⚠️ Meld

 27. ook de lwl heeft punten waar ik mij in kan vinden. maar weet vooralsnog niet of er op de lwl valt te stemmen. mocht dit wel het geval zijn krijgen zij die van mij niet, ondanks ik het lucht van harte gun.


  ⚠️ Meld

Reageer