Expositie Justin Prang en Jeroen van Herten

Zwolle – Zondagmiddag werd in Galerie in Beeld een expositie van Justin Prang en Jeroen van Herten geopend. De expositie zal tot 25 oktober 2009 in het pand aan de Koestraat 13 te zien zijn. Openingstijden: iedere zondag van 14 tot 17 uur en op afspraak!

06-09-2009_gallery_in_beeld_03.jpg

Sinds een aantal jaren woont en werkt Justin Prang in Arnhem en heeft zijn atelier in een oud archief van de gemeente. Daar in de kelders wijdt hij zich aan het vormgeven van een universele taal, die van het beeldhouwen… Het werk van Justin Prang is een gevecht, een onophoudelijke strijd tussen de vrije fantasie en de geconcretiseerde vorm. Dit gaat gepaard met de twee paden in zijn leven; enerzijds tot tranen toe doorgaan tot de volgende ochtend, anderzijds genieten van de zon op een terrasje. De beelden die hij maakt zijn een onderzoek naar een visuele vertaling van zijn ‘zijn’. Heel eenvoudig, wie ben ik en wat wil ik? Hij is een dromer, zijn drijfveren en fantasieën probeert hij te verbeelden in een tastbare vorm met een translucente context.

06-09-2009_gallery_in_beeld_07.jpg

06-09-2009_gallery_in_beeld_04.jpg

06-09-2009_gallery_in_beeld_05.jpg

Zijn beelden vormen een eerbetoon aan het menselijk genie, en wel in het bijzonder het vermogen zichzelf levensbeschouwelijke vragen te stellen en de hieraan gerelateerde eeuwigdurende zoektocht naar kennis. Veelal leidt dit tot werk met een historisch- wetenschappelijke uitstraling uit een samenleving waarin de romantiek van het bestaan nog hoogtij viert. Dat het hierbij om een fictieve gemeenschap gaat, moge helaas duidelijk zijn: Prang’s beelden leveren het bewijs van een wereld die niet bestaat.

06-09-2009_gallery_in_beeld_01.jpg

Artikel delen:
Reacties 14
 1. knap dat mensen met dergelijke dingen aan de kost kunnen komen, als ik goed lees zie ik alweer wat staan over oud-gemeente archief, gesubsidieerd naar ik mag aannemen ?


  ⚠️ Meld

 2. wat is trouwens een transulente context ? als het over kunst gaat worden er altijd direkt de meeste gekke, interessant aandoende teksten tegen aangegooid, jan-met-de-pet vertwijfeld achter zijn oor krabbend denkend : Ben ik nu zo dom of zijn die kunstenaars zo slim ?


  ⚠️ Meld

 3. Ik zat bij het zien van dat koperen gevaarte ook direct te denken aan de Nautilus 😀 Hoewel ik bijna een barbaar ben op kunstgebied, vind ik dat onderzeeërtje wel leuk 🙂 En ie laatste trouwens ook wel maar die doet me wat meer ‘aliën-achtig’ aan of iets wat ik me voor zou kunnen stellen bij een nanobot ofzo 🙂


  ⚠️ Meld

 4. nou ik wil niet negatief zijn maar ik vindt het een grote bende
  dat mensen dit mooi vinden maar ja net wat wvfn zegt ik zal ook wel bijna een cultuurbarbaar zijn.


  ⚠️ Meld

 5. @ Joop, ik heb even opgezocht wat translucent betekent. Vroeg het me namelijk ook al af. Maar het staat niet in de Dikke Van Dale. Kon wel translucide vinden: doorschijnend. Daar zal het dan wel mee te maken hebben. Vind het er trouwens wel leuk uitzien, maar de betekenis ontgaat me, zelfs na het lezen van de tekst. Maar kunst hoeft niet altijd iets te betekenen, toch?


  ⚠️ Meld

 6. admin: kunt u ons dan vertellen wat er mee bedoeld wordt ? of worden deze verkooppraatjes letterlijk overgenomen uit 1 of ander foldertje ? het spijt me zeer maar de hele tekst heeft weinig tot niets met begrijpbaar nederlands te maken.


  ⚠️ Meld

 7. als je dit soort artistieke beeldende kunst maakt mag je van mij enige grammaticale vrijheden veroorloven, ook al snapt geen hond er wat van.


  ⚠️ Meld

Reageer