Opening Deltioncomplex Zwolle

Zwolle – Op 10 september 2009 opent het Deltion College officieel de deuren van haar nieuwe campuslocatie in Zwolle. Burgemeester Meijer, Loek Hermans (voorzitter MKB Nederland) en Twan Sprenkels (voorzitter College van Bestuur Deltion) verrichten de openingshandeling. Kunstenaar Edward Otten heeft speciaal voor de opening, samen met studenten van Deltion, een kunstwerk gemaakt dat tijdens de opening onthuld zal worden. Voor deze gelegenheid heeft de bekende Zwolse dichter Paul Gellings een openingsgedicht geschreven, dat eveneens ten gehore wordt gebracht.

deltioncomplex.jpg

Van 14.00 tot 18.00 uur vinden allerlei feestelijke activiteiten plaats in de Deltion campus. Onderdeel van het openingsprogramma is een symposium georganiseerd, waar Jan van Zijl (voorzitter Mbo-Raad), Loek Hermans (voorzitter MKB Nederland) en Paul Oomens (plv directeur Ministerie OC&W) met elkaar in gesprek gaan over de samenwerking tussen bedrijfsleven en Mbo-onderwijs. Chazia Mourali begeleidt de discussie als symposiumleider. Het symposium wordt gehouden in het Deltion theater en is exclusief toegankelijk voor een aantal genodigden.

Deltion heeft afgelopen schooljaar gefaseerd intrek genomen in de nieuwe campuslocatie. De campus vormt de toegangspoort tot de wijk Holtenbroek. De 450 beroepsopleidingen en cursussen, die eerst verspreid over verschillende locaties in en rondom Zwolle werden aangeboden, zijn in ruim 104.000 m2 samengebracht op één plek. Faciliteiten zoals restaurants, een bakkerswinkel, een schoonheidsinstituut, een professioneel theater en een drogisterij zijn vrij toegankelijk vanaf de wandelboulevard en worden geheel verzorgd door Deltion studenten. Iedere opleidingsrichting heeft binnen de campus een eigen gebouw, met een eigen sfeer en een eigen groep docenten, zodat de begeleiding persoonlijk en intensief is.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Faciliteiten zoals restaurants, een bakkerswinkel, een schoonheidsinstituut, een professioneel theater en een drogisterij zijn vrij toegankelijk vanaf de wandelboulevard en worden geheel verzorgd door Deltion studenten.

    Klopt wel en klopt niet; je kunt niet zomaar Deltion binnenlopen… je zult eerst langs de beveiliging moeten om een pasje aan te vragen.. en ze zullen vast niet iedereen naar binnen laten alleen maar vanwege de drogisterij oid 🙂


    ⚠️ Meld

Reageer