Minister Koenders op bezoek bij het CCC

Zwolle – Minister, en oud – Zwollenaar, Bert Koenders was maandagmiddag aanwezig op het Carolus Clusius College. Dhr. Koenders (oud leerling van het CCC ) onthulde onder andere een nieuwe tekst in de hal van de school.

07-09-2009_min_koenders_bij_ccc_4.jpg

De onthulling van de tekst ‘Be the change you wish to see in the world’ van Mahatma Gandhi werd gevolgd door het houden van een lezing over duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking. Vervolgens ging de minister met groepjes leerlingen in debat onder het genot van een high tea.

07-09-2009_min_koenders_bij_ccc_1.jpg

07-09-2009_min_koenders_bij_ccc_3.jpg

07-09-2009_min_koenders_bij_ccc_2.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Minister Koenders op bezoek bij het CCC”

  1. zal de minister ook verteld hebben van alle kansloze missie waar miljoenen zoniet miljarden euroos belastinggeld is heengegaan en waar alleen maar wapens van gekocht zijn.of wordt die vuile was niet buiten gehangen.>:(>:(

  2. Schitterende quote inderdaad Bernard. Op de school waar de vader van Tooske rector was. Wel grappig, vanuit Westenholte gaan ze (eens “we”) naar het CCC. Vanuit Stadshagen gaan ze naar het Meander. Ook nixxx mis mee. Welke school kunnen jullie aanbevelen Knol en Bernard?

  3. @Dick: Ik kan het niet zeggen. Ik weet weinig van de Zwolse scholen. Ik heb mijn schooltijd al ver achter me gelaten. Het CCC timmert aardig aan de weg. Is wel vaker positief in het nieuws (vastenactie) geweest.

  4. @ Bernard, zo ervaar ik het ook (CCC). Maar je hoort tegenwoordig zoveel mensen klagen over de kwaliteit van scholen. Vraag me dan wel eens af, welke scholen in Zwolle nog meer goed bekend staan. Om niet naar de slechte scholen te vragen…

  5. Dick,

    je kunt online zien wat de inspectie vindt van de scholen op http://www.onderwijsinspectie.nl.

    Heb zelf ook op het CCC gezeten en ik vraag me nu ff af wáár in de hal deze tekst hangt… ik herken dat trappetje (achter de deur… welke deur is dat?) niet? (of ben ik er al weer te lang weg?)

  6. Bedankt -P-! Heb niet tussen de studiebollen gezeten -P-. Ben daar alleen bij gezellige gelegenheden geweest zoals die Reunie. We zaten aan de Assendorperdijk, waar het bijzonder gezellig was! O.a. met “actielijer Erwin, K. Kok”. Ga gelijk kijken.

  7. Let wel dick, dit is wat de inspectie aanvinkt… dit zegt niks over de gezelligheid, pestgehalte, lesuitval, oudergesprekken, veiligheid etc. etc. (dingen die ouders nou juist willen weten)

  8. Inderdaad -P- dit is hun definitie van een zwakke school

    Een zeer zwakke school is een school die onvoldoende onderwijsresultaten (eindopbrengsten) realiseert en die daarnaast op cruciale onderdelen van het onderwijsleerproces onvoldoende kwaliteit laat zien.

    Ze lijken logischerwijs enkel makkelijk meetbare feiten te geven.
    Staat er ook niets over “lesuitval”….hmmm da’s zeker een hot-item!
    En inderdaad gezelligheid, pestgehalte, buitenschoolse activiteiten, wat organiseren ze, oudergesprekken, veiligheid. Moet je dan maar door ervaringen van anderen of met een onderwijzer achter komen.
    Zeker niet onbelangrijk die opsomming!!

  9. Alleen meisjes? En waar hangt die tekst?
    Op de opmerking zitten er alleen meisjes op het ccc. Dat zou je wel denken als je deze foto’s zag. Maar de minister kwam na vieren en er waren alleen nog vwo klassen (klas 4 voor studiepunten en klas 6 omdat het moest voor maatschappijwetenschappen) en dat zijn bijna alleen meisjes. Verder hing die tekst er al meer dan een half jaar (dat vergeten we maar even) en hij hangt boven de deur van de “grote” aula (naar de hal) . 😉

  10. inderdaad, verdieping!

    Trouwens, …, sinds wanneer zit daar een rode deur?! “vroegah” was dat hele stuk open en konden ze het afsluiten (bijv. met de kerstmusical) d.mv.v zo’n schuifbare wand

Reacties zijn gesloten.