Het weer: zomers

Zwolle – Dinsdag gaat de dag droog en helder van start. Lokaal kan er in de vroege uurtjes een mistbank voorkomen. Na zonsopkomst verdwijnen deze en gaan we een vrij zonnige dag tegemoet. Er trekken overdag velden met sluierbewolking over het land, maar er blijft voldoende ruimte voor de zon. Met een zwakke tot matige wind uit het zuiden wordt het maar liefst 24 tot 27 graden.

07-09-2009_weerfoto.jpg

Woensdag wordt de warmte geleidelijk het land uitgewerkt. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en is er kans op een bui. De temperatuur loopt uiteen van 20 graden in het noordwesten tot lokaal 25 graden in het zuidoosten. De dagen daarna krijgen we te maken met een krachtig hogedrukgebied in de buurt van de Britse Eilanden. De wind draait op woensdag van het zuiden naar het noorden, waardoor koele lucht wordt aangevoerd. Het krachtige druksysteem zorgt voor bestendig weer, voor de term nazomerweer is het wellicht wat te fris.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mooi Harry, ons mooie stationnetje, het zunnegie en een blauwe hemel 8) Het wordt geloof ik idd wel wat minder als ze voorspelden. Als het morgen maar goed is: daggie uut 8)


    ⚠️ Meld

Reageer