Nationale ‘Week van de Vooruitgang’

Zwolle – Wethouder Martin Knol opent op zondag 13 september 2009 om 13.00 uur de activiteiten in het kader van de ‘Week van de Vooruitgang’ in Zwolle. Op een Duo-Quest, een unieke naast-elkaar-tandem, geeft hij het startsein voor een ligfiets-, roeifiets- en steprace die vanaf het  eind van de Goudplevierstraat in Stadshagen verreden wordt.

Daarnaast zijn die middag verschillende soorten fietsen te bekijken zoals o.a. een driewielige roeifiets, tandems met een lig- en zitpositie (Pino’s), een fietstaxi, een bakfiets en een elektrische fiets. Gebruikers van de fietsen zijn aanwezig om tekst en uitleg over de bediening van de fietsen te geven. De activiteiten worden onder auspiciën van de Milieuraad Zwolle, georganiseerd door de Fietsersbond en het Stepteam Zwolle en zijn vrij toegankelijk. De Week van de Vooruitgang wordt afgesloten met een slotmanifestatie op 19 september, die samenvalt met de provinciale manifestatie ‘de Dag van Overijssel’, achter het provinciehuis aan de Luttenbergstraat.

Deze dag zal geheel in het teken staan van ‘Verkeer en Vervoer’, met de nadruk op duurzaam vervoer. Binnen dit thema worden alle thema’s die met vooruitgang te maken hebben, ondergebracht. Kijk voor meer informatie op www.weekvandevooruitgang.nl

In de Nationale ‘Week van de Vooruitgang’, die dit jaar van 13 t/m 22 september gehouden wordt, staat het licht op groen voor duurzame mobiliteit. De Week van de Vooruitgang is onderdeel van de European Mobility Week en staat in het teken van lopen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en een andere omgang met mobiliteit voor meer gezonde lucht.

Het Europese thema van 2009 is ‘voor een beter (leef)klimaat’. Een week waarin aandacht gegeven wordt aan schone vervoersmiddelen en alternatieve mobiliteit. Door wat vaker de auto te laten staan, dragen we tenslotte allemaal bij aan een beter (leef)klimaat!

Artikel delen:
Reacties 22
 1. duurzame mobiliteit, daar ben ik voor alleen erger ik me kapot aan die ligfietsen die van mening zijn dat ze maar overal voorrang kunnen krijgen, voorts vind ik ze veel te snel en zitten ze te laag bij de grond om goed opgemerkt te kunnen worden in het verkeer.  ⚠️ Meld

 2. En weet je wat nou zo dom is….. Ik denk niet dat ik overal voorrang kan krijgen maar tot m’n stomme verbazing LATEN mensen me soms voorgaan. Leuk joh…. moet je voorrang verlenen als (lig)fietser, anticipeer je door wat af te remmen zodat je netjes achter de (bijvoorbeeld) auto langs kan, stoppen ze ook. Sta je uiteindelijk beiden stil omdat de andere partij zich niet aan de regels houdt. Wel vriendelijk maar prettig is het niet.

  En als het gaat om laag:
  – Kinderfietsjes
  – Donkervoortjes (en aanverwanten)
  – Strepen op de weg

  zijn net zo laag of zelfs lager. Misschien tijd om je ogen na te laten kijken?
  Je wil niet weten hoe vaak ik in de ankers moet voor een automobilist die me niet gezien heeft….. omdat hij geen ogen in z’n achterhoofd heeft en maar naar rechts bleef staren terwijl ik van links kwam via het fietspad van de voorrangsweg. Hoe hoog wil hij dat ik ben? Dat hij m’n kop aan de andere horizon kan zien?


  ⚠️ Meld

 3. gewoon dat ding op marktplaats zetten want ik erger me kapot aan die ligfiets-gasten Dat raced maar keihard door het verkeer, vragen om ongelukken.


  ⚠️ Meld

 4. Mooi dat ik je erger. Ik zou me ernstig zorgen maken als dat bij jou niet het geval was geweest.

  Maar racen door het verkeer? Volgens mij doen fietsers op ‘rechtopfietsen’ dat ook en wat te zeggen van snorfietsers, bromfietsers en automobilisten? Tjonge, wat zal jij schrikken van auto’s die wel 50 km/h rijden en harder ;D

  Kom maar niet naar het noorden van Stadshagen komende zondag. Dan gaan ze nog harder op de openbare weg….


  ⚠️ Meld

 5. Dit is wat voor het gewichtige kopstuk van de LWL,die herhaaldelijke snelheidsovertredingen begaat en diverse bekeuringen daar voor gehad heeft,dan nog met droge ogen op zijn site durft te beweren oom agent de oortjes te gaan wassen,omdat hij misschien denkt dat de grote kleine man boven en onder de wet zit. De grote kleine man heeft een voorbeeldfunctie als toekomend raadslid,maar schiet hier letterlijk en figuurlijk duidelijk te kort.


  ⚠️ Meld

 6. Laat hem lekker gaan fietsen. Doe ik ook elke dag.

  Misschien dat de pessimistjes hier in dit topic ook maar eens op bezoek moeten komen bij de Goudplevierstraat. Wie weet fleurt dat hun leven nog een beetje op en gaan hun ogen een beetje open.

  Ik ga me vast goed vermaken. 🙂


  ⚠️ Meld

 7. nou ik reedt dinsdag op de rotonde hanekamp kwam er een idioot in een gele banaan zo de rotonde opzetten moest volop in de ankers , ik toeteren kreeg ook nog effe de middelvinger voor mij geen respect meer voor die wouzen op een ligfiets ,volgende keer klats ik er vol op.>:(>:(


  ⚠️ Meld

 8. Je wil zeggen dat automobilisten, brommerrijders, snorfietsers, ‘gewone’ fietsers en voetgangers nooit zomaar zich voor je wagen/fiets/brommer/etc. werpen terwijl ze voorrang moeten verlenen?

  Ik maak dus beiden mee. Mensen die me voor laten gaan terwijl daar totaal geen reden toe is (behalve misschien dat ze m’n fiets willen zien? zeg het maar, maar handig is het niet) maar dus ook mensen die hem er gewoon voor flikkeren. Zeg je er wat van op de één of andere manier, dan kan je ook de vinger krijgen.

  Maar zelfs als ik gewoon op het fietspad rijd en verder echt niets vreemds doe, niets met ze te maken heb op m’n gescheiden fietspad, krijg ik wel eens mensen die naar hun voorhoofd wijzen vanuit hun auto.


  ⚠️ Meld

 9. nou ik reedt dinsdag op de rotonde hanekamp kwam er een idioot in

  Het taalgebruik van Knol komt overeen met de gebruikers van het forum van de LWL lijst Willem lucht :):D;D


  ⚠️ Meld

 10. @admin
  Zouden jullie de ‘verdenking’ van Henk kunnen proberen te controleren?

  Geldt: ‘Joop = knol’?

  Ze hebben wel dezelfde, veelal negatieve houding maar of het dezelfde persoon is, betwijfel ik toch een beetje.


  ⚠️ Meld

 11. kunnen we deze discussie nu eens achter ons laten? dit is namelijk niet de eerste keer dat men denkt dat men onder andere namen forumeert. kan ik mij niet aan de indruk ontrekken dat henk zichzelf ook wel eens een ander pseudoniem aanmeet als hij zich dermate opwindt over bepaalde zaken.
  feit blijft dat men het niet altijd overal mee eens hoeft te wezen en er met gemak een negatieve houding op na mogen houden.


  ⚠️ Meld

 12. Uiteraard mag je er een negatieve houding aannemen (of het zo verstandig is om zo te leven laat ik maar even buiten beschouwing maar ook ik laat wel meer dan eens een negatieve noot horen).

  Alleen in één bericht onder meerdere namen gaan posten om maar wat meer gewicht te geven aan je mening te geven lijkt me niet de bedoeling. Ik hoop dat we het daar over eens zijn.

  Maar goed, Henk had het vermoeden en dat vermoeden heb ik ook door iemand anders horen uitspreken. Een check kan dus geen kwaad. Maar bij deze uit e lucht.


  ⚠️ Meld

Reageer