Bert Konterman opent Deltion’s Week van de Fitheid

Zwolle – Technisch manager van FC Zwolle, Bert Konterman, opent maandag 14 september de Week van de Fitheid van het Deltion College. Deltion organiseert deze week om studenten en medewerkers bewust te maken van een gezonde leefstijl. De Week van de Fitheid vindt plaats van 14 tot en met 18 september in de nieuwe campus van het Deltion College.

De Week van de Fitheid is een initiatief van het Sport Expertise Centrum (SportEC) van Deltion. SportEC wil met deze week de medewerkers enthousiasmeren meer te bewegen en gezonder te leven. Dit als navolging op het verplichte sportkeuzeprogramma voor alle eerstejaars studenten. Eshter Post, lerares SportEC: ‘Alle eerstejaars studenten binnen Deltion vullen de leefstijltest in en doen mee aan het sportkeuzeprogramma. De student kiest verschillende sporten uit en neemt hier verspreid over het schooljaar aan deel. We willen daarmee studenten bewust maken van hun gezondheid en leefstijl. Medewerkers kunnen daarbij niet achterblijven.’ Tijdens de Week van de Fitheid kunnen zowel studenten als medewerkers een health check doen, waarbij bloeddruk, longinhoud, vetpercentage en cholesterol worden gemeten. Medewerkers en Deltionstagiaires van de Isala Klinieken bieden hierbij ondersteuning.

Pink RibbonAls roze draad door de Week van de Fitheid lopen de activiteiten voor Pink Ribbon, waarbij geld ingezameld wordt tijdens ludieke acties. De opbrengst wordt vrijdag 18 september bekendgemaakt. Melanie Witsen, vrijwilliger van Pink Ribbon, zal het bedrag in ontvangst nemen.

Artikel delen:

Reageer