Politieman mishandeld aan Palestrinalaan

Zwolle – Dinsdagavond 8 september werd aan de Palestrinalaan een 23-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van heling. De man wilde het voertuig niet afstaan aan de politie. Bij controle bleek tevens dat hij een boetebedrag niet betaald had.

De man weigerde mee te gaan naar het bureau en verzette zich hevig. Omstanders die zich met de aanhouding bemoeiden moesten door een diensthond op afstand worden gehouden. Een politieman werd door de Zwollenaar getrapt. Hij liep schaafwonden, bloeduitstortingen en kneuzingen op en heeft aangifte gedaan van mishandeling. Tegen de 23-jarige man is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 32
 1. schandalig gewoon en dan met de trend van tegenwoordig dat omstanders zich hiermee gaan bemoeien. het gezag van het nederlandse politiekorps is nu-komma-nul. ze moeten hier eens een handvol reservisten van de gardia civil of de franse gendarmerie inzetten, dat is heel andere koek dan deze burger hulpverleners


  ⚠️ Meld

 2. Is alle ellende richting politie, niet begonnen met het “gedogen” van het rijden zonder achterlicht? Oké, mankracht en bezuiniging wordt er dan gezegd. Jaren geleden was er nog respect voor Bromsnor. Als er werd gevoetbald in de straten, stond er iemand op de uitkijk voor het geval dat … Worden in deze gevallen van bedreiging, aanvallen e.d. door burgers op hulp verlenende “troepen” c.q. gezagsdragers, weer halve maatregelen in genomen, zal het in de toekomst nog erger worden. De straffen hierop blijven, ook met de nieuwe insteek van parlement en justitie in deze bedreigingen, in mijn ogen te laag. Stel maar harde voorbeelden!


  ⚠️ Meld

 3. M’n oud-collega had het er een keer over. Vroeger, toen hij nog een jong pubertje was, werd hij ook wel eens betrapt op rijden zonder licht door bromsnor. Die gaf hem geen bekeuring maar een draai om z’n oren en desnoods een schop onder z’n kont met de mededeling dat z’n pa de verlichting in orde moest maken, zo niet, dan volgde er alsnog een prent.

  Nu wil ik niet suggereren dat oom agent alle fietsers zonder licht een schop onder de kont moet geven maar wel dat ze wat meer rechten mogen hebben in geval van wanorde en dat ze dan niet direct bang hoeven te zijn voor aanklachten in hun richting.


  ⚠️ Meld

 4. 23 jarige man,moeilijke jeugd gehad.Taakstraf 10 uur lege glazen ophalen,wanneer beseffen we nu eens dat dergelijke vergrijpen harder moeten worden aangepakt,al dat softe gedoe ze lachen je gewoon uit en lopen twee uur later weer te rotzooien.Marktkooplieden b.v durven al niet meer naar bepaalde plaatsen of ze staan met honkbalknuppels achter de kraam.Ik heb meegemaakt dat er iemand werd opgepakt die bij mij had gestolen,even later liep hij zwaaiend weer langs de kraam met een onoverwinnelijke blik in zijn ogen.De politie mag toch niets meer.


  ⚠️ Meld

 5. Tja, en dan te bedenken dat Nederland een cellenoverschot heeft. Laten ze die wat meer gebruiken in plaats van Belgisch gajes hier te willen plaatsen in die lege cellen.


  ⚠️ Meld

 6. En maar zeggen dat de taakstraf zo succesvol is.
  Overheid, pak de bende nou eens echt aan.
  Straffen voor geweldpleging (helemaal tegen ambtenaren in functie) verdrievoudigen en snelrecht op toepassen.


  ⚠️ Meld

 7. Ze vragen nu beleefd als je wilt meegaan naar het bureau. Als je daar geen zin in hebt geef je de politieman een paar trappen.

  Jaren geleden werd er beleefd gevraagd om in de auto te stappen en mee te gaan, deed je dat niet dan werd je er met gepaste hand ingezet. Verzet tegen de politie is alleen met zware straffen af te leren en niet met een taakstraf van mischien wel 20 uur.


  ⚠️ Meld

 8. ach als je niks anders doet dan bonnen schrijven(bepaalde targets halen) krijg je ook niet echt respect. en nou laten ze ook nog sommige zware dilicten gaan omdat ze er geen tijd voor hebben.
  stop eens met dat onodige bonnen schrijven en gebruik de burger niet als een melkkoe


  ⚠️ Meld

 9. @ghehe
  Wees maar bij dat er nog mensen zijn die de openbare orde willen vertegenwoordigen. Denk dat jij het eerste aan de bel trekt als ze noig bent!


  ⚠️ Meld

 10. Precies Snuffel! Dat gezeur altijd van “Ga eens boeven vangen!”
  Wat mij betreft hebben we genoeg agenten om boeven te vangen én de benodigde bekeuringen uit te delen!

  Alleen op die manier krijgen ze het verdiende respect weer terug!


  ⚠️ Meld

 11. we hebben helemaal niet genoeg agenten. in de nacht zie ik nooit een busje rijden door de wijk. maar de hele zooi hebben we te danken aan het jarenlange softe beleid van onze regeringen.


  ⚠️ Meld

 12. Als ik het goed gehoord heb gaat de Politie 190 miljoen bezuinigen.
  Uiteraard zonder dat de service en het blauw op straat achteruit gaat….

  Dat laatste klopt wel, want ik zie nooit blauw in de woonwijk, dus minder kan het niet worden.. >:(

  En als die belofte waarheid wordt dan hebben ze alle jaren steeds 190 miljoen teveel over de balk gegooid.


  ⚠️ Meld

 13. Ik zie nu hoe mijn opmerking verkeerd opgevat kan worden. Ik bedoel: wat mij betreft worden er dermate veel agenten aangesteld dat we er genoeg hebben om én boeven te vangen én bonnen uit te schrijven.
  We hebben er dus nog niet genoeg.


  ⚠️ Meld

 14. Je leest niets anders meer tegenwoordig dat politie door personen/groepen belaagd worden…. Gewoon zo doorgaan, dan is er over 15 jaar helemaal geen blauw meer op straat. Kan me niet voorstellen dat mensen nog staan te trappelen om bij de politie te gaan als je al die berichten hoort en leest…


  ⚠️ Meld

 15. wat verwacht je anders dan als je bij de politie gaat, dat je alleen bonnetjes hoeft te schrijven??? Ze worden genoeg betaald, hetzelfde geldt voor het leger. Het is je taak. PUNT!
  Het is erg triest als een soldaat sneuvelt, maar als een politieman eens een paar tikken krijgt dan hoort dat bij je vak.
  Je gaat toch ook met je knuppel en wapen de straat op? Als je bij de ME zit dan heb je ook je pak aan?
  Dat gejank van die politie agenten word ik spuugzat. Allemaal op verlof thuis en straks op at basis bonnen schrijven aan kinderen van 10.
  Ik hoop inderdaad dat het minder leuk is om bij de politie te gaan, want diegene die nu tekent weet wat hem of haar te wachten staat. De samenleving verhard en je taak daarbij ook.
  Hoevaak zie je niet dat hulpverleners in de zorg met geweld te maken hebben en de dag erna weer staan.


  ⚠️ Meld

 16. Maar als ze de knuppel een keer gebruiken en iemand een beste tik verkopen is het ook niet goed. Als ze iemand die hen serieus bedreigt eens in het been schieten is Holland in nood!
  Nee, we lezen dan in de krant:”De politie heeft pepper spray gebruikt”. Jeetje toch…ik hoop maar dat de criminelen er dan goed vanaf zijn gekomen!

  Ik zeg niet, dat het werk van een agent vrij moet zijn van geweld. Zeker zullen ze eens af en toe een tik krijgen. Maar ze mogen er ook bijzonder weinig tegen doen!


  ⚠️ Meld

 17. John heb je soms vaak te maken met de politie.Buschauffeurs,Ambulancepersoneel,politieagenten enz moeten toch naar behoren hun werk kunnen doen.Dat gejank van die politieagenten,zeg je dat valt toch nog wel mee.Wat is jou taak???Als goed burger deze mensen helpen waar het kan.


  ⚠️ Meld

 18. Wat mij betreft mag het wel weer worden als voorheen.
  De tijd dat er nog ontzag en respect getoond werd naar elke vorm van dienstverlening is vervlogen.
  Het zijn voortvloeisels geworden van de jaren 60 ,de tijd dat alles mocht en alles kon in het kader van vrijheid blijheid.
  Of ik daar nog blij om kan worden,laad zich raden.


  ⚠️ Meld

 19. Wat is dat toch, dat omstanders zich er steeds weer mee bemoeien?
  Hebben die mensen niets anders te doen? Dat heb je ook bij een botsing, staat de hele stoep vol met kijkende mensen en iedereen heeft zijn mening klaar. Het zou een stuk rustiger zijn als iedereen zich met zijn eigen ‘ding’ bezighoudt.


  ⚠️ Meld

 20. Danny er gebeuren ook wel eens ongelukken waarbij ze staan te kijken i.p.v te handelen,alle gevallen zijn anders,maar ik ben het met je eens dat er meer in de weg wordt gelopen,maar dat is alleen nieuwsgierigheid.Maar als iedereen zich met zijn eigen ding zou bemoeien zag de wereld er ook niet al te best uit.Voorbeeld??? Het achterlijke geval van het Roodetorenplein waar eens niet aan de veiligheid wordt gedacht door die Cnossen.Die denkt als er een gehandicapte in het water valt hij er zelf weer uit kan klimmen.Hier moet toch iets aan gebeuren of moet er eerst wat gebeuren??


  ⚠️ Meld

 21. Wichert, agenten kunnen onterecht erg hardhandig zijn. In dat geval zou een omstander de agenten tegen moeten kunnen houden. Helaas delft zo’n omstander altijd in het onderspit tegenover het woord van de agent.


  ⚠️ Meld

 22. (Als de politie een bon schrijft, heb je een overtreding begaan. Zo simpel is het).

  nou snuffel zo simpel is dat niet.
  heb ook onlangs een bon gekregen voor het niet tonen van een parkeerkaartje, en dat terwijl er gewoon een vergunning achter de ruit zat.
  maar die modaalridder had dat niet gezien en dan trek je als burger aan het kortste eind ondanks een bezwaarscrift.
  pisnijdig wordt ik nu weer tijdens het typen.>:(>:(>:(>:(  ⚠️ Meld

 23. Jora,
  Ik denk dat je nu wat generaliseert. Die ene moraalridder, zoals jij dat noemt, is toch niet het gehele politie-apparaat! Overal worden fouten gemaakt.


  ⚠️ Meld

 24. wichert het gaat nu om de politie en dat gejank van ze na HvH kan ik al helemaal niet uitstaan. Ze hebben een jongen van 18 vermoord en dat gaat zo het doofpotje in onder het mom van een waarschuwingskogel die weer naar beneden kwam…..tuurlijk.
  Deze agent hierboven hoefde ook niet te schieten toch?
  150 kogel afvuren in nood? Doe normaal, in de gemiddelde spaghettiwestern worden nog minder kogels afgevuurd…


  ⚠️ Meld

 25. Snuffel, en dat is nu precies wat ik bedoel;)
  Een fout maken mag, dat zal ik iemand niet snel aanrekenen, maar onschendbaarheid is daarom gewoon niet reëel.


  ⚠️ Meld

Reageer