19 september Dag van Overijssel

Zwolle – Een show van 60 voertuigen, een rit door de Connexxion wasstraat, langste limo van Nederland, en nagespeelde auto-ongelukken: kortom, een heel park in het teken van verkeer en vervoer. Daarmee wil de provincie Overijssel tijdens haar open dag laten zien wat er vanuit de provincie allemaal gebeurt voor betere bereikbaarheid en verkeersveiligheid.

Het Park de Wezenlanden en het provinciehuis (Luttenbergstraat) zelf zijn daarom voor het publiek geopend op zaterdag 19 september tussen 11.00 en 16.00 uur. Tijdens deze Dag van Overijssel kunnen bezoekers in Zwolle allerlei activiteiten en optredens bijwonen. Ook aan de kleintjes wordt gedacht: er is een uitgebreid kinderprogramma met optredens van Jelle Amersfoort van Jetix, ANWB Streetwise en een kindertreintje. Voor iedereen is er gratis koffie, thee, limonade en Overijsseltaart (op = op).

Een greep uit de vele activiteiten die dag: Demonstratie Incident Management (nabootsen ernstig ongeluk). Zomerparty On Tour (tussen 14.00 en 15.00 uur van Jetixpresentator Jelle Amersfoort). Bekijk de KNVB spelersbus en bus FC Zwolle. Excursie naar de wasstraat van Connexxion. Krijg rijles in een truck en bus Plein duurzaamheid (schone en zuinige voertuigen, solarauto van UT Twente). ANWB Streetwise project (project over het verkeer voor kinderen). Blik en Klik (simulator voor kleinere kinderen). Show met OV (bussen, regiotaxi). Kindertreinje (rijdt rondjes over het terrein). Show verkeersveiligheid (ambulance, dierenambulance, bergingsvoertuig, brandweer, Sneeuwveger, markeringsauto, ANWB-auto). Auto van de ‘Doeks uut Hasselt’ (bekend van de reclame). Oldtimershow Fuelswitchkaravaan. Uitgebreide informatiemarkt.

 Tijdens de Dag van Overijssel ontdek je hoe veelzijdig de provincie eigenlijk is. Want de provincie doet meer dan jij denkt! Kijk maar eens om je heen. Grote kans dat een van de dingen die je ziet (bussen, mooie landschappen, minder wachtlijsten in de jeugdzorg) dankzij de provincie tot stand is gekomen. De Dag van Overijssel is toegankelijk voor álle Overijsselaars. Behalve in Zwolle, wordt er daarom ook in Ommen en Denekamp een breed scala aan activiteiten toegepast.

Speeddaten, dDurf jij het aan om te gaan speeddaten met een lid van Provinciale Staten? Dit is je kans! Nu kun je in gesprek gaan over politieke onderwerpen die jou na aan het hart liggen of je kunt een Statenlid vragen wat hij of zij nou eigenlijk precies doet de hele dag. Spot mascotte Lotte! Hét gezicht van de Dag is Lotte. Op posters, in de krant, op de website en op de radio, overal zie of hoor je haar. Met de kreet ‘Ik ben er. Jij ook?’ roept ze iedereen op ook te komen. Lotte is zelf ook aanwezig tijdens de Dag. Spot je haar? Maak dan een foto van haar en maak kans op een leuke prijs! Meer informatie Op 19 september is het openbaar busvervoer in en rond Zwolle gratis, net als de treinreis Zwolle-Kampen. Er is ook een gratis pendelbus vanaf het NS-station Zwolle naar het provinciehuis v.v. Kijk voor meer informatie op www.dagvanoverijssel.nl 

Artikel delen:

Reageer