Het weer: droog

Zwolle – Donderdag begint de dag in het oosten bewolkt en lokaal valt er nog een drup regen. Elders zijn er opklaringen en is het droog. In de loop van de dag breekt ook in het oosten de zon door en wordt het droog. Alleen in Limburg is de bewolking hardnekkig. De matige wind uit het noorden voert koele lucht aan, waardoor het maar 19 à 20 graden wordt.

09-09-2009_weerfoto.jpg

Donderdagavond klaart het vanuit het noorden geleidelijk meer op. De nacht verloopt helder en droog en de minima liggen rond 10 graden. Op vrijdag worden zonnige perioden afgewisseld met sluierbewolking. Op neerslag hoeven we niet te rekenen. De onveranderde noordenwind blijft matig van kracht. Het kwik stijgt naar waarden rond 20 graden. In het weekeinde verandert er maar weinig. Het blijft droog en naast wolkenvelden is er ruimte voor de zon. De temperatuur overdag schommelt tussen 19 en 20 graden.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Ga je zondagmiddag nog heen Verdieping? Dan is er weer tentmuziek. Morgen is er ook nog e.e.a. te doen. Met (goedkoop) eten voor een grote groep, buiten bij de muziektent. Er zou echter nog een bericht naar dit onvolprezen weblog gaan, is mij maandag gezegd. Maar het wordt nu wel kort dag.


  ⚠️ Meld

 2. Dick ,zeer goed gesprek gehad met Sibrand,dacht dat je dat wel leuk vond.Op welke verdieping zou je goedkoop kunnen eten.Ik ben een lekkerbek


  ⚠️ Meld

 3. @ Wichert; Kan ik me vanalles bij voorstellen; met Sibrand is goed te praten. Op de eerste verdieping bij Eureka kun je goedkoop, goed en anders eten. Volgens onze pannenkoek-ervaringsdeskundige.


  ⚠️ Meld

 4. De pannekoeken (zonder tussen-n) bij Eureka zijn geweldig! 😉

  Zondagmiddag weer lekker onder het genot van een paar koele biertjes een paar uurtjes muziek luisteren op dit oergezellige plein en als afsluiter (of tussendoortje) een fijne pannekoek consumeren. 😀

  Morgenavond ben ik zeer waarschijnlijk ook van de partij op HET plein.
  Maar eerst eventjes ’s middags/begin van de avond naar de Vrolijkheid voor een openbaar debat. 8);D


  ⚠️ Meld

 5. 😀 @ Larry: Kan best gezellig worden morgenavond in De Vrolijkheid. Zéker als Bertus aanwezig is, ’t zal me eigenlijk verbazen als hij er niet is. Doe de groeten maar aan de betrokken partijleidert.

  Om geen scheve ogen te maken, zul je je hier ook nog wel melden dan:

  Lev-06 organiseert donderdag 17 september een gezellige borrel op het terras van The Livingroom. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom aan het Gasthuisplein. Doel van de borrel is om Lev ?n elkaar beter te leren kennen. Het eerste drankje is gratis.

  Je bent er maar druk mee Larry.

  Vind je het leuk om tijdens een maaltijd bij te praten? Dan kun je vanaf 18.00 uur mee eten in The Livingroom. Een speciale topkok (v) maakt deze avond een Indonesische rijsttafel met hete boontjes, saté, lekkere stoofgerechten, kroepoek en een goed gevulde nasi. Het buffet kost je slechts tien euro!

  PS Eureka zal dan wel een speciale spelling hanteren voor een speciale…??pan·nen·koek de; m -en in een koekenpan gebakken (dunne meel)koek

  Hoop nog wel dat er een programma van dat spektakel bij de muziektent op dit onvolprezen weblogZwolle verschijnt. Dacht dat het morgen al op tijd begon. Nou ja we zien wel; verder on-topic: het weer morgen is ook belangrijk.


  ⚠️ Meld

 6. @dikkiedik

  Je doet nou net voorkomen alsof ik alle gratis borrels afloop hier in Zwolle. :'(
  Ik heet geen van Dooremolen! >:(:D

  Ik heb speciaal voor morgenavond werk afgeslagen om weer eens lekker een keer een biertje op vrijdagmiddag in de Vrolijkheid te kunnen drinken. Gezien de politieke ontwikkelingen lijk ik met m’n neus in de boter te vallen. 😉
  Ga daarna op de fietse naar HET plein en tuf dan langzaam maar zeker op huis aan.

  Programma

  Tijd: van 14.00 – 16.00 uur

  Locatie: Muziektent, Assendorperplein te Zwolle

  13 september 2009: JazzArt
  Louter positieve reacties zijn er te horen geweest sinds de oprichting van JazzArt in februari 2004.
  Dagblad de Stentor sprak na het debuut optreden van deze formatie over ⤽een verbluffend goede Big Band die in staat is met een verpletterende timing zowel fluisterzacht als spetterend hard te spelen.⤝
  Maar ook het publiek weet deze ??Band?? op waarde te schatten. Naast de uitstekende muzikale kwaliteiten blijkt de enthousiaste uitstraling van het orkest z??n weerslag te hebben op het publiek. Een concert van JazzArt leidt onvermijdelijk tot een feest, waarbij zowel het publiek als de muzikanten met volle teugen genieten.De band word krachtig bijeengehouden door Bert Pfeiffer, subliem leider met een flinke dosis big band ervaring. Pfeiffer was en is als trombonist actief binnen vooraanstaande groepen als het Metropole Orkest, de Millennium Jazz Orchestra, het Dutch Jazz Orchestra, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Glenn Miller Orkest. Samen met Arjan Stam en Tibor Elferink richtte hij de band op met van meet af aan een duidelijke missie en visie. JazzArt moest bestaan uit enthousiaste, gemotiveerde en goede muzikanten, met daarbij de mogelijkheid voor de individuele musicus zich binnen de band verder te ontwikkelen. Daarnaast moest de band in ieder geval een rol gaan vervullen binnen de muziek/jazz scene van Zwolle. Een bijdrage leveren aan het culturele klimaat van deze stad, waar het met de live muziek en in het bijzonder de jazz tot dusver slecht gesteld was. Een goed voorbeeld van deze bijdrage is de prominente rol die JazzArt afgelopen zomer vervulde tijdens het buitenconcert van het inmiddels landelijk bekende Festival ⤽De stad als theater⤝.
  JazzArt put uit een inmiddels rijke big band traditie met tegelijkertijd een blik op de toekomst. In die zin maakt zij dankbaar gebruik van de erfenis van Count Basie en de zijnen met een sterk bewustzijn/gevoel voor sound en timing. Dat de thema??s van Basie en zijn tijdgenoten overigens ook nu nog actueel klinken kan natuurlijk het beste worden beoordeeld tijdens een live optreden van JazzArt.

  Dat is het mooie van jazz, het is muziek die in staat is met z??n tijd mee te gaan en tegelijkertijd tijdloos is van zichzelf. Net als vele andere kunstvormen. The State of Art. The Art of Jazz………. JazzArt.  ⚠️ Meld

 7. :D:D:D Zie het meer als een politieke profilerings mars, waar noodgedwongen een paar schuimertjes bij horen. Goedbekeken, werken kan altijd nog. De vraag is nog wel of het energie-vraagstuk morgen op de agenda komt. Vrees dat je weer kruipend, zonder schoenen thuiskomt. Had het programma al eens op het Alg.log gezet. Dubbel is niet verkeerd, al spreekt mij die jazz niet zo aan; ’t is altijd gezellig.


  ⚠️ Meld

Reageer