Masterclass en concert Deborah Brown

Zwolle – Op donderdag 17 september is de Amerikaanse jazz-zangeres Deborah Brown te gast op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Zij start om 10.00 uur met een masterclass en geeft aansluitend een concert (om ca. 12.00 uur). Deborah Brown wordt begeleid door Henk de ligt (bas), Tilmar Junius (piano), Hans Voogt (gitaar), Jan Wessels (trompet) en Imre Kruis (drums). Masterclass en concert zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Deborah Brown behoort tot de wereldtop van jazz-vocalisten. Haar muzikale gaven brachten haar in meer dan 50 landen. Ze gaf concerten met onder meer Johnny Griffin, Michele Legrand, Toots Thielemans, Harry "Sweets" Edison, Bobby Shew en Roy Hargrove. In Nederland maakte ze een tv-special voor Unicef met Audrey Hepburn en Roger Moore en een studio-opname met de avantgarde cellist Ernst Reijseger. Onder haar eigen naam nam Brown 12 cd’s op. Op talloze andere platen deed ze mee als gast-soliste. Deborah Brown blijft een autoriteit op het gebied van jazz, alleen al vanwege haar interpretaties van standards en nieuwe composities, waarbij ze er keer op keer in slaagt haar muzikale grenzen te verleggen. Meer informatie op www.deborahbrownjazz.com.

Het ArtEZ Conservatorium maakt deel uit van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Met ruim 900 studenten en 250 docenten is het één van de grootste conservatoria van Nederland. In elk van de drie ArtEZ-steden – Arnhem, Enschede en Zwolle – is een vestiging met een eigen profilering. In Zwolle is het conservatorium gevestigd op het adres Aan de Stadsmuur 88.

Artikel delen:

Reageer