Opening nieuw Deltion College Zwolle

Zwolle – Donderdagmiddag is de nieuwe campuslocatie van het Deltion College aan de Mozartlaan in Zwolle geopend. Burgemeester Meijer, Loek Hermans (voorzitter MKB Nederland) en Twan Sprenkels (voorzitter College van Bestuur Deltion) verrichten de openingshandeling. Kunstenaar Edward Otten had speciaal voor de opening, samen met studenten van Deltion, een kunstwerk gemaakt dat tijdens de opening onthuld werd. Voor deze gelegenheid had de bekende Zwolse dichter Paul Gellings een openingsgedicht geschreven, dat door een aantal studenten ten gehore werd gebracht. 

 img_9808.jpg

’s Middags  vonden allerlei feestelijke activiteiten plaats in de Deltion campus. Onderdeel van het openingsprogramma was een symposium, waar Jan van Zijl (voorzitter Mbo-Raad), Loek Hermans (voorzitter MKB Nederland) en Paul Oomens (plv directeur Ministerie OC&W) met elkaar in gesprek gingen over de samenwerking tussen bedrijfsleven en Mbo-onderwijs. Chazia Mourali begeleidde de discussie als symposiumleider. Het symposium werd gehouden in het Deltion theater en was exclusief toegankelijk voor een aantal genodigden. Deltion heeft afgelopen schooljaar gefaseerd intrek genomen in de nieuwe campuslocatie. De campus vormt de toegangspoort tot de wijk Holtenbroek.

10-09-2009_opening_deltion_gebouw_4.jpg

img_9793.jpg 
Loek Hermans, Twan Sprenkels en burgemeester Meijer verrichten de openingshandeling en onthullen het beeld door gezamenlijk op een knop te drukken…

img_9846.jpg

De 450 beroepsopleidingen en cursussen, die eerst verspreid over verschillende locaties in en rondom Zwolle werden aangeboden, zijn in ruim 104.000 m2 samengebracht op één plek. Faciliteiten zoals restaurants, een bakkerswinkel, een schoonheidsinstituut, een professioneel theater en een drogisterij zijn vrij toegankelijk vanaf de wandelboulevard en worden geheel verzorgd door Deltion studenten. Iedere opleidingsrichting heeft binnen de campus een eigen gebouw, met een eigen sfeer en een eigen groep docenten, zodat de begeleiding persoonlijk en intensief is.

10-09-2009_opening_deltion_gebouw_3.jpg

img_9794.jpg
 Het beeld wordt onthuld…

img_9800.jpg
 De dichter en zijn muze…

deltion_opening.jpg

img_9841.jpg
 Twee dames bij de uitgang die iedereen een exemplaar van het boek "van ambachtschool tot Campus" gaven…

10-09-2009_opening_deltion_gebouw_1.jpg

 

Artikel delen:

Reageer