Sanne (10) wint filmwedstrijd Lev-06

Zwolle – De 10-jarige Sanne Schalekamp uit Stadshagen heeft de schrijfwedstrijd van Lev-06 gewonnen. Volgens een deskundige jury heeft Sanne het beste filmscenario bedacht en geschreven. De juryleden – waaronder een directeur van een filmbedrijf – waren erg onder de indruk van de fantasie en de spanning in het verhaal over het monster Milly.

Het script van Sanne speelt zich af op een herkenbare Zwolse locatie: de Milligerplas. De helden die het opnemen tegen Milly zijn bekend van strips, film en televisie. Het verhaal en de dialogen zijn goed te verfilmen. Sanne heeft als prijs een bioscoopbon van De Kroon gekregen. Het verhaal over het monster Milly is in zijn geheel te lezen op de site www.lev-06.nl . Op de website is ook het jurycommentaar te vinden van Paul van der Ham (directeur iGlow Media), Nanda Knotters (vaste columnist bij Lev) en Koen Wittenaar (maker van filmposters). Lev-06 en de jury zijn positief verrast door het schrijftalent van de jonge Zwollenaar.

Om Sanne beter te leren kennen stelt Lev haar op de site 06 vragen. Verder kun je op de website een kleurplaat vinden van Milly. Wie de kleurplaat opstuurt naar het postadres van Lev, maakt kans op een leuke prijs.

Het verhaal:

Milly

Na school zegt Nora tegen Rik: “Zullen we straks naar de Milligerplas gaan?” “Ja!” Zegt Rik, “Maar eerst nog even een ijsje halen bij de Delifrance.” Als ze het ijsje ophebben, gaan ze lopend naar de Milligerplas.

Dan merken ze dat het buurmeisje van Rik, Tina hun volgt. “Mag ik mee?” zegt ze “En Beertje ook?”. Ze laat een toegetakelde beer zien, er is een oog uit, een arm en een been zijn eraf en er is een hap uit het oor. ‘Nee’, zeggen Rik en Nora tegelijkertijd tegen Tina. Rik fluistert tegen Nora “Ik wil dat vervelende kind echt niet mee hoor, ze verpest alle spelletjes altijd”. Nora zegt “Inderdaad.” Ze draait zich om naar Tina en zegt “Ga naar huis ukkie, je mag niet mee.”.

Ze lopen verder, maar Tina blijft hun volgen. Op het strand gaan Rik en Nora badmintonnen. Als ze even later een grote plons horen, draaien ze zich om. Ze zien nog net een reusachtige, wrattige staart verdwijnen in het water. Het beertje ligt nog aan de rand van het water. Ze rennen naar huis en gillen “HELP, er zit een monster in de Milligerplas, hij heeft Tina te pakken.”

De moeder van Tina rent meteen naar het strandje. De moeder van Rik belt snel de politie. Dan komt er een visser aangerend. Hij zegt “Ik zat aan de andere kant van de plas te vissen en zag een vreselijk beest boven water komen. Het was een soort zeemonster, groen met wratten en een grote blauwe hoorn op z’n voorhoofd. Het heeft de vorm van een gigantische salamander. Hij had grote rode ogen en die keken heel gemeen. Hij had grote klauwen met scherpe nagels, zijn tanden waren rood van bloed. Op z’n staart zaten punten. Nu snap ik waarom ik niks vang.”

De politie is snel ter plekke en zegt “Wij zullen het monster opzoeken en verslaan.” Ze gaan naar de Milligerplas en vechten met het monster. Maar ze worden direct in de pan gehakt.

Burgemeester Meijer houdt een toespraak: “Beste inwoners van Stadshagen, er is iets heel ergs gebeurd. Er is een meisje meegenomen door het monster van de Milligerplas. Voorlopig mag niemand er komen. Ik zal alle werelddelen afzoeken naar een held die dit monster kan verslaan.”

De volgende ochtend was het stil om de Milligerplas. Waar eerder nog vogeltjes floten en meerkoetjes zwommen met hun jonkies was het nu uitgestorven. De koeien die eerder in de weilanden rondom de plas stonden waren weg. De lucht was grijs en er hing een vreselijke stank.

Rik en Nora praten over het monster. ‘Erg hè, wat er gisteren gebeurd is’ zegt Nora. ‘Ja’ zegt Rik, ‘Ik kon er niet van slapen, de hele tijd spookte de gedachte rond dat het monster mijn huis binnen zou gaan en me op zou vreten.’ Nora zegt ‘Ik kon wel slapen maar droomde de hele tijd over het monster.’ Dan zien ze de Stentor liggen. “Welke held verslaat Milly?” staat er groot op de voorpagina. ‘Milly?’ Zeggen ze ‘Bedoelen ze daar het monster mee?’. “Zouden zich al helden hebben gemeld om Milly te verslaan?”

‘Ja’ zegt de moeder van Rik. “Een oude dappere oma uit het Zonnehuis, en de gitaarlerares van de Muzerie in het Cultuurhuis en Pokemonheld Ash Ketchum met zijn Pikachu.’ Ook Jack Sparrow, Superdonald, Spiderman, Superman, Batman, Sonic the Hedgehog, Jackie Chan, Kim Possible en Super Grover zijn onderweg naar Zwolle om Milly te verslaan. “Coool,” zeggen Nora en Rik tegelijk. Ze pakken hun fototoestel en rennen naar buiten.

Een voor een komen de superhelden aan in Zwolle. Ze doen allemaal een poging om Milly te verslaan. Superman, Spiderman en Batman bezwijken door de stank die Milly verspreidt. Jack Sparrow rent meteen weg als hij Milly hoort brullen. Superdonald, Kim Possible, Super Grover en Sonic doen ook hun uiterste best maar Milly is te sterk.

De oma, de gitaarlerares en Ash zijn over. “We moeten onze krachten bundelen” zegt Ash. “Ja, ik zal hem betoveren met mijn muziek” zegt de gitaarlerares en de oma zegt: “Ik zal hem met m’n stok te lijf gaan”. En Ash zegt: “Ik kies jou! Pikachu!”

De gitaarlerares stapt als eerste naar voren richting het water. Ze pakt haar gitaar en speelt een slaapliedje. Het werkt! Milly begint te gapen. Ash zegt: “Pikachu, bliksemstraal!” De bliksemstraal is raak, maar Milly hapt naar Pikachu. Pikachu valt neer. Dan zegt oma: ‘En nu ben ik aan de beurt’. Ze slaat Milly keihard op haar hoofd met haar stok. Milly maakt de stok kapot. “Oh nee, dan gebruik ik m’n tasje wel!” roept Oma. Bam, Mep, Bam, Mep! Milly stort in elkaar en bezwijkt. ‘Hoera!’ juicht iedereen.

Ze houden een buurt barbecue met het vlees van Milly. Alle superhelden en alle vrienden zijn aanwezig en laten hun kunsten zien. Dan horen ze een stemmetje: ‘Mag ik ook een stukje vlees?’ ‘TINA!’ roepen ze uit ‘Waar was je al die tijd?’ “Bij een vriendinnetje” zegt Tina ‘Dat had ik toch wel gezegd?’

Het maakt niks meer uit, iedereen is blij. En niemand ziet dat er een paar honderd meter verderop een mini-Milly in het riet verscholen zit…

 

 

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Milly
  Beste Sanne,
  Je hebt een prachtig verhaal over Milly geschreven. Ik heb het met veel plezier gelezen.
  Als je ooit nog eens een boek gaat schrijven zal ik het zeker kopen.

  Met vr.gr.
  Leida


  ⚠️ Meld

Reageer