Week van de Smaak op herhaling in Zwolle

Zwolle – Van 20 tot en met 27 september 2009 kan men genieten van de Zwolse Week van de Smaak. De Week van de Smaak is een nationaal evenement met honderden grote en kleine activiteiten waarin “smaak” centraal staat. Ambachtelijke streek-, seizoens- en biologische producten spelen de hoofdrol. Als Hoofdstad van de Smaak 2008 kan Zwolle de Week van de Smaak 2009 niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Op vrijdag 18 september 2009 organiseert organisatiebureau Plan Effect voor de tweede keer een groots modespektakel in de Deltion Campus in Zwolle. Het evenement onderscheidt zich omdat couturier Mart Visser wederom zijn collectie showt. Smaakvolle, oogstrelende, strak gelijnde, en kleurige creaties vormen de perfecte match met de Week van de Smaak. De catering tijdens het Fashion Gala is in handen van Librije’s Food on Tour. De gehele avond verwennen zij de gasten met drankjes, exclusieve amuses en feestelijke hapjes. Kortom een smaakvolle aftrap van de Week van de Smaak!

Speciaal voor de Week van de Smaak: culinaire stadswandeling

Van 22 tot en met 25 september start speciaal voor de Week van de Smaak een culinaire stadswandeling. Onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids kan men zelf ervaren waarom Zwolle in 2008 uitgeroepen is tot Hoofdstad van de Smaak. De culinaire stadswandeling start bij VVV Zwolle, Hoofdwacht, Grote Markt 20. De wandeling voert langs de Librije winkel en een historisch deel van de stad. Vervolgens laat een gastkok bij Wijnkoperij Henri Bloem diverse recepten gecombineerd met verschillende wijnen proeven. Via Bonbonnerie Borrel eindigt de wandeling bij De Natuurwinkel waar de proeverij: "Proef en geniet dubbel" plaatsvindt. Reserveren kan via VVV Zwolle, telefoonnummer: 0900-1122375 (€1,00 per gesprek).

Smaakvolle activiteiten bij Zwolse ondernemers

Restaurant de Mandarijn organiseert in samenwerking met De Natuurwinkel een geheel verzorgd 5- gangen seizoen menu, samengesteld uit natuurlijke, eerlijke, biologische en duurzame ingrediënten en streekproducten. Van amuse tot en met de wijn en koffie of thee na de maaltijd. Dit speciale menu is te reserveren van 22 t/m 26 september bij www.demandarijn.nl.

Van 22 t/m 26 september kan men culinair genieten aan de Zwolse stadsgrachten bij Xanders Bazaar, Mizu en Koperen Kees. Librije maakt het mogelijk om met een sloep te varen over de stadsgrachten. Men vaart langs de rietkragen van het Zwolse water en geniet van culinaire hoogstandjes aan wal. Voor informatie en reserveren, kunt u contact opnemen met 038- 853 0007 of via info@koperenkees.com.

Het bereiden van gerechten en presenteren van bijpassende wijnen en vooral weten waarom? Kom dan van 24 t/m 26 september langs bij Wijnkoperij Henri Bloem. Meer informatie: www.henribloem.nl.

25 september presenteren Bilderberg Grand Hotel Wientjes en de Zwolse Whisky kenner Hans Offringa een speciale Whisky masterclass. Het thema is: Whisky in historisch perspectief. Hans Offringa laat het verschil in Whisky’s uit drie verschillende landen proeven. Reserveren of meer informatie, bel met 038 – 425 4254 of via wientjes@bilderberg.nl

In het kader van het festival Roots, Reli, Rage in de IJsseldelta wordt op 26 september een talentenfestival georganiseerd. Het talentenfestival biedt een kans aan iedereen die al eens op het podium heeft willen staan. Om 18.00 uur is er een ontmoetingsmaaltijd waarbij heerlijke gerechten uit diverse culturen worden geserveerd. Het talentenfestival vindt plaats in de muziektent op het Assendorperplein. Meer informatie is te vinden op www.rootsrelirage.nl.

Superstreekmarkt: als sfeervol slotevenement Kom op 27 september naar de Superstreekmarkt. Dit tongstrelende festijn vindt plaats op de sfeervolle Agnietenberg in Zwolle. De culinaire streekproducten markt past uitstekend in de ambiance van deze omgeving. Zowel volwassenen als kinderen kunnen er proeven en genieten van alles wat de streek te bieden heeft.

’t Konkeltje biedt in samenwerking met Fietsjoe fietstaxi de mogelijkheid om op een ludieke en milieu vriendelijke manier naar de Superstreekmarkt te gaan. Reserveer tijdig via telefoonnummer: 06- 55713523. Ook is het mogelijk om met de boot "De Gebeurtenis" naar de Superstreekmarkt te varen. De boot vertrekt om 11.00 uur aan de Pannekoekendijk in de binnenstad en zal om 12.00 uur op de Agnietenberg, waar de Superstreekmarkt plaatsvindt, aanmeren.

Extra informatie over de culinaire activiteiten gedurende de Week van de smaak is te vinden op www.zwolleweekvandesmaak.nl. Kortom smaakvol genieten in Zwolle tijdens de Week van de Smaak!

Artikel delen:
Reactie 1
  1. kon niet missen dat therese boer hier zou ontbreken. ik ben benieuwd of zij haar wespen taille in een creatie van visser kan persen. ik laat me verassen.


    ⚠️ Meld

Reageer