Reacties 12
 1. mensen mensen, dit kunnen we toch geen nieuws meer noemen! ik zie met de regelmaat van de klok oranje tnt vrachtwagens (vaak nog veel te hard) rondrijden, daar maak ik toch geen foto’s van om op te sturen alszijnde nieuwsflits!


  ⚠️ Meld

 2. Het gaat natuurlijk om de plaatsbepaling BIJ deze bijzondere trein. Rijdend door Zwolle met de Peperbus en de Veerallee-flat. Mij was dit nog nooit opgevallen vanuit het passagierscompartement, maar blijkbaar kun je vanuit de (onbediende) tussencabine de Peperbus wel heel goed zien.

  Weblog-Zwolle toont af en toe ook bijzondere foto’s rond/in de stad, dus waarom dit niet? Zo vaak zie je deze combinatie niet, maar goed, ik ga wel geen foto’s inzenden en hou alles lekker voor mezelf alleen.


  ⚠️ Meld

 3. Danny, dit was in de -onbediende- tussencabine. Hiervoor zat nog een treinstel waar de échte machinist zat.

  Maar gelukkig dat er nog een aantal mensen zijn die er gewoon van genieten.:D

  Het spoor is van ons allemaal.
  Laatst las ik ergens op een nieuwssite, dat mensen het uitzicht vanuit de trein als je Zwolle komt inrijden, lelijk vinden. Dit bewijst toch anders met de heuse ‘skyline’.

  Verder komen deze soort treinen elke dag wel in Zwolle, dat klopt ja, maar zie jij ook elke dag 2 ‘olympische Koplopers’ (waaronder de achterste met allerlei sport-motieven) aan elkaar gekoppeld in dezelfde trein?

  ’s Middags een ruime tijd voor vertrek, wist ik al via informatiebronnen dat deze speciale combinatie in de reizigersdienst door Zwolle heen zou gaan rijden. Toen had ik al uitgedacht, dat dit in de Veerallee-bocht een mooi gezicht op moet leveren. En over het ‘oranje’, daarover heeft iedereen wel zijn eigen mening… een foto vertelt een verhaal. Dat Nederlandse oranje ook, je houdt ervan of je houdt er niet van met al dat gedoe tussen verschillende landen en nationaliteiten die elkaar beconcurreren om het goud op de Olympische Spelen (terwijl die verschillende nationaliteiten een straf waren van God geloof ik, de spraakverwarring bij de toren van Babel). Vlak voor vertrek, 1 minuut voor het fluitje heb ik aan NS-personeel gevraagd of ik in de (onbediende) tussencabine een foto mocht maken. Ja, daar kreeg ik toestemming voor, toen zijn we snel 4 rijtuigen doorgelopen op zoek naar de geschikte tussencabine met het beste uitzicht… en jawel, nét voordat de trein de Veeralleebocht verlaten had, werd deze foto op het nippertje geschoten!
  Met de vernieuwde Koplopers (ze worden allemaal grondig gereviseerd) wordt het raampje van de hoge Koplopercabine (vandaar het uitzicht ook op de Peperbus, dat je die ziet) helemaal dichtgemaakt/dichtgelast en is een foto als deze niet meer mogelijk.
  Verder heb ik een mooi gesprek gehad met de conducteur, over ons geloof (uniforme evolutie versus het einde der tijden zoals de Bijbel beweert, steeds slechter vergaat het met de aarde) een tijdje in die tussencabine. Bij een foto hoort altijd een verhaal…
  Wat een hobby wel niet voor moois oplevert, toch? Zo kijk ik er tegen aan.


  ⚠️ Meld

 4. Verder heb ik een mooi gesprek gehad met de conducteur, over ons geloof (uniforme evolutie versus het einde der tijden zoals de Bijbel beweert, steeds slechter vergaat het met de aarde) een tijdje in die tussencabine.

  Wist je dat de conducteur daar officieel ook niet mag komen ook al is het een tussencabine? Mijn vader heeft bij de NS gewerkt, daar weet ik dat toevallig van. 😉


  ⚠️ Meld

Reageer