Werkzoekenden helpen ouderen in Diezerpoort

Zwolle – In de wijk Diezerpoort gaat het project ‘Ik werk in mijn wijk!’ van start. Werkzoekenden met een uitkering gaan in de wijk servicediensten verlenen aan ouderen en personen met een beperking. Op deze manier worden de Wet Werk en Bijstand en de Wet maatschappelijke ondersteuning aan elkaar gekoppeld en de arbeids- en maatschappelijke participatie vergroot: klanten met een uitkering worden geactiveerd, de zelfstandigheid van mensen met een beperking wordt vergroot en de sociale samenhang in de wijk neemt toe.

Het project is een initiatief van de gemeente Zwolle en wordt uitgevoerd door Landstede, Stichting Welzijn Ouderen Zwolle en Travers in samenwerking met het Jongerenteam van de gemeente. Binnen het project volgen minimaal 12, maximaal 20 jonge alleenstaande ouders met een WWB-uitkering een jaar lang de opleiding Helpende Zorg en Welzijn. Het praktijkgedeelte van de opleiding bestaat uit ondersteuning bij huishoudelijke werkzaamheden en bij sociale activiteiten voor ouderen in de wijk. Doel is dat minimaal de helft van de deelnemers van het project in januari 2011 een reguliere baan heeft van minimaal 16 uur per week in of nabij de wijk Diezerpoort.


Het project ‘Ik werk in de wijk!’ loopt van september 2009 tot december 2010. In februari 2011 wordt het project geëvalueerd en wordt gekeken of het project ook in andere wijken wordt opgestart.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer