Zwolle Vakcentrum Schilderen & Onderhoud rijker

Zwolle – Stichting Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Schilderen, Savantis Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven en het Deltion College ondertekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst voor de oprichting van een ‘Vakcentrum Schilderen & Onderhoud Zwolle’ op de nieuwe campus van het Deltion College in Zwolle.

schilder_deltion.jpg 

Doel van het Vakcentrum Schilderen is het gezamenlijk en op één locatie aanbieden van de BBL-opleiding verf- en applicatietechniek, de verplichte en aanvullende praktijkopleidingen en de opleiding via het leerbedrijf. Door deze samenwerking kunnen de partijen kwalitatief onderwijs aanbieden en vroegtijdige uitval van studenten beperken. Het Deltion College verzorgt middelbaar beroepsonderwijs in vele richtingen, zo ook de richting verf- en applicatietechniek. De opleidingen worden via de beroepsbegeleidende leerweg (BOL) en beroepsbegeleidende leerweg (BBL) aangeboden. BBL betreft een combinatie van werken en leren, waarbij de student in dienst van een bedrijf is en daarnaast een opleiding volgt.

Bij Stichting Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Schilderen (SPOS) zijn bedrijven uit Noord-Oost Nederland aangesloten, waar men het schildersvak in de praktijk kan leren. SPOS zorgt voor de plaatsing van zowel BOL als BBL studenten en verzorgt samen met het Deltion College de  begeleiding.

Savantis richt zich op het leren en werken in de praktijk, met als doel het bevorderen van de kennis en het behouden van het vakmanschap. Als kenniscentrum beroepsonderwijs is Savantis door de overheid verantwoordelijk gesteld erkende beroepsopleidingen te onderhouden, leerbedrijven te begeleiden en te erkennen.

De ondertekening vond vandaag plaats. Het Vakcentrum wordt in januari 2010 in de campus van het Deltion College geopend.

Artikel delen:

Reageer