Het weer: bewolkt

Zwolle – Zaterdag start de dag op veel plaatsen grijs. De noordenwind voert vanaf de Noordzee grauwe wolkenmassa’s aan, waaruit een licht buitje kan vallen. Na de matige start krijgt de zon in de middag meer ruimte, waardoor het weerbeeld toch uitnodigend is om erop uit te trekken. De temperaturen liggen rond de 19 graden.

11-09-2009_weerfoto.jpg

Zondag lijkt een herhaling van zetten te worden. Een zwak front trekt ’s ochtends over ons land en zorgt voor bewolkte condities. In de loop van de dag wordt vanuit het noorden drogere lucht aangevoerd, waardoor de bewolking opnieuw breekt. Zodoende is het zonnigste weerbeeld weggelegd voor de middag. De temperaturen liggen met een graad of 18 op een normale waarde voor half september. Begin volgende week neemt de buienkans toe. Het hogedrukgebied wat ons het overwegend droge weer bezorgde, ziet zich genoodzaakt terug te trekken naar noordelijker regionen. Wij krijgen te maken met een depressie die vanaf de Middellandse Zee opstoomt richting Nederland.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Als ik op de bovenste galerij (rechtsonder de klok) ben, dan kijk ik uit op de Dahliastraat. Die blauwe fiets wordt trouwens niet veel gebruikt.


    ⚠️ Meld

Reageer