CSV ’28 – WZC: duel met twee gezichten

Zwolle – CSV begon dit eerste thuisduel erg onrustig en speelde over de hele wedstrijd gezien een duel, waarin het in beide helften een totaal ander spelbeeld liet zien. Zoals gezegd begonnen de mannen van trainer Arnie Pot onrustig. Toch kwam de ploeg vlot op voorsprong toen in de 8e minuut Yavuz Özdemir op rechts werd aangespeeld. Die werd zwaar door zijn directe tegenstander belaagd, maar de kleine spits “wurmde” zich behendig langs zijn bewaker en wist ook nog eens een puntgave voorzet af te leveren, die de vrijgelopen Thomas Wieringa heel beheerst doeltreffend afrondde (1-0).

Wie dacht dat dit het spel van CSV ten goede kwam, vergistte zich want het bleef vooral in de verdediging onrustig met ook de nodige misverstanden. Zo mocht na ruim 10 minuten WZC-spits Peter Kersing vrij opkomen en zijn voorzet bereikte spits Burgmeyer, die net overschoot. Er weer een paar minuten later liet Art Tessemaker de kans liggen om de beide ploegen op gelijke hoogte te brengen. Na ruim een half uur werd er op het middenveld een behoorlijke overtreding gemaakt op Han Stolte. Fikret Akin meende zich op de dader af te moeten reageren en kon vervolgens met rood vertrekken. Trainer Pot nam direct maatregelen en wisselde spits Lauwand Suleiman voor halfspeler Mayken Stolte. Ondanks de getalsmatige meerderheid van WZC bleef het duel in evenwicht. Het enige vermeldenswaardige wapenfeit viel vlak voor rust te noteren toen een vrije trap van Patrick Speetjens Thomas Wieringa bereikte. De spits, die in goede positie stond, raakte de bal echter niet goed.

Na de rust zagen de vele toeschouwers een totaal ander CSV. De verdediging “stond” en de ploeg werd brutaler, onder het motto: de beste verdediging is de aanval. Pogingen van de ijverige Wieringa en Özdemir gingen nog voorlangs, maar na ruim een kwartier was het wel raak. Özdemir veroverde de bal en gaf een strakke voorzet. CSV-middenvelder Raoul Hukubun, die een solide tweede helft speelde, stapte daar slim overheen en bracht zo Thomas Wieringa in scoringspositie. De snelle spits benutte die kans koel (2-0). CSV ’28 was, ondanks de man minder, op dat moment de ploeg die aanviel met kansen voor Wieringa en Speetjens. WZC kon daar tot dat moment alleen maar een gevaarlijke vrije trap tegenover stellen, die echter bekwaam door Peter Smit gepakt werd.

Een kwartier voor tijd viel de beslissing definitief. Een lange bal bereikte op links Wieringa, die liep zijn directe tegenstander er volledig uit en scoorde zijn derde treffer (3-0). Direct daarna dreigde WZC te scoren uit een gigantische scrimmage. De bal werd meerdere keren ingeschoten en even zo vaak ook weer uit het doel gewerkt. Na die belegering van WZC was het weer CSV, wat het spel bepaalde, met goede kansen voor Wieringa (net over) en voor de ijverige Patrick Speetjens, die een foutieve bal van keeper van Dijk oppikte en net naast schoot. De laatste kans voor CSV viel vlak voor het einde te noteren. Invaller Jaoud Akloud ondernam een actie, passeerde een paar man en bracht mede-invaller Oumar Sylla in stelling. De jeugdige speler raakte de bal niet vol en zijn schot verdween over het doel. Een verdiende overwinning, waarop niets viel af te dingen.

CSV 1928 speelde in de volgende opstelling:Doel: Peter Smit.Achter: Berry van Leijen, Matthijs Kremer, Han Stolte en Razi Kanseyo.Midden: Raoul Hukubun, Lauwand Suleiman (35. Mayken Stolte) en Fikret Akin (31. rode kaart).Voor: Yavuz Özdemir (76. Jaoud Akloud), Patrick Speetjens en Thomas Wieringa.                            John Balster

Artikel delen:

Reageer