Nieuwe fontein in Wavinvijver

Zwolle – Wethouder Gerrit Piek onthult zaterdagmiddag de nieuwe fontein in de Wavinvijver, aan de Mozartlaan in Holtenbroek. Rondom de onthulling werden tal van feestelijke activiteiten georganiseerd in samenwerking met artiesten van Kindercircus Pavarini, studenten van Hogeschool Windesheim en stadsdichter Alet Boukes.

12-09-2009_opening_wavinvijver_09.jpg

Tijdens het mini-wijkfeest waaraan de onthulling was gekoppeld, las stadsdichter Alet Boukes het winnende gedicht voor van de wedstrijd die onder bewoners van Woonzorgcentrum Fermate was gehouden. Daarnaast verzorgden studenten van Hogeschool Windesheim met een hovercraft een spetterende show in de Wavinvijver en attendeerden artiesten van Kindercircus Pavarini bezoekers van de wijkmarkt op de onthulling.

12-09-2009_opening_wavinvijver_01.jpg

12-09-2009_opening_wavinvijver_04.jpg

Sinds de bouw van het Wavin-gebouw in 1967 sierde de fontein de Wavinvijver. Veertig jaar later bleek de fontein zijn beste dagen te hebben gehad. Vooral toen na de afgelopen schaatswinter bleek dat de koperen spuitmonden van de fontein ontbraken. De Stichting Beeldentuin Holtenbroek heeft het initiatief genomen om de fontein te vervangen. Naast het beschikbare budget van de gemeente Zwolle heeft de Stichting Wijkfonds Holtenbroek ook financieel bijgedragen en is de plaatsing van een nieuwe, decoratieve fontein nu een feit.

Om de nieuwe fontein te kunnen plaatsen moest echter eerst de oude fontein worden weggehaald. Dit ging niet zonder slag of stoot zodat een medewerker van het aannemersbedrijf uiteindelijk zelfs het water in moest om de laatste resten van de oude fontein te verwijderen.

12-09-2009_opening_wavinvijver_05.jpg

12-09-2009_opening_wavinvijver_06.jpg

12-09-2009_opening_wavinvijver_10.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Nee, de oude fontein uit de stadsgracht was een bolvorm, als ik me het goed herinner… (het zou natuurlijk kunnen zijn dat ze die bol erafgesloopt hebben 8))


    ⚠️ Meld

Reageer