Man trapt en bespuugt politie

Zwolle – Op zondagochtend 13 september werd op de Sassenstraat een 22-jarige Zwollenaar aangehouden.

De man werd door een portier van een horecagelegenheid de toegang geweigerd en was het hier niet mee eens. De man begon te schelden en te schreeuwen. Toen hij door medewerkers van de politie werd gevorderd om zich te verwijderen, weigerde de man dit meerdere malen. Hierop werd hij aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De man verzette zich hevig bij de aanhouding en probeerde de politiemensen te trappen en bespugen. Ook probeerde hij de politieauto te vernielen. De man werd ingesloten op het bureau.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Het is tegenwoordig ook wel wat, altijd dat gajes dat de hele wereld in de macht denkt te hebben. Heb respect voor de politie.
  Met dit softe beleid in Nederland zal het alleen maar erger worden, jammer!


  ⚠️ Meld

 2. het is alleen wel zo dat 1 persoon wel wordt opgepakt, maar een grote groep kan zo vertrekken na vergelijkbaar gedrag.
  (zoals zaterdagnacht in de Geert Grootestraat, gooiend met flessen vanaf een flat, vele politiewagens compleet met hondenbrigade die er zo’n beetje een uur naar staan te kijken)


  ⚠️ Meld

 3. zeker weer een blanke dader… er staat immers niet bij dat de dader een ‘licht-getintte-huidskleur’ had…
  Door jaspert, op 14 september 2009 om 03:06

  Volgens mij is de reden daarvoor niet dat de dader blank zou zijn, maar het feit, dat de dader bekend is. In dit geval hoeft er geen verdachte meer aan de hand van het signalement opgespoord te worden.


  ⚠️ Meld

 4. jammer dat de ironie niet begrepen wordt…

  Het irriteert valt me op dat er een aantal mensen zijn – die steevast op dit weblog reageren – die bij ieder artikel waar een overval, mishandeling of andere narigheid zich voordoet de etniciteit te benadrukken van de dader, zolang dit maar geen blanke is. Ik kreeg daarbij de neiging hetzelfde te doen en iedere keer de etniciteit waneer deze een blanke betreft te benadrukken, echter, dat zou evenzeer niet on-topic zijn en even kinderachtig en onbeholpen overkomen. Verder is het ook wel weer frapant dat degenen over wie ik het heb er niet op reageren…


  ⚠️ Meld

 5. Je hebt wel een punt jaspert… Maar denk je dat er helemaal niets zit in mijn beredenering? Mij valt het met name op, dat er bij staat wat het signalement van de dader is wanneer deze nog opgespoord moet worden. (En dan dus officieel ook nog verdachte is en geen dader.)

  Ik heb hier ook wel eens signalementen van blanken gezien hoor!


  ⚠️ Meld

Reageer