Be Quick ’28 speelt gelijk in Genemuiden

Zwolle – Sportclub Genemuiden tegen Be Quick ’28: dat was in het verleden vaak strijd tegen technisch voetbal. Maar zaterdagmiddag was het allemaal wat meer van hetzelfde. Beide teams leverden strijd, beide teams lieten goed voetbal zien. Het resultaat was een rechtvaardige puntendeling. De neutrale kijker (voorzover die er al was) was de grote winnaar van een middag met spektakel en mooie momenten.

Een mooie zonnige zaterdagmiddag. Een slordige 900 toeschouwers rond het veld. En zie daar: een prachtige voetbalambiance. Het eerste team dat hierdoor wordt geïnspireerd lijkt Be Quick’28  te zijn. Het komt goed uit de startblokken en lijkt er zin in te hebben. Tot een doelpunt leidt dit echter niet en met het verstrijken van de minuten komt Sportclub Genemuiden steeds beter in de wedstrijd. Be Quick verliest te veel duels en ook de tweede bal komt vaak bij de tegenstander terecht. De brilstand blijft tot de 20e minuut op het bord staan, maar dan komt Sportclub toch op voorsprong. Een fraaie actie van Riemens wordt door Cornelia binnengeschoten: 1-0. Het is een voorsprong die op dat moment zeker verdiend is.

Be Quick komt echter voor de rust weer terug in de wedstrijd. Een fraaie actie van Biko Brazil kan door Nejim el Ataoui worden binnengeschoten om dat Netjes slordig staat te verdedigen. We schrijven de 37e minuut als de gelijkmaker in het net verdwijnt: 1-1.

Na de rust staat er een veel sterker Be Quick. De ploeg is strijdbaar en speelt goed. Het levert onder andere een kans voor Harvey Bischop op.

Desondanks is het toch Sportclub dat via Martijn Jansen op 2-1 komt in de 65e minuut. Een flinke domper, maar een minuut of tien later heeft het team van trainer Wieb Rodenhuis toch het geluk aan zijn zijde.

Keeper Flier tast flink mis bij een voorzet en de bal verdwijnt via het hoofd van Joram Hendriks in het Genemuider doel: 2-2 (79e minuut).

Dat hierna niet meer gescoord wordt is bijkans een wonder. Beide ploegen proberen alsnog de winnende treffer op het scorebord te krijgen. Het hoogtepunt vind diep in blessuretijd plaats. Genemuiden raakt paal en laat en even later schiet invaller Saba Gwedelidze de bal ook aan de andere kant nog op het houtwerk. Het mag niet meer baten. Het blijft 2-2 en dat was over de volle lengte van het spel gezien een meer dan terechte uitslag.

Artikel delen:

Reageer