Zwollenaren mishandeld en beroofd aan Lassuslaan

Zwolle – Een 17-jarige Zwollenaar is zondagmorgen 13 september, rond 04:40 uur, op de Lassuslaan van zijn geld en fiets beroofd. Hij kwam vanuit het centrum toen hij een voor hem rijdende jongen op een fiets zag vallen. Hij stapte af om te helpen en werd op datzelfde moment door vier getinte jongens ingesloten. Die eisten geld van hem. Door deze bedreiging gaf hij geld af en ging er vandoor.

politie_ijsselland.jpg

Op een afstand zag hij dat het viertal zich ook op de gevallen fietser stortte en hem mishandelde. Toen hij het slachtoffer wilde helpen werd hij opnieuw door het viertal bedreigd. Eén van hen probeerde hem met een mes te steken. Toen hij zich afweerde en zijn belager het mes afhandig wist te maken, ging het viertal er vandoor. Omdat hij verwachtte dat zijn belagers weer terug zouden komen ging hij er ook vandoor. Toen hij later terug kwam bleek zowel de gevallen fietser als zijn eigen fiets verdwenen te zijn. Tot op heden heeft deze gevallen fietser zich nog niet bij de politie gemeld. Graag wil de politie met hem en eventuele andere getuigen in contact komen. Naar deze beroving wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. etniciteit is weer belangrijker dan het voorval…
  Door jaspert, op 14 september 2009 om 13:27

  Nee, het gaat hier om 4 mensen waarvan het signalement van belang is, omdat ze opgespoord moeten worden!


  ⚠️ Meld

 2. Zwolleeder…ik krijg net een telefoontje van de bond voor smurfen binnen. Ze zijn behoorlijk smurfig! En ze hebben een hartig woordje met je te smurfen! 😉
  Ze vroegen zich af of je helemaal van de ratten besmurft was dat je hun goede naam hier zo te smurf gooit 😀

  (Je hebt wel een punt overigens…)


  ⚠️ Meld

 3. Wat een geitenwollensokken reacties een klein zinnetje al niet kan uithalen. Als het blanke jongens had betroffen was dit hoogst waarschijnlijk ook vermeld, het gaat om een signalement en dan is huidskleur één van de meest opvallende uiterlijke eigenschappen. Grote kans dat deze ‘getinte’ jongens door voorbijgangers zijn gezien in de omgeving van de overal en dan is het handig als de politie tips binnen krijgt.


  ⚠️ Meld

 4. Ik kijk net uit het raam… loopt een getinte jongen langs… misschien was die dan wel bij het voorval betrokken.
  Ik bedoel, de enige aanwijzing in het hele artikel is dat de daders getinte jongens waren en dat ze met z’n vieren waren… (geen leeftijd, lengte, kleren.. geen SIGNALEMENT)

  Hoezo beeldvorming?!?!?!

  HULDE voor de 17 jarige overigens!!!


  ⚠️ Meld

 5. Nee, Jaspert… zo moet je dat niet zien.
  Door de toevoeging dat het 4 getinte jongens waren kunnen mensen die die bewuste nacht een groepje van 4 getinte jongens heeft gezien bij die plek contact opnemen. Misschien dat zij een betere/volledigere omschrijving kunnen geven. Op deze manier komt er misschien schot in de zaak…
  Daarnaast is de huidskleur vaak het enige dat je zo snel onthoudt als je wordt aangevallen, beroofd en mishandeld. Dan ga je niet kijken of ie misschien een pukkel op zijn neus heeft of dat zijn ene bakkebaard wat langer is dat de andere….

  Dit heeft niks met beeldvorming over getinte jongens te maken, maar wel met het vinden van de daders…


  ⚠️ Meld

 6. @Peter
  Wat een geitenwollensokken reacties een klein zinnetje al niet kan uithalen. Als het blanke jongens had betroffen was dit hoogst…….

  Inderdaad maar die Jasper denkt dat hij het uitgevonden heeft. Hij vindt de daders belangrijker dan de slachtoffers.


  ⚠️ Meld

 7. Wat een geitenwollensokken reacties een klein zinnetje al niet kan uithalen. Als het blanke jongens had betroffen was dit hoogst waarschijnlijk ook vermeld, het gaat om een signalement en dan is huidskleur één van de meest opvallende uiterlijke eigenschappen. Grote kans dat deze ‘getinte’ jongens door voorbijgangers zijn gezien in de omgeving van de overal en dan is het handig als de politie tips binnen krijgt.
  Door Peter, op 14 september 2009 om 14:34

  Eindelijk iemand die het snapt! (Gelukkig volgden -P- en Flip ook nog met wat zinnige toevoegingen.)


  ⚠️ Meld

 8. @ Jasper
  Ik kijk net uit het raam… loopt een getinte jongen langs… misschien was die dan wel bij het voorval betrokken.

  Ik kijk net uit het raam… loopt een blanke jongen langs… misschien was die dan wel bij het voorval betrokken. Zou dat het slachtoffer zijn?  ⚠️ Meld

 9. held..
  heej.. nou ik vind het super goed van hem dat hij zelfs nadat hij bedreigd was.. ook die jongen nog is ging helpen!! zo zie je maar weer dat er ook goede nederlanders tussen zitten!:D petje af .. !!

  Kussiezz mel


  ⚠️ Meld

Reageer