Huurprijs kamers Zwolle daalt met 3 %

Zwolle – Studenten blijken graag op kamer te willen wonen in Zwolle. Dit blijkt uit onderzoek van Kamernet.nl . De maximale huurprijs die kamerzoekenden dit jaar bereid waren te betalen voor een kamer in Zwolle bedroeg namelijk 450 euro in de maand augustus. Dit bedrag lag 132 euro boven de gemiddelde huurprijs die verhuurders in augustus 2009 berekenden (318 euro). In de stad Zwolle werden er in de maand augustus 2009 in totaal 56 nieuwe kamers aangeboden, 33,3 procent meer dan een jaar geleden.

Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Zwolle gedaald is met 3 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. In de maand augustus 2009 bedroeg de gemiddelde huurprijs van een nieuw aangeboden kamer in Zwolle 318 euro. De gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Zwolle lag in augustus dit jaar 38 euro onder het landelijke gemiddelde (356 euro). Het aantal nieuw aangeboden kamers in Zwolle is in augustus 2009 toegenomen met 33,3 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In de stad Zwolle werden er in de maand augustus 2009 in totaal 56 nieuwe kamers aangeboden. In de maand juni 2009 werd er nog een record aantal (83) nieuwe kamers aangeboden. Het kameraanbod is in de maand augustus 2009 vergeleken met de maand juni 2009 met 32,5 procent afgenomen.

Vierkante meter prijs stijgt met 9,6 procent
De gemiddelde vierkante meter prijs van nieuw aangeboden kamers in Zwolle is in de maand augustus 2009 gestegen met 9,6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter bedroeg 19, 42 euro in de maand augustus 2009. De gemiddelde oppervlakte van nieuw aangeboden kamers was in augustus 2009 kleiner (-11,6 procent). Dit jaar hadden de nieuw aangeboden kamers een gemiddelde oppervlakte van 16,35 m2.

Gewenste huurprijs 450 euro
De maximale huurprijs die kamerzoekenden bereid waren te betalen voor een kamer in Zwolle bedroeg dit jaar in de maand augustus 450 euro. Dit bedrag lag 132 euro boven de gemiddelde huurprijs die verhuurders in de maand augustus 2009 berekenden (318 euro). Kamerzoekenden in Zwolle waren in augustus 2009 bereid om 74 euro meer uit te geven voor een kamer in Zwolle dan in dezelfde maand een jaar geleden (376 euro).

Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (http://www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, http://blog.kamernet.nl, zijn van de grootste steden van Nederland alle marktrapporten terug te vinden.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. 10 jaar geleden betaalde men voor een 16m2 kamertje ook al een schandalige FL 450,- met de gebruikelijke huisbaas service .. nu dus inmiddels een keiharde E 450,- ik neem aan dat dat inclusief internet, jacuzzi en huishoudelijke hulp is ?


    ⚠️ Meld

Reageer