Wegwerkzaamheden bedrijventerrein Voorst

Zwolle – Bij bedrijventerrein Voorst wordt de komende tijd een aantal wegwerkzaamheden uitgevoerd die gevolgen hebben voor het verkeer. De werkzaamheden zijn noodzakelijk om in de toekomst de kruising van de Westenholterallee en de Voorsterweg en de kruising van de Blaloweg en de Russenweg aangenamer te maken voor wegverkeer.

Deze week wordt aan de kruising van de Westenholterallee en de Voorsterweg gewerkt. De bocht van de Hasselterweg richting Westenholterallee wordt verbreed en de kruising met de Voorsterweg wordt aangepast om de aantakking soepeler te laten zijn. Voor verkeer betekent dit dat er op 14, 15 en 17 september via borden een omleidingsroute gevolgd moet worden. Die route loopt langs de Blaloweg-Turnhoutsweg-Boeierweg-Westenholterallee. Op 16 september en na 18 september is het kruispunt (weer) gewoon te gebruiken. De werkzaamheden aan de kruising van de Blaloweg en de Russenweg zijn nodig om het wegvlak te vergroten, en worden in drie delen uitgevoerd.

Vanaf 14 september wordt begonnen aan de noordbaan, dus aan de ‘Scaniakant’ van de weg. De planning is dat hier tot half november gewerkt wordt.

Vanaf eind oktober wordt gewerkt aan de zuidbaan, dus aan de ‘Diezercollegezijde’. De klus duurt naar verwachting tot half december.

Vanaf december wordt gewerkt aan het gedeelte tussen Blaloweg en Grote Voort van de Russenweg.

Voor verkeer betekenen de werkzaamheden dat de komende maanden rekening gehouden moet worden met andere rijroutes. Verkeer op de Blaloweg wordt vanaf 21 september over de zuidbaan geleid. Voor verkeer richting de Russenweg is er een omleidingsroute, omdat de Russenweg wordt afgesloten.

Artikel delen:

Reageer