Weerman Ton ten Hove aanwinst voor Weblog Zwolle

Zwolle – Als grote en bijzondere aanwinst binnen het team van Weblog Zwolle, kunnen wij u onze nieuwe weerman voorstellen. Omdat wij bij de weerberichten altijd afhankelijk waren van andere weerstations, konden wij niet anders weergeven dan het landelijke weerbericht.

ton_ten_hove_dsc08433_470.jpg
Ton ten Hove – weerman Weblog Zwolle

Weblog Zwolle had daar moeite mee en is dan ook bijzonder content met de toezegging van Zwollenaar Ton ten Hove zijn visie op het weer van de dag en dan met name over onze regio met Zwolle als kern, voor ons op de werkdagen te verzorgen. Ton ten Hove is tot op heden al jarenlang de vaste weerman van RTV Oost, op radio en TV. Als klein kind van 5 jaar stond Ton met zijn handen in de zakken naar de mooie wolkenluchten te kijken. Een echte aanleiding was er niet voor zijn interesse in het weer. Het zit gewoon in zijn genen. De feitelijke passie komt voort uit de eeuwige strijd in de atmosfeer tussen koude en warme lucht en de gevolgen daarvan.

Voor meer tekst zie "Lees verder"

Voordat Ton bij RTV-Oost begon, deed hij puur uit liefhebberij weerpraatjes bij Omroep Zwolle. RTV-Oost heeft hem uit de vijver van de lokale omroep gevist. Hierdoor werd zijn hobby (op z’n 44e) toch nog zijn beroep. Volgens Ton is het weer zijn tweede natuur en loopt het als een rode draad door zijn leven. Samengevat: het weer is voor hem een aangeboren afwijking, waarvan genezing ongewenst is. Wij heten Ton hartelijk welkom in ons team en dat hij ons maar veel mooie dagen mag voorspellen. Ton ten Hove zal woensdag zijn eerste weerbericht voor Weblog Zwolle verzorgen.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. is het misschien een goed idee om de redactie van weblog zwolle naast de talloze fotografen op dit forum een professionele en betrouwbare weerman aan te stralen voor een vaste rubriek?
  volgens mij hebben we wim ten hove als zwols onderdaan die hier wellicht voor te porren is.
  ik heb met die deze code rood alles behalve relaxed bij de agnietenplas gelegen vandaag

  Door verdieping, op 20 augustus 2009 om 18:29 +3  ⚠️ Meld

 2. Ben hier heel erg blij mee. Ton, geweldig dat je dit wilt doen. Iedereen van harte gefeliciteerd.
  Het kan niet anders dan dat het de rest van de week mooi weer gaat worden. Het klaart hier nu al op! 🙂


  ⚠️ Meld

 3. Jeeeeeuuuuuuj 😀

  Ton is tha man!!!! Inderdaad een grote aanwinst vind ik.
  ’s morgens heb ik Radio oost op staan maar helaas niet op de momenten dat Ton het weer voorouwehoert. Deze term is positief bedoelt want ik vond het heerlijk om naar het luchtige praatje van Ton te luisteren tijdens het wakker worden waarbij ik er ook vanuit kon gaan dat Ton het doorgaans echt wel bij het juiste eind had. Dat zal hij nu vast nog steeds hebben maar hoor ik er weinig van.

  Maar nu kan ik dus toch z’n weersverwachtingen lezen 🙂 (tja, of de wekker een half uur eerder zetten maar ik vind 6:00h al vroeg genoeg)


  ⚠️ Meld

Reageer