Brood meets Bono in Zwolle

Zwolle – Wat hebben Zwollenaar Herman Brood en Bono van de Ierse band U2 met elkaar gemeen? Ontdek dat via het speciale “Brood meets Bono” arrangement in het weekend van 25 tot en met 27 september, als onderdeel van het festival Roots, Reli & Rage.

band_u2two.jpg

Op vrijdag 25 september bent u als VIP te gast bij de première van de U2 Rockdienst Vision over Visibility van dominee Jan Andries de Boer en tributeband U2two. Op zaterdag maakt u op de step, het favoriete vervoersmiddel van Herman Brood, een tocht langs de Zwolse herinneringen aan deze kunstenaar annex rockstar. ´s Avonds ervaart u op het Assendorperplein wat Brood en Bono met elkaar verbindt: muziek uit het hart.


Het ´Brood meets Bono arrangement´ kunt u boeken voor een speciale prijs van € 49,95. Inbegrepen zijn de entrees van de U2 Rockdienst, het geheel verzorgde Herman Brood steparrangement, de ontmoetingsmaaltijd, het concert op het Assendorperplein en een gelimiteerde uitgave van het Herman Broodboekje ´Ik kom uut Zwolle, vette pech´. Meer informatie over dit unieke arrangement vindt op de website ´Roots, Reli & Rage´, bij de VVV Zwolle, of via de telefoon (0900-1122375).

Boek snel, want vol is vol!U kunt het arrangement naar keuze uitbreiden met een bezoek aan de Herman Gordijn expositie in de Fundatie, een boottocht naar de Superstreekmarkt op de Agnietenberg op zondag of een bezichtiging van de grootste verzameling Broodwerken bij IQ Kunstuitleen. Informeer ook naar de bijzondere overnachtingsmogelijkheden op maat.
Voor meer informatie over dit arrangement en het volledige programma van het festival Roots, Reli & Rage in de steden Kampen, Hasselt en Zwolle kijkt u op de site: www.rootsrelirage.nl.

Achtergrond

Op 5 november 1997 neemt fotograaf Anton Corbijn Bono van U2 mee naar de 51e verjaardag van Herman Brood. In de studio van Herman komen de twee heren aan de praat en het geanimeerde gesprek eindigt in een kroeg op de wallen, waar de heren veel over de bijbel praten. De ontmoeting maakt indruk op Bono, hij zingt de volgende dag over Herman tijdens de uitreiking van de MTV Awards. Later laat Bono een cactus (Joshua tree) bezorgen bij Herman.

Anton Corbijn is de link tussen Herman Brood en U2. Vanaf 1973 fotografeerde Corbijn Brood en dat was naar eigen zeggen ‘de blauwdruk voor mijn werk met U2’. ‘Mijn relatie met U2 is alleen te vergelijken met wat ik met Herman Brood had’. Toen U2 in augustus 2001 drie concerten gaf in het Gelredome, nam Corbijn Bono mee naar Broods studio, een maand na diens zelfmoord. Corbijn maakt een foto van een tokkelende Bono met  de cactus op de voorgrond en een kunstwerk van Herman op de achtergrond. Bono is zichtbaar onder de indruk. Na elke show In Arnhem schalt Hermans versie van ‘My way’ uit de speakers.

Herman en Bono hadden gemeen dat ze allebei erg begaan zijn met het lot van de verschoppelingen. Herman in het klein, als hij een zwerver nietsvermoedend een honderdje in zijn handen stopte, Bono in het groot, als hij onvermoeibaar actie voert voor een rechtvaardige wereld. Beide hebben diepe religieuze gevoelens en halen inspiratie uit de bijbel.

Arrangement

o      Ticket  U2 rockdienst In Broerenkerk op vrijdag 25 september   

o     Speciale steptour Herman Brood incl  steps, drankjes, gids en ´Brood´lunch bij Hotel Wientjes,

o      Multiculturele ontmoetingsmaaltijd Assendorperpleino      Concert in muziekkoepel Assendorp met o.a. muziek van Brood en U2o      Gelimiteerde, genummerde uitgave van Herman Brood step/wandelroute ´Ik kom uut Zwolle, vette pech´ o      IJsseldelta welkomstpakket·       Speciale Roots, Reli & Rage prijs: € 49,95 (excl overnachting)Tips

  • Bezoek IQ Kunstuitleen, Marsweg 42 met grootste  particuliere Broodcollectie
  • Ga op vrijdag na afloop van de U2 Rockdienst naar de Michaëlsnacht, waar onder het motto ´Wat beweegt de mens´ gedichten, poëzie en muziek ten gehore worden gebracht
  • Bezoek Museum de Fundatie voor schitterende tentoonstelling van Herman Gordijn
  • Breng op zondag een bezoek aan de Superstreekmarkt op de Agnietenberg; gratis vervoer vanuit Zwolse binnenstad per boot heen en terug.

 Overnachten

  • Boek zelf uw overnachting bij bv Hotel Wientjes, Hotel Fidder, camping De Agnietenberg, B & B In de Krommejak en vraag naar speciale tarieven voor ´Brood meets Bono arrangement´.

Artikel delen: