CDA wil N35 sneller verbreden

Zwolle – Het CDA in de Tweede Kamer wil dat de N35 wordt opgenomen in de Crisis- en Herstelwet, die het kabinet vandaag heeft gepresenteerd. Dit voorstel zal CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel morgen doen bij de Algemene Politieke Beschouwingen In de Tweede Kamer. Met de Crisis- en Herstelwet wil het kabinet bouwprojecten versnellen, om zo de gevolgen van de crisis te beperken. Hiervoor worden regels geschrapt, procedures ingekort en het aantal benodigde vergunningen teruggebracht.

Onder de wet komen in ieder geval 58 grote projecten te vallen die door de overheid versneld worden uitgevoerd. Het betreft projecten op het gebied van infrastructuur, bevordering van de stedelijke ontwikkeling en kustverdediging die van belang zijn voor de werkgelegenheid. De lijst bevat echter geen infrastructurele projecten in Overijssel. Het CDA wil hier verandering in brengen en ook de N35 aan de lijst toevoegen. Het betreft in ieder geval de tracéonderdelen waarvoor geld is gereserveerd, te weten de onderdelen Zwolle-Wijthmen en Wierden-Nijverdal. Zodra er duidelijkheid is over het tracé en de financiering van het traject Wijthmen-Nijverdal zou ook dit onderdeel aan de lijst toegevoegd kunnen worden. Het CDA verwacht dat de versnelde procedure een half tot één jaar tijdwinst oplevert.

Afgelopen voorjaar beklaagde het Overijsselse CDA-Kamerlid Eddy van Hijum zich nog over hetbestuurlijk getreuzel rond de verbreding van de N35. Van Hijum hoopt dat de toevoeging van de N35 aan de projectenlijst van de Crisis- en Herstelwet de druk op Rijkswaterstaat en de regio opvoert om de schop nu snel in de grond te steken.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer