Archeologen vinden scherven onder Katwolderplein

Zwolle – Voor de Kamperpoort zijn door burgemeester en wethouders twee locatienamen toegekend die goed aansluiten bij de buurt. In de toekomst komt er een Katwolderplein, en een nieuwe straat op de plek van een voormalige zeepfabriek wordt voortaan Fenixhof genoemd. 

16-09-2009_vordering_opgraving_kamperpoort_3.jpg

Vooraf de nieuwbouw op het Katwolderplein werd twee weken geleden door de stadsarcheologen, en onder leiding van Michael Klomp, begonnen met opgravingen. Het graaf- en zoekwerk zal ongeveer drie maanden in beslag nemen. Er zijn inmiddels al diverse oude scherven van potten gevonden. Met een metaaldetector wordt de bodem doorzocht. De archeologen hebben hoge verwachtingen van de opgravingen. Ze hopen informatie van de situatie van honderden jaren terug te vinden.

16-09-2009_vordering_opgraving_kamperpoort_6.jpg

16-09-2009_vordering_opgraving_kamperpoort_2.jpg

16-09-2009_vordering_opgraving_kamperpoort_1.jpg

16-09-2009_vordering_opgraving_kamperpoort_5.jpg

16-09-2009_vordering_opgraving_kamperpoort_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ik ga de betegeling in mn tuin vervangen dus daar moet het eea woren afgegraven. Ik denk dat daar ook wel een paar scherven liggen. Kunnen die stadsarcheologen mij helpen scheppen? :P.
  Serieus: zo bijzonder is het toch niet dat als je zoveel graaft, je een paar scherven tegenkomt?


  ⚠️ Meld

 2. Menig aannemer die oude resten muur oid tegenkomen bij het graven van een fundering storten dit dit zo gauw mogelijk af om te voorkomen dat (amateur) stadsarcheologen de bouw maandenlang ophouden door vaak nutteloos onderzoek.


  ⚠️ Meld

 3. Een (amateur) archeoloog
  Toekomst hebben we toch al niet meer, kunnen we net zo goed met onze gelukbrengende scherven naar het verleden kijken :p.


  ⚠️ Meld

Reageer