Seminar met Ian Fisher

Zwolle – Op vrijdagavond 25 september organiseert Christengemeente Levend Water een speciale seminar met Ian Fisher. Ian is één van de voorgangers uit de inmiddels wereldberoemde Hillsong gemeente in Australië. Zijn gave is om mensen te laten zien dat religie nog steeds van groot belang is. Het thema van deze seminar is dan ook: “Is de kerk nog wel relevant voor deze tijd?”. De seminar begint om 19.30 met koffie/thee en duurt tot 22.00u. De locatie is Mozartlaan 101 te Zwolle. De toegang is vrij, maar in verband met de onkosten en bediening van Ian wordt er een offer opgehaald. Vertaling vanuit het Engels is aanwezig.

Ian Fisher en zijn vrouw Lucy waren het eerste stel dat in 1984 tot geloof kwam in Hillsong. Sinds die periode heeft Ian deel uit gemaakt van het muziekteam (als bassist) en het leiderschapsteam en was hij betrokken bij alle album projecten, speciale evenementen en 20 Hillsong conferenties (vorig jaar 30.000 bezoekers!). Sinds 1999 werkt Ian als fulltime voorganger in Hillsong. Sinds vorig werd hij vrijgesteld om de hele wereld over te reizen en lokale kerken en gemeentes te helpen. In juli 2006 is er een boek van Ian verschenen met de titel "Allow Me To Encourage You". Meer informatie over Ian zijn thuisgemeente: http://www.hillsong.com  Meer informatie en opgave: Emmely Ruissen 0626002361

Geschiedenis van kerkgebouw Levend Water: Dit kerkgebouw behoort tot de stroming van de naoorlogse gebouwen. Het is opgeleverd in 1967 als Nederlands Hervormde kerk. Het werd een kerk met als doel om er voor de wijk Holtenbroek te zijn. In die tijd was Holtenbroek hét nieuwbouwproject van Zwolle. Doordat tijdens de daaropvolgende jaren in deze wijk steeds meer verschillende etnische groeperingen kwamen wonen werd de wijk helaas behoorlijk verwaarloosd. De Nederlands Hervormde kerk in Holtenbroek verloor steeds meer leden die verhuisden naar andere wijken in Zwolle. In 2005 kwamen er nog zo weinig bezoekers dat deze uiteindelijk werd gesloten. In de tussentijd was de wijk Holtenbroek toe aan een grote renovatie. Vele woningen en flats werden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De Scheppingskerk is het enige gebouw in Holtenbroek dat uit die tijd nog onaangetast is gebleven. De nieuwbouw in de straat is om de Scheppingskerk heen gebouwd. Dat houdt in dat architecten bij het ontwerpen ervoor hebben gezorgd dat de woningen goed aansluiten bij het al bestaande kerkgebouw. Een projectontwikkelaar heeft het gebouw opgekocht. Hij verhuurt het sinds 2007 aan de Christengemeente Levend Water. Zij wil het kerkgebouw graag haar functie laten behouden door een kerk te zijn voor de wijk Holtenbroek.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer