Zwolle biedt mogelijkheden voor volleybaltalent

Zwolle – De Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) en het Centre for Sports & Education (CSE) in Zwolle gaan nauw met elkaar samenwerken op het gebied van talentontwikkeling. Het Volleybalcollege binnen het CSE wordt hiermee een officieel Regionaal Talent Centrum (RTC).

Doel van de samenwerking is om talentvolle volleyballers en volleybalsters een omgeving te bieden waarin de sport centraal staat. Niet alleen door goed onderwijs en sportspecifieke trainingen, maar bovendien ook sportondersteunende lessen over bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten. Talenten worden zo van A tot Z voorbereid op een toekomst als topsporter. Arjen Boonstoppel, manager Topsport van de Nevobo, is enthousiast over de samenwerking: “Door de geïntegreerde aanpak van sport, onderwijs en sportondersteunende lessen biedt het CSE ons een unieke mogelijkheid om onze volleybaltalenten klaar te stomen voor de toekomst. Daarin is het zogenaamde LTAD-model leidend en dat vraagt van de sporters meer trainingsuren.

Binnen het concept van het CSE is dit mogelijk, waarbij ook de visie van de Nevobo tot uiting komt: een optimale arbeids-rust verhouding, door het overdag volgen van onderwijs en trainingen. Met als belangrijke meerwaarde de sportondersteunende aspecten, waarmee het CSE uniek is in Nederland”.

Volledige opleidingslijn van jeugd tot prof

“De erkenning van de Nevobo geeft aan dat we met het CSE goed bezig zijn,” zegt Mark Broere, manager Volleybal van het CSE. “Door de samenwerking kunnen we zowel kwantitatief als kwalitatief meer volleyballers en volleybalsters aan ons binden en zorgen we voor een nauwe afstemming tussen de verschillende trainers. De opleidingslijn van jeugdspeler tot prof krijgt hierdoor steeds meer vorm”. Broere geeft tevens aan dat er vanaf volgend schooljaar ook mogelijkheden zijn voor beachvolleyballers en -volleybalsters.

Aantal sporten al uitgebreid

Het Centre for Sports & Education is in 2008 opgericht door Landstede, het Thomas a Kempis College en TalentStad. In het CSE worden talentvolle voetballers, basketballers en volleyballers opgeleid voor een carrière in de sport. Dit jaar is het aanbod zelfs uitgebreid met golf en tennis. Er kan zowel voortgezet onderwijs als beroepsonderwijs worden gevolgd.

Artikel delen:

Reageer