Eerste hulp bij kinderongevallen

Zwolle – Icare Cursussen start op 3 november 2009 a.s. in Zwolle met de cursus "Eerste hulp bij kinderongevallen". De cursus is bedoeld voor ouders/verzorgers van kinderen van 0 tot 14 jaar en wordt gegeven in het Bredeschool Wonderwoud, Beukenstraat 83 (ingang  Eikenstr.) te Zwolle.

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten en duurt van 19:30 tot 22:00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Icare Cursussen, tel: 0522-279260 of via www.icare.nl Mailen naar cursussen@icare.nl kan ook. Deelname kost 80 euro voor leden van de Icare Ledenvereniging, niet-leden betalen het dubbele. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de cursuskosten.

Verleen de juiste hulp!Een ongeluk zit in een klein hoekje. Kinderen lopen daarbij extra risico’s, thuis, in de crèche of tijdens het buiten spelen. Bleekmiddel lijkt net limonade. Een knikker ziet eruit als een snoepje. Een ruk aan het tafelkleed en de theepot komt in beweging. Een bal rolt zomaar richting vijver. Kinderen zijn voortdurend bezig met het onderzoeken van de wereld om zich heen en zien vaak geen gevaar.  Het is belangrijk om na een ongeval direct de juiste hulp te verlenen. Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op onderwerpen als reanimatie, vergiftiging, verbranding, verwonding, verdrinking en verstikking. U oefent veel, zodat u naast theoretische kennis ook veel praktische ervaring opdoet. 

Resultaten van de cursus

De cursus EHBO bij kinderongevallen wordt elk jaar door zeer veel ouders/ verzorgers gevolgd. Deelnemers geven na afloop aan veel geleerd te hebben. Vooral het oefenen van handelingen wordt als zeer waardevol en nuttig ervaren. Deelnemers geven vooral aan dat ze bewuster omgaan met gevaren en beter weten hoe te handelen en daardoor minder snel in paniek raken.

Artikel delen:

Reageer