Eigen Huis & Tuin in de Bultkroos te gast

Zwolle – Het immens populaire TV-programma, Eigen Huis & Tuin is vrijdag, in het kader van het item "Straat van de Week", de gehele dag te gast geweest in de Bultkroos in Stadshagen. Quinty Trustfull, Lodewijk Hoekstra en Thomas Verhoef, bieden op hun eigen vlak oplossingen voor vele klussen in en rond het huis. Zo neemt Quinty, het interieur voor haar rekening, Lodewijk de tuin en Thomas de klussen.

eigen_huis_en_tuin_7763_470.jpg

Initiator van deze opnames was Janneke Kranenburg. Zij heeft een aantal maanden geleden naar aanleiding van een mededeling tijdens een programma, dat er deelnemers werden gezocht, een mailtje richting RTL4 gestuurd. Hierop kreeg zij een telefoontje en zo is het eigenlijk gaan draaien. Eerst moesten er klusjes worden verzameld en foto’s worden genomen. Daarna is een ploeg van het programma op lokatie komen kijken of het een leuke groep was en uiteindelijk zijn wij uitgekozen, aldus Janneke. In totaal zijn er door 7 gezinnen klusjes aangedragen. Helaas kon niet iedere klus binnen de tijd van het programma uitgevoerd worden. Uiteindelijk is er voor de klussen van twee gezinnen gekozen, die vandaag daadwerkelijk worden uitgevoerd.

eigen_huis_en_tuin_7786_470.jpg
Janneke Kranenburg aan het klussen met Lodewijk en Thomas …

eigen_huis_en_tuin_7832_470.jpg
Jessica Kloekke en Quinty Trustfull

eigen_huis_en_tuin_7821_470.jpg
Thomas Verhoef, de alleskunner …

Bij Cas Kooy wordt de badkamer opgeknapt en bij Marnix en Jessica Kloekke wordt de woonkamer door Quinty gerestyled. Tevens worden er van vier, onder architectuur gebouwde woningen, de Franse balkonnetjes opgevrolijkt met leuke bloembakken. Door tijdgebrek is het item waar Lodewijk Hoekstra al jaren zijn ziel en zaligheid in legt, de tuin, niet opgenomen. Op de oer-Hollandse vraag of er voor de deelnemende gezinnen ook kosten aan waren verbonden, antwoordde Janneke: "Het programma werkt met sponsoren. Alles wat hierbij gesponsord wordt is gratis. Wil je echter accesoires, die de ploeg meegenomen heeft, houden, dan zul je deze moeten kopen. Kosten voor jezelf zijn er verder niet.".

eigen_huis_en_tuin_7772_470.jpg

Het hele gebeuren geeft, mede door het heerlijke nazomerzonnetje, een gezellige sfeer in de straat, waar buurtjes samen met de presentatoren aan het klussen zijn. Natuurlijk is er wel wat voorwerk verricht, maar het meest gebeurt ter plekke. Van een hele dag met opnames zal straks in het programma exact 9 minuten overblijven. De uitzending van deze dag aan de Bultkroos is op zaterdag 17 oktober a.s. om 18.05 uur.

eigen_huis_en_tuin_7779_470.jpg

eigen_huis_en_tuin_7800_470.jpg

eigen_huis_en_tuin_7807_470.jpg

eigen_huis_en_tuin_7825_470.jpg

eigen_huis_en_tuin_7839_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Och ja! Daar ken ik Jessica van!

  Overigens hadden ze bij ons de tuin wel mogen doen! Jeetje, wat heb ik daar een werk aan gehad! Maar het is bijna af hoor!

  Mocht er trouwens nog iemand zwart zand over hebben, dan ben ik bijzonder geïnteresseerd. Ik moet alleen even wat regelen voor het vervoer, want ik heb geen trekhaak en aanhangwagen. (Natuurlijk heb ik daar ook wel een vergoeding voor over.)

  Wel leuke actie trouwens. Velen hebben kritiek op het programma, maar ik steek er toch telkens weer wat van op!


  ⚠️ Meld

 2. Plantje, kun je niet beter een leuk deuntje in elkaar pieren met die band van je als naar die reclame-overheersende commerciëlen te gapen? Bedoel, zou voor ons ook leuk zijn als je op een festival stond waar we heen konden, of bij Tentmuziek bijvoorbeeld?

  Mijn tegenprestatie? Nog ff samengevat:

  Beleefde en innemende jonge heer zoekt zwart zand, trekhaak, aanhangwagen en bouwvakkershandschoenen. Ver is goed genoeg


  ⚠️ Meld

 3. Ho ho Janneke, nog steeds de gezelligste nadat er een prominent en gezelligheidsminnend heerschap is vertrokken? Hij is er nog wel getrouwd, Bultkroos a la playa 😉 Maar idd er wonen nog genoeg toppers ;D


  ⚠️ Meld

 4. Je zult maar een stel van die klussers naast je hebben wonen. Je zit continu in het lawaai van een geboor, gezaag en getimmer. Ik heb ook iemand naast me gehad die als hobby klussen had. Hij is acht jaar bezig geweest. Met als eindresultaat de voordeur aan de achterkant en de kelder op zolder.Toen alles af was is hij vertrokken. Op naar de volgende klus.


  ⚠️ Meld

 5. Ik mag ook graag zelf klussen, maar ik probeer in ieder geval wel rekening te houden met mijn buren.
  Dingen laten doen is niet alleen een financieel nadeel voor ons, maar vaak ook voor omwonenden. Een aannemer komt met veel lomper en groter materiaal aanzetten en is vaak wat lomper. De boel moet snel af en zij kunnen er geen rekening mee houden als bijvoorbeeld de buurvrouw zich een keer niet lekker voelt.


  ⚠️ Meld

 6. zo aan die grote wc rol te zien zijn die gasten aardig aan de diaree. één dag van die prutsers op bezoek en drie dagen bezig om je riool te ontstoppen:D Nee Koko heeft een handige broer die graag mag klussen dus die bel ik dan wel;)


  ⚠️ Meld

 7. Hoezo Merije, of heb je zo,n handige ambtenaar als broer? Die gasten hebben twee weken nodig om hun kamer te sausen. Ik wil m,n broer wel even vragen maar hou rekening met zijn drink en eetlust:o


  ⚠️ Meld

Reageer