Be Quick Zwolle verliest wedstrijd met twee gezichten

Zwolle – Het kan verkeren. Een goede eerste helft, gevolgd door een dramatische tweede helft. Het overkomt Be Quick tegen ACV en de thuisploeg gaat daardoor pijnlijk onderuit. Twee punten uit drie wedstrijden. We zijn wel eens beter gestart.

De wedstrijd begint voor Be Quick uitstekend. Al na 1 minuut is het Biko Brazil die de thuisploeg op voorsprong zet: 1-0. En de koek lijkt dan nog lang niet op. Er volgt fantastisch aanvalsspel en de ploeg uit Assen slaagt er nauwelijks in om bij doelman Jos de Gram te komen. De aanvalsgolven duren ongeveer tot de 35e minuut. Be Quick kan en moet in dit stadium eigenlijk al met 3-0 voorstaan. En dat gebeurt dus niet. ACV komt beter in de wedstrijd en het is Hooiveld die in de 32e minuut namens ACV op het doel van Be Quick vuurt. Het is de eerst serieuze poging. En het is een teken van de kentering die gaat komen. Wat volgt is een klassieke omslag binnen een voetbalwedstrijd. ACV krijgt in de 39e minuut een vrije trap. De bal ligt buiten de krijtlijnen van het strafschopgebied maar wordt feilloos door Westerveen binnengeschoten: 1-1. Het woord “verdiend” mag niet eens in de gedachten van de toeschouwers opkomen. Hierna raakt de thuisploeg langzamerhand de kluts kwijt en het tweede doelpunt van de Asser Christelijke Vereniging wordt (waarschijnlijk) wegens duwen geannuleerd.

Na de rust krijgt Be Quick meteen een slag met de moker. Opnieuw een vrije trap van ACV. Opnieuw is het Westerveen die plaats neemt achter de bal. En opnieuw wordt de ronde leren kogel in de touwen geschoten. Het is de 47e minuut en ACV leidt met 1-2. Hierna gaat de wedstrijd in een zelfde patroon voort. ACV valt aan en krijgt de betere kansen. Be Quick bereikt nog slechts sporadisch het doel van ACV. Het is en het blijft 1-2. Al met al een zware domper voor de thuisploeg die zo uitstekend aan de wedstrijd begon.

Aanvoerder Stephan Rahantoknam: “Het was een wedstrijd met twee gezichten. We spelen een fantastische eerste helft. Zo goed heb ik het dit seizoen nog niet gezien. We spelen agressief en creatief en we geven eigenlijk niets weg. En ja, dan schiet Westerveen die vrije trap goed binnen en na dat doelpunt zijn we eigenlijk van slag. Daarna lukt het niet meer om de wedstrijd te keren. Oorzaken? Te weinig beweging zonder de bal, verkeerde keuzes. Bovendien lopen we te veel met de bal.”

Door Gerco Grevers

 

 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. ” We zijn wel eens beter gestart.”

    Waarschijnlijk is de situatie van de club nu anders. Wat is de doelstelling van de club dan. Topklasse evenals die 11 anderen??


    ⚠️ Meld

  2. Kom graag op De Vegtlust, ben geloof ik één van de weinigen die die gekleurde kantinestoeltjes wel mooi vind. We haalden er vaak de punten op na heroïsche wedstrijden. Een tegenstander kom ik hier nog altijd tegen, weet niet hoe ie heet maar ’t is een prima kerel. Bovendien hebben we Edwin D. al vastgelegd voor WVF in de toekomst. 31/10 gaan de onderhandelingen vast verder onder het genot van een paar schuimers van Eric in De Weyenbelt 😮
    Ben er nog jeugdtrainer geweest met een zeer verdienstelijk huisarts, veel goede herinneringen, maar vooral ook goede gesprekken 😉


    ⚠️ Meld

Reageer