Fietsbruggen in Zwolle

Ingezonden:

Geacht College van Burgemeester en Wethouders,

Afgelopen week was de Schoenkuipenbrug afgesloten. Tegelijkertijd vonden in de Kerkstraat wegwerkzaamheden plaats. Daarmee waren twee belangrijke fietsroutes van en naar de binnenstad geblokkeerd. In een stad die er prat op gaat fietsstad te zijn, zou zoiets natuurlijk niet moeten voorkomen.

Het gemeentelijk beleid is erop gericht de doorstroming van het verkeer zo goed mogelijk te bevorderen. Daartoe worden onder meer wegwerkzaamheden en andere wegversperringen zo goed mogelijk op elkaar afgestemd, zodat het verkeer er zo min mogelijk hinder van ondervindt. Dat geldt toch niet alleen voor autoverkeer? 

Wij vragen u in het vervolg alerter te zijn op dergelijke hinder voor het fietsverkeer en werkzaamheden waarbij fietsroutes tijdelijk worden afgesloten ook goed op elkaar af te stemmen. We moeten er immers niet aan denken dat al die duizenden Zwollenaren die dagelijks de fiets pakken, vanwege zulke hindernissen van een auto gebruik zouden gaan maken?

Wij zien uw welwillende reactie met vertrouwen tegemoet.
Met vriendelijke groet, namens de fractie van GroenLinks-De Groenen,
Patrick Rijke

PS Omdat fietsers toch het dichtstbijzijnde alternatief zoeken (het trottoir, het paadje door de groenstrook langs de gracht) hebben indirect ook voetgangers nog eens extra last van de werkzaamheden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Fietsbruggen in Zwolle”

  1. Patrick,

    ”de Schoenkuipenbrug afgesloten”…

    komende van de zeeheldenbuurt kun je voor de tijdspanne van misschien een ” week” via de schuurmanstraat naar het kerkbrugje en vandaar naar de ertegenover gelegen hagelstraat de diezerstraat in. Ik denk niet dat je dan eerst rechtsaf de kerkstraat in gaat om naar de stad te gaan.

    Mensen die niet in de stad hoeven te zijn komende van af het kerkbrugje en de wilhelminasingel pakken de stoep in de kerkstraat. Dat die gasten dan niet het fatsoen hebben even van hun fiets af te stappen zegt iets over die mensen.

    Zo vinden we allemaal weleens een obstakel op onze weg naar.

  2. Zwolle is GEEN fietsvriendelijke stad, kijk maar naar de verschillende fietspaden, kinderkopjes of bol lopende fietspaden die bij regen spiegelgad zijn en bij sneeuw of gevallen blad helemaal niet te fietsen zijn, ik hou mijn hart vast nu de winter er weer aan komt, fietspaden sneeuw of ijsvrij maken is er niet bij want ach het zijn toch maar fietsers

  3. Dan ben ik blij dat ik in Stadshagen woon en daar wel goed onderhoud aan de fietspaden gedaan wordt. Ook in de gladde wintermaanden mag ik niet klagen: er wordt hier goed gestrooid en goed geveegd door de gemeente!
    De keien in de stad begrijp ik ook niet: wie dat bedacht heeft, fietst zelf nooit volgens mij of in elk geval niet daar! De kinderkopjes slijten er dan ook niet: iedereen die enig benul heeft van die weg die mijdt die straat of gaat over de klinkers die aan weerszijden liggen.

  4. De gemeente Zwolle heeft toch helemaal niets met zijn burgers voor.
    Het is een waardeloze kliek ambtenaren die hun geld niet waard zijn.
    Ze luisteren niet naar de burgers maar doen maar waar ze zelf zin in hebben.
    Heb nog nooit zo’n zooitje gezien.

  5. @ jaap: Alle ambtenaren, de gemeenteraad en B&W =

    een waardeloze kliek ambtenaren die hun geld niet waard zijn.
    Ze luisteren niet naar de burgers maar doen maar waar ze zelf zin in hebben.
    Heb nog nooit zo’n zooitje gezien.

    ?

  6. En dit is niet alleen een fietsroute probleem. Welke dwaas bij de gemeente verzint er nou (of geeft er toestemming voor) om de Westenholterweg en de Blaloweg tegelijkertijd af te sluiten? Dé ontsluitingswegen vanuit Hasselt, Stadshagen en Westenholte naar de A28.

    Wacht dan tot die nieuwe rondweg af is, denk ik dan…

Reacties zijn gesloten.