‘Body & mind: het maakbare ik’

Zwolle – Zaterdag 26 september 2009 organiseren VUconnected en het Thomashuis tijdens het zingevingevenement Roots, Reli en Rage het programma: ‘Body & mind: het maakbare ik’. In het programma, met lezingen, muziek en discussie wordt een kritische noot geplaatst bij het hedendaagse uiterlijke en innerlijke ‘schoonheidsdictaat’. Het programma bevat lezingen van Susan Smit en Liesbeth Woertman, muzikale intermezzo’s van Esther Groenenberg en een forumdiscussie onder leiding van Chris Doude van Troostwijk. Aanvangstijd is 13.00 uur en het programma vindt plaats in het Dominicanenklooster Zwolle. Aanmelden is mogelijk via het Thomashuis: thomashuis@kloosterzwolle.nl of 038-425 44 12. Meer informatie verkrijgbaar via www.rootsrelirage.nl 

kleine_blauwe_susan-2.jpg
Susan Smit

Wat doet dit ‘morele dictaat’ met jonge mensen, vrouwen, mannen? Welk beeld hebben wij van ons zelf en onze maatschappij? Hoe gaan vrouwen en mannen om met de druk om er gezond, jong en sexy uit te zien en zelf verantwoordelijk te zijn voor hun geluk, innerlijke en geslaagde maatschappelijke carrière? Is dit alles van voorbijgaande aard, een rage? In dit programma worden in lezingen, muziek ,discussie en theater vraagtekens gezet bij het uiterlijke en innerlijke schoonheidsideaal.  

esther_groenenberg.jpg
Esther Groenenberg

Gespreksleider Chris Doude van Troostwijk opent om 13.00 uur het programma waarna lezingen volgen van Liesbeth Woertman en Susan Smit. Woertman is als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Utrecht en auteur van het boek ‘Moeders mooiste, de schone schijn van het uiterlijk’. Smit is schrijfster van meerdere boeken, columniste, voormalig model, spiritueel geëngageerde journaliste en thuis in de wereld van het uiterlijk en innerlijk schoon. Tussen de sprekers door zal Esther Groenenberg muzikale intermezzo’s verzorgen. Groenenberg werd in één klap beroemd met haar eigen gemaakte liedje ‘Oh meisje’ toen dit op You tube verscheen. In het tweede gedeelte van het programma volgt een forumdiscussie onder leiding van Chris Doude van Troostwijk met in het forum: Liesbeth Woertman, Susan Smit, Esther Groenenberg e.a.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer