GoGo’s grijpen de macht in Zwolle

Zwolle – Met de nieuwe rage, GoGo’s verzamelen hebben de C1000-supermarkten in Nederland, en ook in Zwolle, een ware hype teweeg gebracht. De jeugd is werkelijk het hoofd op hol gebracht door deze kleine, magische wezentjes.

c1000_beijer_gogo_470.jpg
  De jeugd tussen de rolcontainers …

Na de grote campagne van de Albert Heijn filialen met het verzamelen van de Wuppies en voetbalplaatjes, is nu de GoGo een bijzonder gewild verzamelobject. Het is een must onder de jeugd. Bij besteding van iedere € 10,00 ontvangt de klant een gratis GoGo, een klein, stoer, grappig, lief en magisch wezentje. Er zijn maar liefst 301 verschillende GoGo’s die in de periode van 14 september t/m 10 oktober bij elkaar gesprokkeld dienen te worden. Onder deze 301, heeft de gouden GoGo, wel zeer veel belangstelling, aangezien hier mooie prijzen mee gewonnen kunnen worden. Op 30 september is er een speciale ruilmiddag bij alle C1000-filialen en sommige filialen organiseren ook nog een spelletjesmiddag. De verzamelwoede is van dien aard, dat in Zwolle bij enkele C1000-filialen de klanten beschermd moesten worden tegen te opdringerige jeugd. Iedere klant wordt bij het verlaten van de supermarkt tegemoet getreden met: "Heeft u ook GoGo’s?". In Zwolle-Zuid bij C1000 Beijer aan de Sellekamp zijn enkele rolcontainers platgelegd waartussen de jeugd plaats kan nemen. Volgens een medewerkster van C1000 Beijer, zijn bij C1000 Mulder aan de Forelkolk zelfs dranghekken geplaatst om de jeugd in bedwang te houden. Dus C1000-supermarktbezoekers wees er op voorbereid, u kunt niet meer stuk, als u de jeugd met een GoGo verblijdt.

Artikel delen:
Reacties 47
 1. Ik weiger ze pertinent. Van de opzichtige marketing die er van alle kanten afdruipt krijg ik gewoon een vieze smaak in mijn mond.

  Het is toch onvoorstelbaar hoe iedereen achter een idee van een paar marketingmannetjes bij Schuitema aanloopt? Iedereen maakt elkaar gek en een rage ontstaat. Waarom eigenlijk? Zijn ze leuk? Zijn ze mooi? Ik zie het niet. Bij mijn weten is het ook geen bestaande tekenfilm oid, dus puur een C1000-idee. (Net als die Biba-beesten trouwens)

  Nouja, bij C1000 lachen ze zich in ieder geval krom. Er zal vast nog wel een aantal vervolgen op komen. Helaas zal ik al die tijd de kinderen bij de uitgang van me af moeten slaan, omdat ze denken dat ik toch ergens Gogo’s in mijn zak moet hebben als ik met een kar vol boodschappen de winkel uit kom.


  ⚠️ Meld

 2. @Wilbert, je kunt de boodschappen voorlopig ook ergens anders gaan doen. Als meer mensen dat gaan doen dan lacht C1000 zich niet meer krom.


  ⚠️ Meld

 3. Wel grappig, die boeven van de Appie hebben al zat aandacht getrokken met die comedy. Gun die kinderen toch hun lol Wilbert. Vroeger waren wij ook helemaal gek van voetbalplaatjes. En die Panini-dingen. Trouwens, zo gek is de gedachtengang van die kinderen toch niet?

  Helaas zal ik al die tijd de kinderen bij de uitgang van me af moeten slaan, omdat ze denken dat ik toch ergens Gogo’s in mijn zak moet hebben als ik met een kar vol boodschappen de winkel uit kom.

  Kar vol boodschappen en je krijgt zo’n ding bij 10 Euri?


  ⚠️ Meld

 4. assendorper, je hebt helemaal gelijk, wilbert moet maar een paar weken naar de boni gaan met de boodschappen. verder is hij best wel zielig, die kinderen hebben er toch plezier in, laat die kinderen toch.


  ⚠️ Meld

 5. Eerstvolgende verzamelkoorts vindt plaats bij de Boni. De snuffelaartjes! De Gouden snuffelaar wint een vleespakket van de slager. Lijkt je dat wat Dick?


  ⚠️ Meld

 6. Ha ha, de boni zou ik ook mijden: hebben stickeracties. Spaar alle stickers voor je album van Suske en Wiske…

  Bij de boer is het sparen voor zegels voor pannen…

  Ach welke winkel doet niet aan dit soort marketing-stunts?

  Ik vind het alleen wel erg beschamend, de kids op een rijtje om te bedelen voor een verzamel-dingetje.


  ⚠️ Meld

 7. die kinderen hebben er toch plezier in, laat die kinderen toch

  Er zijn er bij die elkaar haast de kop inslaan voor zo’n ding. Het is maar wat je plezier doet.

  Het gaat me overigens niet zozeer om die beestjes zelf, maar meer om het feit dat iedereen zich zo voor het marketingkarretje laat spannen. Terwijl twee weken geleden nog niemand ooit van die dingen gehoord had, zal en moet iedereen ze nu hebben.


  ⚠️ Meld

 8. Voor die bronsachtige koppen van speler van het Ned-elftal, ’74 of ’78, die in een bijpassende oranje standaard pasten….pfff hadden wij ook veel voor over hoor. Koptas weer wat anders als een kopvod 8)


  ⚠️ Meld

 9. Voor 20 euro aan boodschappen krijg je een Chinees prul ter waarde van 2 eurocent.
  Nederland is werkelijk het land van de meest te manipuleren consument geworden.
  Kuddevolk !:D


  ⚠️ Meld

 10. Ach ja, wat maakt het ook uit als die kinderen daar staan. Nette oplossing toch met die rolcontainers… Ik pak die zakjes gewoon aan en geef het aan een kind welke daar staat. Als ik meerdere zakjes heb, dan hebben meerdere kinderen geluk.


  ⚠️ Meld

 11. Sil,
  Volgens mij ben jij een van de weinigen die weet hoe het werkt. Vergeet toch al de commerciële randzaken en kijk naar de kinderen die hier zo verschrikkelijk veel plezier aan beleven.


  ⚠️ Meld

 12. Als je die kinderen wilt ontwijken,ga je toch boodschappen doen als ze naar school zijn? Ik was gisteren ook op de Forelkolk en er staan inderdaad dranghekken.
  Maar de kids waren naar school.

  Overigens de Boni heeft inderdaad een goeie slager.
  Goed vlees en lekkere vleeswaren.


  ⚠️ Meld

 13. Goede marketing van C1000. Maar waar ik me zeer over verbaasd heb is dat er een reclamespandoek op de splitsing heeft gehangen bij basisscholen ‘de markesteen’ en ‘de ark’.
  Zal wel weer zo’n aktie wezen van Joep Beijer, heeft daar nogal een handje van.


  ⚠️ Meld

 14. Ze hebben er inderdaad mee in de roos geschoten.

  Wat ik wel wat raar vind…misschien komt het omdat ik van het platteland kom… Toen ik zo jong was hing ik niet de hele dag in het winkel centrum rond. Daar had ik geen zin in, maar mijn ouders vonden ook dat ik er niets te zoeken had! Staan deze kinderen onder begeleiding van hun ouders achter de dranghekken?


  ⚠️ Meld

 15. Ik word knettergek van die kinderen. Kan er niet eens fatsoenlijk met mijn eigen kind door! Snap ook niet dat de ouders het toelaten om kinderen te laten schooien om die achterlijke poppetjes!


  ⚠️ Meld

 16. @Plantje: ik geef je helemaal gelijk. Rondhangen bij het winkelcentrum mocht ik ook niet. Ik zie welgeteld volgens mij 2 ouders (zo lijkt het) achter de rolcontainers. Kan me niet voorstellen dat veel van die kids hun ouders op steenworp afstand hebben staan. Mijn zoontje zou het in ieder geval niet mogen. Hij ritselt ze maar op een andere manier als hij dat zou willen. Gelukkig speelt het voor hem niet zo.


  ⚠️ Meld

 17. Dit is toch een goede oplossing?

  Jullie zijn de flippo’s toch niet vergeten? Dat de kinderen de zakken chips los trokken in de winkel om ze er uit te halen…. Dat vind ik pas erg.


  ⚠️ Meld

 18. Ja mensen, nog even is het weer voorbij. Het is maar een actie van 3 weken. Kinderen hebben er plezier in. Wees blij dat er dranghekken zijn en dat c1000 zijn best doet om al die kinderen uit de winkel te houden. Kinderen staan niet onder begeleiding van hun ouders. Als ze op school zijn is er ook niks aan de hand. Het is pas erg tijden de pauze en na schooltijd.  ⚠️ Meld

 19. In Stadshagen staan er ook dranghekken (aan beide zijden van de ingang) en in Westenholte is er een roodwit lint gespannen tegenover de ingang, ik hou ze lekker zelf, de kleine vind ze leuk (maar laat ik er niet achter komen dat ze voor die winkel staat)


  ⚠️ Meld

 20. ik dacht dat Pipo een kindervriend was,het zijn achterlijke poppetjes maar de stunt is toch wel aanwezig kijk alleen maar naar al deze reacties.Mijn kleinkinderen sparen ze maar ze staan gelukkig niet te bedelen,toch als je vaste klant bent bij C-1000 neem je ze toch mee,die lelijke dingen


  ⚠️ Meld

 21. in 3 weken 301 van die dingen sparen dat is 301 x 10 = 3010 euro .. is nogal wat geld om m helemaal compleet te hebben ;D

  Dus eigenlijk moet je voor 150 +/- euro per dag aan boodschappen doen om ze helemaal compleet te hebben..

  beetje van korte duur..


  ⚠️ Meld

 22. Niet om het een of ander maar ik laat mijn kind echt niet schooien voor de c1000 voor die onzin. En vroegah zat je ook niet voor de AH of de Super te schooien voor die prulletjes. Laat die kinderen lekker buiten spelen dan dat schooien voor die winkels lijken wel kinderzwervers man!;)


  ⚠️ Meld

 23. ik spaar mijn gogo’s zelf. ik wordt ook belaagd door prepuberende jongeren, maar mijn plakboek is al half gevuld!!
  ik vind het van den zotte dat ouders hun kinderen toestaan om “en masse” voor de c1000 te laten bedelen!


  ⚠️ Meld

 24. helaas worden de kinderen steeds brutaler tegenwoordig, ze stonden in het begin zelfs binnen bij de kassa de klanten op te wachten!
  En er is zelfs al een kind wat klappen heeft gehad omdat ze haar Gogog’s niet wou afstaan… het is te zot voor woorden wat er gebeurt!
  Ik bewaar ze wel voor mijn nichtje, die KL kinderen bij de deur krijgen echt niks van me!


  ⚠️ Meld

 25. Nee, dat is helemaal niet leuk voor die kinderen!

  Dat volwassenen commercieel gemannipuleerd worden is tot daar aan toe, ik bedoel, volwassenen worden geacht wils-/handelsbekwaam te zijn, maar om dit soort agressieve verkooptechnieken op kinderen los te laten is ronduit misdadig.


  ⚠️ Meld

 26. Goed bezig, de Jumbo, ze hebben er ook een hele goede vers-afdeling. Haal vaak de lekkere dingen. Gezellig personeel ook.Hoop dat het ze lukt![/url] Bovendien heb ik altijd met heel veel plezier, bij een voorloper, vakken gevuld;)


  ⚠️ Meld

 27. Bei der Neue Weme, was mijn eerste vakantiebaantje, niet heel veel later werd het de Konmar waar je ontelbaar veel van die passen aan kon vragen waarmee je weer zo’n leuk spelletje kon doen en gratis dingen krijgen.. 🙂

  On topic, zag de kids gister staan bij de Forelkolk, waren drukker bezig met ringtones luisteren dan om Gogo’s te schreeuwen. Ik geef ze wel aan mijn neefje 🙂


  ⚠️ Meld

 28. AH heeft vorig jaar ook de hamsterweken vroegtijdig gestaakt vanwege het enorme succes van de euroweken van C1000.

  Ik moet zeggen, dat ik de hamster acties altijd wel leuk vind. Geinige reclames enz.


  ⚠️ Meld

Reageer