Week van de Smaak 2009 ook in Zwolle gestart

Zwolle – De komende week staat vol met (h)eerlijke activiteiten. Na de start op het Deltion fashiongala zijn er tijdens de Week van de Smaak in Zwolle: proeverijen, bijzondere maaltijden, een sloependiner, smakelijke wandelingen en natuurlijk de Superstreekmarkt met dit jaar nog meer standhouders dan vorig jaar.

superstreekmarkt_foto.jpg
Superstreekmarkt

De Superstreekmarkt, op zondag 27 september van 11:00 tot 17:00 uur, heeft dit jaar meer standhouders dan vorig jaar. Op de markt voert proeven, ruiken en beleven de hoofdtoon. Dit tongstrelende festijn vindt plaats op de sfeervolle Agnietenberg in Zwolle, is gratis toegankelijk en biedt voor de gehele familie vertier. Er kan heerlijk genoten worden van alles wat de streek te bieden heeft, bijvoorbeeld: buffelo – kaas (mozarella), gerookte vleeswaren van Bunte Bentheimer varken, tapas, vergeten groenten, biologische geitenkaasjes, verschillende wijnen en streekbieren, boerenijs en nog veel meer. Demonstraties zijn er in de vorm van broodbakken in een houtoven, paling roken en outdoor cooking. Tevens is er op Bergklooster een mogelijkheid voor een rondleiding waarbij restanten van het klooster zichtbaar zijn. Kinderen kunnen eetschilderen, vilten en ontdekken wat de smaakdokter voor spannende en vernieuwende recepten heeft. Ook zijn er poëzie performances van Ruud Knier met muzikale begeleiding. Voor bijzonder vervoer naar de Agnietenberg kan gekozen worden uit een vaartocht met de Gebeurtenis (vertrek 11:00 uur vanaf de Pannekoekendijk) of een retourtje vanaf ’t Konkeltje met de Fietsjoe – fietstaxi.  

In de Week van de Smaak wordt ook de held van de Smaak gekozen. Het is nog mogelijk om te stemmen op de Zwolse genomineerden Fokke en Joyce Hettinga van Hettinga Bier. Ga snel naar www.weekvandesmaak.nl om te stemmen.

Omdat Zwolle niet in één week te proeven is roept Zwolle Marketing de maanden september en oktober uit tot maanden van de smaak. In oktober is er onder andere Zwolle Culinair in het Deltion College, de introductie van het bokbier en de mosselmeerdaagse in diverse restaurants in Zwolle. Ecodrome laat zien hoe met weinig overleeft kan worden in de jungle en de Kinderboekenweek staat dit jaar ook in het teken van eten en drinken. Zwolle blijft ook smaakvol na de Week van de Smaak. Kijk voor meer informatie op www.zwolleweekvandesmaak.nl  

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer