Verplichte ontslagaanvraag VVD raadslid

Zwolle – VVD-fractievoorzitter Piet van Dijk heeft gisteren zijn ontslag als raadslid moeten aanvragen bij burgemeester Henk Jan Meijer.

Door de verkoop van zijn woning aan de Nilantsweg is Van Dijk officieel niet langer inwoner van Zwolle en mag hij dus wettelijk gezien de inwoners van de gemeente niet langer vertegenwoordigen als raadslid. De fractievoorzitter ziet het ontslag als de schaduwkant van een voor hem plezierige omstandigheid. Piet van Dijk (46) was sinds 2002 gemeenteraadslid in Zwolle namens de VVD

Aan de Burgemeester van de gemeente Zwolle

Dhr. H.J. Meijer Zwolle, 22 september 2009

In verband met de verkoop van mijn woning aan de Nilantsweg en het feit dat ik op dit moment geen inwoner meer ben van Zwolle, ben ik genoodzaakt je te vragen mij ontslag te verlenen als lid van de gemeenteraad. Ik doe dat niet graag. Het spijt me dat ik door deze voor mij plezierige omstandigheid niet in staat ben om mijn tweede termijn volledig af te ronden. Ik had het graag gedaan. De afgelopen jaren heb ik van mijn rol en verantwoordelijkheid als fractievoorzitter genoten. Ik heb met overtuiging het beste in mij gegeven voor onze mooie stad en voor de mensen die daarin leven. Zwolle is dat ook meer dan waard. Nu het afscheid zo snel dichterbij komt wil ik je alvast danken voor de momenten dat ik onder je voorzitterschap heb mogen spreken en de discussies heb mogen voeren, naast je andere momenten van ondersteuning of soms aanmoediging. Een woord van dank gaat ook uit naar de mensen van de griffie die mij en mijn fractie altijd volop hebben ondersteund binnen de marges van objectiviteit. Aan al mijn collegae raadsleden wil ik de verzekering nalaten dat ik van alle debatten die ik met hen heb gevoerd heb geleerd en genoten. Ik bewaar goede herinneringen daaraan. Het woord van dank is aan hen gericht naast eenieder in de stad die mij in staat heeft gesteld om in het belang van de stad mijn verantwoordelijkheid te nemen. Ik heb het met overtuiging en in volle bereidheid gedaan en geen moment van spijt gekend deze functie te mogen vervullen. Ik neem afscheid met het uitspreken van de hoop dat het een ieder in Zwolle goed gaat en in de overtuiging dat je met College en raad de toekomst in vertrouwen tegemoet kunt treden.

Met hartelijke groet van een Zwollenaar

Piet van Dijk

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Beetje vreemd om in de aanhef ‘dhr’ op te schrijven en in de brief die persoon met ‘je’ aan te spreken, vind ik.
  Verder een brief die ook nog eens niet de indruk wekt dat hij voor iedereen te lezen is.


  ⚠️ Meld

 2. Scherp Marrianne! Onbenullig, onnadenkend en erg veel zinnen beginnen met “ik”. Wie zou die Piet toch dé belangrijkste persoon vinden? Waarom begint hij eigenlijk niet met “amice”?


  ⚠️ Meld

 3. Met hartelijke groet van een Zwollenaar

  Piet van Dijk

  Oh terwijl die daarvoor schrijft dat die geen zwollenaar meer is? LOL

  Zal wel een gedwonen verkoop zijn geweest. Iemand die er iets meer van weet?


  ⚠️ Meld

 4. Piet van Dijk per direct uit raad
  http://www.destentor.nl/regio/zwolle/5556295/Piet-van-Dijk-per-direct-uit-raad.ece

  Piet van Dijk per direct uit raad

  ZWOLLE – Fractievoorzitter Piet van Dijk van de VVD stapt per direct op als raadslid. Hij heeft zijn woning in Spoolde kunnen verkopen en verhuist naar Friesland, waar hij tussen Tijnje en Nij Beets een boerderijtje bezit.
  Omdat Van Dijk (46) door die – op zich plezierige – omstandigheid niet langer inwoner van Zwolle is, kan hij wettelijk gezien geen raadslid blijven en heeft hij bij de burgemeester zijn ontslag ingediend. Van Dijk (46) is raadslid sinds 2002 en wordt 5 oktober uitgeluid. Hij was in maart sowieso gestopt, maar blijft nog wel wethouderskandidaat. “Als dat aan de orde is heb ik een jaar de tijd om hier weer een huis te vinden.” Nog niet bekend is wie Van Dijk als raadslid opvolgt.


  ⚠️ Meld

 5. Piet weg MAAR kandidaat-wethouder; Swollwacht’s Dogger ook al. :'(

  Hij heeft zijn woning KUNNEN verkopen (naar een hoeve die ie al bezat, begrijp ik). Als hij in maart sowieso stopte en die hoeve al had, waarom dient ie zijn termijn niet uit dan?

  “Hij KAN geen raadslid blijven”, komt over of hij graag wilde maar niet kon. Halfgebakken verhaal dat meer vragen oproept. Ook een beetje onzorgvuldig van De Sensator vind ik.  ⚠️ Meld

Reageer