Internationale hondenshow

Zwolle – Op 3 en 4 oktober 2009 vindt in de IJsselhallen te Zwolle de internationale hondenshow van de Stichting Organisatie Hondententoonstelling Zwolle (SOHZ), de IJsselshow, plaats. Dit evenement is niet alleen een topper op het gebied van de kynologie, maar ook een show voor iedereen die de hond een warm hart toedraagt. De IJsselshow wordt voor de negende achtereenvolgende keer in Zwolle georganiseerd. In korte tijd is dit evenement uitgegroeid tot één van de grootste hondenshows in Nederland;er zijn meer dan 2400 honden ingeschreven en ongeveer 250 verschillende hondenrassen zijn vertegenwoordigd uit meer dan 10 landen, zelfs uit de Verenigde Staten.

De IJsselshow staat bekend als de gezelligste en best georganiseerde hondententoonstelling van Nederland. De rust in de hallen en het uitgebreide showprogramma in de erering worden steeds weer genoemd als opvallende kenmerken van deze Zwolse show. Elk jaar wordt de show zo georganiseerd dat de gewenste kwaliteit gehandhaafd blijft en, waar nodig, verbeterd wordt. Deze toppositie willen wij natuurlijk graag behouden! Daarom wordt er elk jaar iets nieuws gebracht. De vaste bezoekers en exposanten zal opvallen dat dit jaar de inrichting van de erering nog sfeervoller is dan vorige jaren. Het geheel oogt professioneler dan ooit.  

De exclusiviteit van de raskeuringen wordt mede gevormd door 50 gekwalificeerde keurmeesters van wie ongeveer de helft uit het buitenland komt. De hondenrassen zijn verdeeld in 10 rasgroepen die verdeeld over twee dagen gekeurd worden. Na de raskeuringen vinden de groepskeuringen plaats in de erering. Naast nationale worden ook internationale kampioenschapsprijzen toegekend (CAC en CACIB). Op zondag worden na de groepskeuringen de tien mooiste honden gekozen en tot slot is er de verkiezing van de allermooiste hond van het evenement: “BEST IN SHOW”!

De IJsselshow is een èchte SHOW – er worden niet alleen rashonden gekeurd – er is een non stop showprogramma in de Erering met demonstraties van verschillende hondensporten zoals Dogfrisbee, Dogdancing, Eendendrijven met Border Collies en een demo politiehonden. Uniek is de demonstratie Para-Agility en de wedstrijd Beste Kynologenclub van Nederland, een spectaculair “Natte Neuzen” festijn, om de titel Beste Kynologenclub van Nederland.  

In een speciaal ingericht strodorp is een keur aan stands waar allerlei hondenattributen, kleding, geschenken, boeken, tijdschriften en nog veel meer aangeschaft kan worden. Dit alles maakt dat de IJsselshow ook dit jaar weer niet gemist mag worden!  

Op beide dagen zijn de IJsselhallen open vanaf 8.00 uur. De keuringen beginnen om 10.00 uur en duren tot ongeveer 15.00 uur; hierna volgen de eindkeuringen tot ongeveer 17.30 uur. Entree: volwassenen € 8,00 Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding en 65+ € 5,00 Bezoekhond € 5,00  

Artikel delen:

Reageer