FC Zwolle ter nauwernood naar de derde ronde!

Nijkerk – FC Zwolle heeft woensdagmiddag in Nijkerk tegen de amateurs van Sparta Nijkerk behoorlijk peentjes gezweet. Nadat FC Zwolle in het seizoen 2007/2008 de kwartfinale van de KNVB-beker had bereikt en een geweldige pot voetbal in het Feijenoordstadion op de mat had gelegd, ging het vanmiddag evenals vorig jaar niet van een leien dakje.

In de 120e minuut was het Cecilio Lopes die een bevrijdende 2-2 op het scorebord tot stand bracht, waardoor penalties de werkelijke winnaar aan moesten wijzen. Vijftien minuten voor het eindsignaal van de reguliere speeltijd, bracht Bram van Polen via een strafschop de Zwollenaren naast Sparta Nijkerk, 1-1. Dit betekende verlengen. In deze verlenging, kwam de ploeg van Jan Everse met 10 man te staan, nadat Cees Keizer met rood het veld had moeten verlaten. Extra zuur was het, dat Sparta Nijkerk ook nog een 2-1 voorsprong kwam. De derde ronde leek ineens ver weg. Uiteindelijk bracht Cecilio Lopes de stand in de 120 minuut weer in evenwicht. In de daaropvolgende penaltyreeks rolde het eurootje met een 4-2 overwinning voor de Jupiler League ploeg de goede kant op, waardoor FC Zwolle de derde ronde kantje boord wist te halen.

Artikel delen:
Reacties 59
 1. Bekervoetbal blijft een loterij, alhoewel, je van een amateurploegje niet mag verliezen.

  Richten alleen op de competitie was ook wel een optie geweest, er zijn meer ploegen, die de beker “laten lopen”

 2. Ik eindig liever 5de en dan wel weer ver in de beker komen met wedstrijden als Feyenoord – Zwolle, Ajax – Zwolle.

  Dan vroeg eruit geknikkerd worden en 4de worden 😉

 3. Zwolle kreeg in de wedstrijd een penalty. Rojer stond met de bal in de handen om de penalty te nemen maar twijfelde. Van Polen vroeg aan Lopes of die hem niet wilde nemen. Ook Slot stond er bij en keer erna. Van Polen schoot hem erin.

  Lopes nam ook in de penaltyserie geen verantwoordelijkheid als spits. Opmerkelijk.

 4. Als Lopes niet zeker was , is het toch juist te prijzen dat ie dat aangeeft .
  Beter dan het niet aangeven en dan hoog over ofzo .
  Wel enige overeenkomsten met de wedstrijd tegen Sneek 2 seizoenen geleden , als dat een voorbode is van hoe het dit seizoen gaat …..

  Volgende ronde een mooie topploeg thuis zou ook wel eens mooi zijn .

 5. @ admin, volgens mij speelden we niet afgelopen seizoen de kwartfinale, maar was dat alweer een seizoen ervoor. We hadden het toen namelijk ook lastig tegen zo’n amateurploegje uit Sneek. Uiteindelijk haaldenw e nog de kwartfinale tegen Feyenoord.

  Afgelopen seizoen, vlogen we er in de achtste finales uit tegen Cambuur, als ik mij niet vergis.

 6. Net terug. Die lui komen uit het NIETS op 1-0. Continue met 10 man voor de goal hangen en Zwolle kwam er maar niet doorheen, ook wel hun verdiensten en natuurlijk slecht van Zwolle, eerste helft had Zwolle ook vrijwel geen kansen. Tweede helft genoeg. Gek genoeg domineerde Zwolle met 10 man meer dan met 11 de eerste minuten.

  Op basis van het aantal kansen, balbezit en durf om te voetballen: meer dan terecht gewonnen. Al zou ik ook lekker voor de goal gaan hangen met een voorsprong tegen een profploeg.

 7. Op de egels site de gefrustreerden van het oosten hebben ze het ook weer vooral over Zwolle maar bijna niet over hun eigen kneuzenploeg.
  Lachwekkend die lui.:D;D:D;D:D;D

 8. Het verschil tussen de top van de Hoofdklasse en het rechterrijtje van de 1e Divisie groeit steeds meer naar elkaar toe.

  Topklasse is zo gek nog niet dus!

 9. Grappig 100% import-Berkummer: Dit postte ik onder de wedstrijd op het Alg.Log:

  BekerT: FC 1-2 achter in de verleninging; Eagels 1-3 voor, ook in de extra tijd ook tegen top-amateurs.

  Denk overigens dat het verschil tussen de top-amateurs en het grootste deel van de Jupiler League niet zo heel erg groot is…. We zullen het zien als de topklasse er is.
  Door dick, op 23 september 2009 om 19:24

  Topklasse is het doel van de vv Berkum?

 10. Rode kaart viel niet in de verlenging, maar een paar minuten voor het einde van de reguliere speeltijd.
  Verder een bar slechte wedstrijd, waarin de spelers van Zwolle vooral in de reguliere speeltijd weinig communiceerden.

 11. FC Zwolle zal het uit bij iedere hoofdklasser moeilijk hebben, want daar zit inderdaad heel weinig verschil meer tussen. Wel over 10 wedstrijden, maar niet als het om 1 wedstrijd gaat.

 12. En dan te bedenken dat er nu al een financiele achterstand is van ongeveer 6 ton.Dan moeten er toch spelers zijn van het kaliber lopes die een strafschop durven te nemen.Misschien is de Topklasse inderdaad zo gek nog niet.Straks zijn er verkiezingen en dan kan het tekort zo maar opgelopen zijn tot 1 Miljoen.Moet de Zwolse bevolking toch maar weer bijspringen,want betaald voetbal moet in een stad als Zwolle blijven.

 13. @zwolle1978

  de arrogantie met die strafschop! Je moet je de ogen uit de kop schamen dat je op pure passie wordt afgetroefd door een amateurclub. Als je dan zo’n cadeautje krijgt, moet die bal erin geramd worden door een hongerige spits.

  Daarnaast, als jij dat opmerkelijk vindt, dan heb je niet goed gekeken. Dat het spitsje van Zwolle moe is, kan niemand een biet schelen, wel of geen verantwoordelijkheid. Het is opmerkelijk dat de ploeg van de ‘Koning van Zwolle’ het zo ver heeft laten komen. Wanneer grijpt er eens iemand in, voordat dit soort wedstrijden aan de orde van de dag komen.

 14. @Doesputje

  Het zal mij ook benieuwen wanneer er eens ingegrepen wordt bij FC Zwolle. Afgelopen zondag 3 vechtpartijen in de businessclub waarbij zelfs een aantal barkrukken op iemand kapot zijn geslagen.

  Wat een zakie en dat heeft dan babbels over de ‘Koning van Zwolle’.

 15. @Doesputje….profclubs worden in dit soort wedstrijden altijd afgebluft op pure passie, dat is niet zo vreemd. voor die clubs is dit min of meer de wedstrijd van het jaar, voor Zwolle een van de vele wedstrijden. Je moet het juist niet van de passie hebben, maar van meer voetballend vermogen.

 16. @Dick

  Tegenwoordig is er van amateurs in de hoofdklasse geen sprake meer. Het zijn allemaal duurbetaalde jongens waarvan het gros beter verdient dan spelers in de Jupiler League.

 17. @Elrey…wat je zegt klopt wel, maar niet omdat ze door de hoofdklasseclubs meer betaald krijgen dan door jupiler-clubs. IN de hoofdklasse kunnen ze er echter een baan bij hebben, waardoor ze in totaal meer verdienen en ondertussen aan hun maatschappelijke carriere werken, Topamateurs hebben daarom nauwelijks meer interesse in een profbestaan bij pakweg FC Zwolle

 18. Idd El, bekend verhaal, al heel lang kunnen top amateurspelers veel geld ophalen bij erg veel amateurclubs. Het is zelfs bekend dat er bij een verdwaalde 4e klasser nog wel betaald wordt, natuurlijk minder als bij de toppers. Erik is me net voor: ze kunnen bij de top-amateurs mooi hun baan houden. Hoeven minder te trainen, staan midden in de maatschappij en brengen netto stukken meer binnen als een prof in de Jupiler League. Wie betaald is niet altijd even duidelijk, de club wast zijn handen vaak in onschuld, er zal wel veel via sponsoren gaan maar de KNVB kan of wil er blijkbaar geen vinger achter krijgen. Zeker nu de Topklasse er aan komt is er straks zat keus voor de net-niet-toppers. Denk dat je op termijn oneerlijke concurrentie krijgt.

 19. @Dick…dat lost zich toch vanzelf op? Binnen vijf jaar vallen veel jupiler teams terug naar topklasse, en anderen promoveren juist.
  Overigens is betalen aan amateurs gewoon toegestaan, dus dat is allemaal niet zo schimmig als soms wordt verondersteld.

 20. @ Erik: Er zullen toch nog wel 16 teams in de Jupiler League blijven spelen? Anders kunnen ze net zo goed het Schotse voorbeeld volgen; gewoon 4x tegen elkaar. De ploegen die uit de Topklasse promoveren, zullen er niet altijd om staan te springen. Ook om bovengenoemde redenen, maar ook omdat de begroting helemaal op de kop moet.

  Dat vroeg ik me net dus af, kan er ongelimiteerd door een amateurclub aan spelers worden betaald? Als dat een beetje in de papieren gaat lopen, zullen er misschien ook contributieverhogingen komen. Benieuwd naar de bereidheid van leden om voor dure spelers in het eerste te gaan betalen. Alternatief is een “stichting 1e” wat natuurlijk slecht kan uitpakken voor de clubbinding. Of sponsoren veel laten dokken. Hoe het ook zei: ze hebben het geld.

  Er kan natuurlijk ook makkelijk veel zwart geld in amateurverenigingen worden gepompt. Er kunnen aardige problemen ontstaan, kijk maar naar Turkyilspor. Nou ja, het zal allemaal wel, keuze zat voor de talentjes én de voetballers die (net) niet op het hoogste niveau meekunnen.

 21. Een begrotingstekort van 6 ton !?
  Het nieuwe “stadion” zou toch méér geld genereren ?
  Misschien wil John van Boven wat meer tekst en uitleg geven aan de Zwolse burger.

 22. @Dick…tuurlijk blijven er 16 teams, maar daaronder zitten ongetwijfeld verenigingen die nu nog in de hoofdklasse zitten. IJsselmeervogels zou moeiteloos in de subtop van de jupiler meedraaien. SC Genemuiden trouwens ook 😉

 23. 1. De wedstrijd:
  Altijd lastig spelen tegen ploegen (zoals Erik ook al zegt) die hun wedstrijd van het jaar spelen. Hetzelfde zag je toen wij twee jaar geleden naar de Kuip gingen. De underdog hangt massaal in de eigen zestien en met dan ook nog eens een slecht veld is het lastig om hier creatief doorheen te combineren. Buiten dat moet zo’n wedstrijd natuurlijk wel gewoon gewonnen worden.

  2. Topamateurs
  Er zijn clubs in de top van de amateurs zoals Quick Boys, Spakenburg en nog een heleboel anderen die aan hun spelers hogere salarissen betalen dan jupilerleague clubs kunnen. Tel daar de inkomsten die spelers via hun maatschappelijke baan nog binnenhalen bij op en je komt tot bizarre inkomsten. Daar kunnen jupiler clubs simpelweg niet tegen op. Maar ik ben er van overtuigd dat heel veel van deze betalingen nog altijd onder de tafel gedaan worden, hoe vergaat het die clubs op het moment dat ze hun begroting ter controle moeten voorleggen aan de KNVB, zoals profclubs dat moeten?

  @Dick, topklasse clubs krijgen straks de keuze of ze willen promoveren bij een kampioenschap, willen ze dat niet, dan mag de nummer twee uit de finalestrijd dezelfde keuze maken, willen die ook niet, dan degradeert de jupilerclub niet. Ben benieuwd hoeveel topklassers straks willen promoveren.

 24. @ Eric er zijn zat hoofdklassers die mee kunnen in de Jupiler League. Maar de vraag is of ze dat willen. Volgens mij moeten ze volgens nieuw reglement wel als ze op een promotieplaats in de Topklasse eindigen. Zou een reden kunnen zijn om, een paar maand voor het eind van de competitie die promotiemogelijkheid te laten lopen.

 25. Ach tuurlijk Peter, maar dat is logisch toch dat amateurverenigingen extra gemotiveerd zijn. Is al sinds ze tegen elkaar spelen voor de beker. Zij hebben wat te winnen de prof hebben enkel wat te verliezen. Amateurteams uit de omgeving van Zwolle stropen ook altijd extra hun mouwen op, trouwens, als ze tegen “die stadsen” moeten. Maar da’s een ander verhaal.

  Goed punt, ik heb ook zo mijn bedenkingen:

  Maar ik ben er van overtuigd dat heel veel van deze betalingen nog altijd onder de tafel gedaan worden, hoe vergaat het die clubs op het moment dat ze hun begroting ter controle moeten voorleggen aan de KNVB, zoals profclubs dat moeten?

  Eens Peter, zet er ook op in dat weinig topamateurs hun hele begroting, hun selectie en hun club willen aanpassen voor promotie. Wist dus niet dat ze de keuze nog hadden.

  topklasse clubs krijgen straks de keuze of ze willen promoveren bij een kampioenschap, willen ze dat niet, dan mag de nummer twee uit de finalestrijd dezelfde keuze maken, willen die ook niet, dan degradeert de jupilerclub niet. Ben benieuwd hoeveel topklassers straks willen promoveren.

 26. Dat verhaal van ‘die stadsen’ wordt vooral door Zwollenaren gebruikt, ik heb dat bij mijn club werkelijk nog nooit gehoord. Teams uit de plaatsen rondom Zwolle spelen denk ik sowieso met wat meer inzet, terwijl de ploegen uit Zwolle vaak de neiging tot ‘mooi weer’- voetbal te hebben. Misschien dat daar het verhaal vandaan komt. Maar het maakte mij nooit uit of ik nou tegen CSV 28 of pakweg OWIOS moest voetballen.

 27. Nog nooit van de tegenstander gehoord? 😮 Maar wees gerust, ze spreken ook niet alles uit. Heb het vaak gehoord van jongens die bij omliggende clubs voetballen. Ook jeugdwedstrijden. Kan me er ook wel wat bij voorstellen. Het gaat bij veel Zwolse verenigingen vooral om het tactische en technische aspect. Helaas zie ik te weinig “over mijn lijk-mentaliteit” en “teamgedrag”. Was eens met mijn maat bij Harkema (spelen geloof om 17.00 uur tegen Feyenoord, toevallig). We wilden daar eens kijken, dus plukten de wedstrijd tegen BQ eruit….

  BQ speelde hautain en lichterlijk verveeld. Zeker niet met 100% inzet. Nou, het publiek achter de Friezen, er werd gescholden en ook gespuugd. Alle Harkemase jongens gaven allés wat ze in zich hadden. Jan van Raalte was de absolute uitblinker en Harkema won.

  Kan het wel waarderen als een team eigenlijk minder is als de tegenstander, maar door vechtlust, karakter en teamspirit toch wint.

 28. ik denk dat dat hele stadsen dorpen verhaal gelul is, als je speelt maakt het toch helemaal niks uit tegen wie, je wilt altijd winnen anders hoef je niet aan de wedstrijd te beginnen! Dus altijd volle inzet!

 29. Ik speelde zelf bij een club uit een dorp, Dick, maar daar leeft dat dus totaal niet. Wel anti BeQuick, omdat die vereniging vaak wel hautain speelt inderdaad. Maar ik heb nog nooit anti-Berkum of anti-WVF geluiden gehoord. Wat je zegt over die over mn lijk-mentaliteit, dat klopt als een bus. Dat is de manier waarop je tegen Zwolse clubs moet voetballen. De beuk erin, dan geven ze vaak niet thuis.

 30. @ Natascha & Erik, ongelooflijk dat jullie dat nog nooit gehoord hebben. Ken je geen mensen uit de omgeving? Vraag maar eens hoe ze (in het algemeen) tegen wedstrijden tegen Zwolse ploegen aankijken. Schrijf toch niet over anti….-geluiden Erik; denk dat veel Zwolse clubs geen slechte naam hebben. Het gaat om de mentaliteit waarmee je een wedstrijd speelt.

 31. Dick…nee sorry, de enigen die ik over ‘stadsen’ hoor spreken, zijn toch echt Zwollenaren zelf. Die hebben blijkbaar het gevoel dat de dorpen zo tegen hen aankijken, maar ‘bij ons’ leeft dat totaal niet. We hebben het nou ook weer niet over Parijs he 😉
  Wat ik zei Be Quick is niet populair, en SVI wordt als niet erg sympathiek (lees: de grensrechters trekken daar de eigen club wel heel erg voor) gezien, maar verder geen probleem.

 32. Nou ik heb dat werkelijk nog nooit meegemaakt, echt nie:o

  En voor de ene club heb je natuurlijk wat meer sympathie dan voor de andere, alhoewel ik daar wat moeite mee heb met de zwolse amateurs.

  En dan heb je natuurlijk ook nog de clubs die (van huis uit) al een stempel hebben voordat ik er uberhaupt ook ooit ene x was geweest:D Oma was bijvoorbeel not amused over Zwolsche boys en Be Quick was voor de beter bedeelden onder ons:D

 33. @ Erik: De dorpelingen denken terecht (!) wij pakken ze op hun zwakke punt. Heeft volgens mijn nixxx te maken met

  Zwollenaren zelf. Die hebben blijkbaar het gevoel dat de dorpen zo tegen hen aankijken

  . Ken gelukkig niemand die openlijk zogenaamde verheven status van Stedeling (idd waar gaat het over) uitspreek. Hahaha, dan zouden we een aardige discussie krijgen.
  Heb met geen enkele club problemen. Wel waren er eerder clubs waar nogal wat thuisfluiters rondliepen idd.

  @ Natascha; zo zullen De Boys en ZAC ook wel nooit samengaan.

 34. Stukje uit Max Pam’s amateurvoetbalbeleving:

  Sinds mijn zoon voetbalt bij de F??jes heb ik het gevoel dat ik jaren lang wereldvreemd ben geweest en ineens diep de maatschappij wordt binnengezogen. Op zichzelf gaat het nog vredig toe bij de F??jes, maar bijna alle ouders hebben wel verhalen over wedstrijden waar het misging.

  Ten onrechte
  Een ouder vertelde me dat zijn team een keer een doelpunt dreigde te maken, maar dat een ouder van de tegenpartij het veld was opgerend om de bal juist voor de doellijn weg te schoppen. De ouder van de tegenpartij meende dat de scheidsrechter ten onrechte niet voor een overtreding had gefloten. Daarna ontstond er een discussie over de vraag of alsnog een doelpunt moest worden toegekend, maar de lol was er af. Dat gebeurde bij een wedstrijd van tienjarigen.

  Een andere ouder vertelde over de gewoonte om bij de pupillen een scheidsrechter van de thuisclub te laten fluiten, en wat de gevolgen daarvan zijn. Laatst had nota bene een arbiter van zijn eigen club vijf minuten te vroeg afgefloten, juist toen het spannend werd en de bezoekers op het punt stonden gelijk te maken.

  De tegenpartij had wraak gezworen en dat gebeurde ook bij de return: elk doelpunt van de vijand werd consequent afgekeurd.

  Vinger
  Een jongetje dat daarover protesteerde, kreeg van de scheids een vermanende vinger, waarop het had geroepen: ??Blijf met je tengels van mij af!?? Dat was door de scheids weer beantwoordt met: ??Dat zeg je alleen maar omdat ik zwart ben??, waardoor het conflict ook nog een etnisch tintje had gekregen.

  Toch allemaal nog redelijk on-topic lijkt me.

 35. dit moet toch echt een f.C Zwolle site zijn ,niemand reageert over de enorme tekorten ,alleen Zwolleeder en die heeft dan gelijk een minnetje,dus hieruit blijkt dat het niets uitmaakt dat er zoveel geld achter de b.v F.C.Zwolle moet.Trouwens denk ik als er geen mensen uit de regio naar de F.C gingen er nog minder publiek was,dus de omliggende gemeenten mogen ook wel eens een steentje bijdragen,of gaat dat geld al naar de topamateurs???Ook voor deze gemeenten geld dat de F.C ontspanning biedt voor hun inwoners

 36. Beste Wichert,

  Het is een zooitje bij Zwolle, die tekorten mag je GEHEEL aan Jan Everse toeschrijven die alle sponsoren wegjaagt. Maar ja, als niemand eens ingrijpt en zolang mensen als ElRey hier alle feiten verdraaien, dan lijkt dit idd op een fczwolle-site

 37. Ik weet niet of ik hier nou heel blij mee ben. Tuurlijk, je moet gewoon winnen van die beloften, maar je speelt weer uit en weer tegen een tot op het bot gemotiveerd team. Daarbij is jong de Graafschap een goed voetballende ploeg en zullen ze waarschijnlijk gebruik maken van het maximum van 4 dispensatiespelers nu Graafschap 1 is uitgeschakeld.

  Ik kan me nog die wedstrijd tegen Jong Heerenveen herinneren in de voorbereiding van twee jaar geleden, gingen we er geloof ik met 5-0 of 5-1 af. Ik had liever thuis gespeeld tegen de Baronie of Gemert, oid.

 38. Spelers die gedurende het seizoen 2009/??10 eenmaal in een wedstrijd van het
  eerste elftal van een betaaldvoetbalorganisatie voor het toernooi om de KNVB beker zijn
  uitgekomen, mogen niet meer deelnemen aan wedstrijden van het beloften-elftal voor het toernooi om de
  KNVB beker in hetzelfde seizoen.

  (uit reglement KNVB beker 2009/2010)

 39. Wichert, dat meen je toch niet serieus, dat de omringende gemeenten moeten bijdragen? FC Zwolle leeft niet of nauwelijks in de regio, en de gemeenten daar besteden hun geld natuurlijk liever aan hun eigen sportaccommodaties.
  Of gaat Zwolle straks ook meebetalen aan het winkelcentrum van pakweg Hasselt, omdat er ook wel eens wat Zwollenaren daar inkopen doen?

 40. @ Peter, Jij [quoteje speelt weer uit en weer tegen een tot op het bot gemotiveerd team][/quote] Ga ervan uit dat je aan welke wedstrijd dan ook super-gemotiveerd begint. Zeker als je prof bent! Als je dat niet op kunt brengen, vind ik dat je het niet verdient om profvoetballer te zijn. Denk dat ome Lowie dat zo logisch vond dat hij “motivatie” niet eens afzonderlijk in zijn TIPS noemde 😉

 41. ik weet niet hoe het nu is ,maar toen ik op de markten van vooral Kampen stond gingen er veel kampenaren naar Pec Zwolle.Ze zijn zelfs op vrijdag gaan voetballen en niet meer als toen gebruikelijk op de zondagmiddag.Dit omdat er dan meer mensen van buiten zwolle kwamen die niet op zondag naar de voetbal gingen.Dat meebetalen is ironisch bedoelt want ik vind eigenlijk dat Voetbalclubs niet bij de gemeente moeten aankloppen,vandaar dat ik nu al waarschuw voor het grote tekort,dat straks zal oplopen tot 1 miljoen.Jan Everse werkt inderdaad mee om sponsoren weg te jagen,ga maar eens luisteren in het wereldje

 42. zo is dat, alcoholistische sponsoren (schuttelaar)eruit en frisse sponsoren erin…dr zitten daarboven te veel van die nep zwolse sponsoren die alleen maar bezig zijn everse voor de voeten te lopen,als ze zich nou bezig houden met het voetbal, maar ze zitten er gewoon voor zichzelf en voor de drank. ze hebben stuk voor stuk gezichtsverlies geleden, en dat doet pijn;D. de enige mensen die mijn club kapot denken te maken zijn deze sponsoren. dus ik zeg HOUDOE en ga die skooierclub in deventer maar sponseren.
  groetjes van de Vanda`s

 43. Ben het met je eens oldschool, sponsoren zijn belangrijk in het verstrekken van geld en leggen van contacten met nieuwe sponsoren.
  Als je kijkt naar clubs die succesvol zijn dan zie je dat sponsoren zich niet met technisch beleid bemoeien en op de achtergrond blijven.
  De technische staf van FC Zwolle heeft voldoende kennis en ervaring.

  Mensen die blijven zeuren over de trainer hebben destijds hun zin niet gekregen en als kleine kinderen proberen ze hun zin alsnog te krijgen.
  Hiermee zijn ze niet bezig het belang van FC Zwolle te dienen maar daar ligt hun interesse blijkbaar niet.

  Gelukkig zijn er ook sponsoren die wel willen dat het goed gaat met FC Zwolle die snappen wel dat de technische staf gewoon zijn ding moet kunnen doen en dat onrust daarin niets toevoegd.

  En dat er mensen zijn die het wel in iemand zien zitten of niet zul je met iedere trainer/speler/bestuurder hebben.
  Niets van aantrekken en goed beleid uitstippelen en uitvoeren.

 44. @Doesputje voor je dit soort teksten als feiten probeert neer te zetten moet je eerst zeker weten wat je zegt.
  Vraag maar eens aan het nieuwe bestuur hoe het exact zit, er moet nog rommel vanuit het verleden worden opgeruimd.
  Klein voorbeeld is de schikking met die club uit de koekhappersstad die nu eindelijk getroffen is, en dat is 1 voorbeeld.

Reageer