Talentenfestival en ontmoetingsmaaltijd

Zwolle – In het kader van het festival Roots, Reli & Rage in de IJsseldelta wordt zaterdag 26 september een talentenfestival met een ontmoetingsmaaltijd georganiseerd. Het vindt plaats op een unieke locatie in Zwolle: De muziektent op het Assendorperplein. Naast de koppeling met de Week van de Smaak is het zaterdag ook nog eens de “ De dag van de buren “. De Muziektent die twee weken terug de Cultureel Erfgoed prijs heeft ontvangen van Zwolle en Kampen biedt jonge talenten de mogelijkheid om echt op een hoog en mooi podium te staan.

Het festival in Assendorp start om 18.00 uur met een ontmoetingsmaaltijd, waarbij heerlijke gerechten uit diverse culturen worden geserveerd. Iedereen neemt haar of zijn favoriete gerecht mee en deelt dat met anderen zodat er een heerlijk buffet ontstaat. Het is tenslotte zaterdag ook de landelijke dag van de buren ! Het Assendorperplein biedt de ruimte om de buren uit de stad te ontmoeten. Het jongerentalentenfestival (12-25 jaar) start om 20.00 uur, centraal staan zang, dans, dj´s, muziek en een optreden van de Meander Bigband. Zo treden de rappers David en crew op, de rapper Kris met teksten rond zingeving, DJ’s Glenn, Desley en Niels, de jongerenbands Final Destination en Almost Acoustic XL en zullen dansers hun kunsten laten zien.  

Gastmuzikanten zullen vooral nummers van U2 en Herman Brood spelen, dit in het kader van Brood meets Bono. Het hele RootsReliRage weekend staan Brood en Bono centraal. De internationaal bekende fotograaf Anton Corbijn heeft Bono in contact gebracht met Brood. Na het overlijden van Herman Brood heeft Bono met U2 nummers gezongen opgedragen aan Herman Brood. Zaterdagavond 26 september is er opnieuw een ontmoeting tussen de muziek van Brood en Bono ! De gezellige sfeer op het festival, de leuke optredens en de speciale ontmoetingsmaaltijd maken het festival tot een niet te missen activiteit.

Het talentenfestival biedt een kans aan iedereen die al eens op een podium heeft willen staan. Het maakt niet uit of dit gaat om dans, zang of muziek of welke vorm van talent dan ook. Het talentenfestival is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door: SIVOZ, Travers, Landstede/SSCO, de Enk, de Muziektent, Stichting Assendorperzaken,de Meander Bigband en Talentstad. Kijk voor meer informatie en aanmelding op: www.rootsrelirage.nl  

Artikel delen:

Reageer